Wil jij uitkijken naar een heerlijke vakantie naar La Palma? Wij hebben alle aanbiedingen van diverse grote touroperators in één overzicht.  

Zoek en boek direct online

Kunnen we jou helpen met zoeken en/of boeken? Of wil je meer weten over La Palma? Neem dan contact op of maak een afspraak met één van onze Persoonlijke Reisadviseurs in ons reisbureau. Wij zijn gespecialiseerd in maatwerkvakanties en stellen graag met jou de ideale vakantie naar La Palma samen!


Bekijk al onze vakanties naar La Palma

 

Stranden op La Palma

La Palma is geen strandbestemming zoals bijvoorbeeld Fuerteventura of Lanzarote. De stranden die er zijn, liggen veelal verscholen tussen rotspartijen en kliffen. De ondergrond bestaat, door de vulkanische oorsprong, voornamelijk uit zwart lavazand. De stranden zijn niet voorzien van veel faciliteiten en zijn door de rotsen, keien en kiezels minder geschikt voor kinderen. Er zijn aan de noordoostkust enkele natuurlijk gevormde zoutwaterzwembaden.

Populaire bestemmingen op La Palma zijn Los Llanos de Aridane in het westen en Los Cancajos in het oosten.

Natuur op La Palma

Wat La Palma ’tekort komt’ aan stranden, maakt de natuur meer dan goed! De bijnaam ‘La Isla Bonita’ (‘het mooie eiland’, wellicht bekend van de hit van Madonna) is volledig terecht. La Palma is dan ook hét Canarische Eiland voor wandelaars en natuurliefhebbers.

  • La Palma is het steilste eiland ter wereld. De hoogste top is de Roque de Los Muchacos op 2426 meter.
  • De kraterrand van Caldera de Taburiente heeft een omtrek van 28 kilometer en is daarmee de grootste van de wereld.
  • De noordoostzijde van het eiland is groen, de westkant daarentegen is droger. De begroeiing is vaak weelderig en rijk gevarieerd met bananen- en avocadoplantages langs de kust, afgewisseld met cactusvelden, wijngaarden en naaldbossen op de vulkanische hellingen in het zuiden.
  • Het gedeelte ten noorden van de krater is ruig en ongerept met diepe, rotsachtige ravijnen.

Cultuur op La Palma

Het eiland heeft verschillende dieren- en plantenparken, waaronder een cactustuin en een botanisch dierenpark. Ook heeft La Palma veel musea vol archeologische vondsten, natuurwetenschappelijk materiaal, schilderkunst en borduurwerken. De bevolking van La Palma is vrij traditioneel, wat zich uit in kleding en gastronomie. Het eiland is bekend van de bakkerskunsten, de heerlijkste gebakjes komen van dit eiland. Fondant met amandelen, amandelcake en gesuikerd gebak zijn hier voorbeelden van.

Tips voor je vakantie naar La Palma

  • De enorme krater in nationaal park La Caldera de Taburiente. De grote kom wordt doorgroefd door diepe ravijnen en steile wanden. De sterrenwacht op het hoogste punt van het eiland (2426 meter). Het geld als het belangrijkste observatorium van het noordelijke halfrond.
  • De prehistorische muurschilderingen van de grotten bij Garafia, Mazo en Fuente de La Zarza
  • De sfeervolle hoofdstad Santa Cruz de La Palma
  • De watervallen bij Garachico
  • Een walvis- en dolfijnsafari

Zin in een unieke vakantie naar La Palma?

Laat ons weten hoe jouw ideale vakantie naar La Palma eruit ziet. Op basis van jouw wensen maken wij een geheel vrijblijvend reisvoorstel op maat.