Het ronde eiland Gran Canaria is één van de populairste Canarische Eilanden: de keuze in resorts is heel groot en je vindt er relatief veel mooie zandstranden. 
En dan dat heerlijke klimaat: de zon schijnt bijna altijd en zelfs in de winter komt de temperatuur overdag zelden onder de 20 graden.

Zoek en boek direct online

Als je meer wilt dan zon, zee en strand, dan kunnen wij jou helpen met een unieke vakantie naar Gran Canaria op maat. Bijzondere excursies, meerdere Canarische Eilanden in één reis, een meerdaagse boottocht: wij kunnen alles mogelijk maken!

 


Bekijk al onze vakanties naar Gran Canaria

 

Op vakantie naar Gran Canaria

  • Een rechtstreekse vlucht van Nederland naar Gran Canaria duurt ruim 4 uur.
  • Op Gran Canaria is het één uur vroeger dan in Nederland
  • De hoofdstad van Gran Canaria, Las Palmas, is verreweg de grootste stad van de Canarische Eilanden.
  • Net als op de andere Canarische Eilanden als Tenerife en Lanzarote is het weer op Gran Canaria zeer stabiel: er valt weinig regen, de zon schijnt bijna altijd en het is aangenaam warm: tussen 20°C in de winter en 30°C in de zomer. 

De stranden van Gran Canaria

Het populaire strand bij de drukste badplaats Playa del Inglés wordt gevormd door een breed en woestijnachtig duingebied. de Dunas de Maspalomas. Ook de zandstranden bij Las Palmas, San Agustin, Puerto Rico en Playa del Cura zijn geliefd.

Natuur op Gran Canaria

De 1949 meter hoge Pico de las Nieves torent vanuit het binnenland boven het eiland uit. De omgeving is daar bergachtig, ruig en groen. Naar de kust toe zijn veel bergflanken, ravijnen en kloven. Als je in het zuiden van Gran Canaria op vakantie bent, mag je het 600 meter brede, woestijnachtige duingebied van Maspalomas niet missen.

Meer naar het noorden vind je veel bananen-, koffie-, en tabaksplantages. Ook andere subtropische vruchten en gewassen worden hier verbouwd. De gevarieerde kustlijn bestaat uit zwarte lavastranden, rotsstranden, baaien en zuidelijk zijn veel zandstranden.

Cultuur

De invloed van de pre-Spaanse periode is goed terug te zien in de oude stadswijken van Las Palmas: de Santa Domingo-kerk en de San Telmo-kerk zijn hier goede voorbeelden van. Wat verder naar het binnenland zijn deze historische erfstukken terug te vinden in de dorpjes. Gran Canaria heeft ook een rijke cultuur, waar veel plaats is voor feesten en evenementen. Het hele jaar door worden feestelijke muziekfestivals en dorpsfeesten georganiseerd.

Daarnaast staat het eiland bekend om de lekkernij papas arrugadas. Dit is een kleine aardappel in de schil die gekookt wordt met veel zout. Het gerecht wordt geserveerd met een pikante, rode saus van paprika en pepers of met een kruidensaus van knoflook. Op Gran Canaria vind je ook veel producten die aloë vera en agave (een speciale, heilzame plant) worden gemaakt.

Highlights Gran Canaria

De meeste mensen komen vooral voor de zon en het heerlijke weer naar Gran Canaria. Maar er is zoveel meer te ontdekken! Kijk maar eens naar onze highlights of vraag jouw Persoonlijke Reisadviseur om tips of een excursiepakket op maat.

  • De Bandama-krater ten zuiden van hoofdstad Las Palmas
  • Meerdaagse bootexcursie naar o.a. Tenerife, Lanzarote en La Gomera.
  • Jeeosafari door het ruige binnenland.
  • Waterpretpark Aquasur.
  • Submarine Adventure, duik met een kleine onderzeeër in Puerto de Mogán

Op zoek naar een zonnige vakantie naar Gran Canaria?

Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.