Lanzarote is kleiner en rustiger dan de grotere Canarische Eilanden Tenerife en Gran Canaria. Dankzij het zonnige weer en de temperaturen die het hele jaar tussen 20 en 30 graden liggen, is het een geliefde bestemming voor zonaanbidders. Daarnaast is er zo veel mooie natuur te vinden, dat de UNESCO het eiland heeft uitgeroepen tot biossfeerreservaat.

Zoek en boek direct online

Wat je écht niet mag missen, zijn het maanlandschap van Nationaal Park Timanfaya en het knalgroene kratermeer El Golfo.

Vraag een gratis reisvoorstel aan

 


Bekijk al onze vakanties naar Lanzarote

 

Op vakantie naar Lanzarote

 • Een rechtstreekse  vlucht van Nederland naar Lanzarote duurt ongeveer 4 uur
 • Op Lanzarote is het één uur vroeger dan in Nederland
 • Lanzarote is vlakker en een stuk rustiger dan grote broers Tenerife en Gran Canaria. Er wonen slechts 150.000 mensen.

De mooiste stranden van Lanzarote

Naast een grote hoeveelheid stranden met zwart lavazand en keien, rotsen en grind heeft Lanzarote een aantal prachtige witte zandstranden. Deze zijn te vinden in het zuiden van het eiland, bij de geliefde badplaatsen Puerto del Carmen, Playa Blanca en Costa Teguise zijn deze te vinden. Net buiten Playa Blanca liggen de beroemde Papagayo-stranden, die je kunt bereiken via een natuurgebied. 

Bij surfers is vooral het Caleta de Famara-strand aan de noordkant van Lanzarote populair. Dit zandstrand is groot en rustig met verspreid wat rotsen en keien. 

Natuur Lanzarote

Lanzarote heeft geen hoge bergen: de hoogste top is de 671 meter hoge Peñas de Chache. Het vulkanische karakter is overduidelijk zichtbaar: meer dan 100 kraters en 300 vulkaankegels tekenen het eiland. Vroeger was het westelijke vulkaangebied het meest vruchtbaar, totdat er een laag van lava en as over deze grond schoof na verschillende uitbarstingen in 1730 en 1736. Er werden toen maar liefst elf dorpen bedolven onder de laag. De grond is op veel plekken nog warm (tot wel 100 graden Celsius) en het landschap ligt er in onveranderde, versteende vorm bij. 

De noord- en westkust van Lanzarote zijn woest en rotsachtig, met aan de baaien soms kleine stranden, behalve bij de bocht van Famara (Caleta de Famara), waar een uitgestrekte zandvlakte ligt. De zuidkust heeft rustiger water. Hier liggen de grote badplaatsen en breedste stranden. 

Rondom Haria, in het noorden, is een vruchtbaar dal met palmen. In het midden van het eiland vind je diverse wijngaarden op de zwarte lavahellingen.

Culinaire aanrader

Tijdens je vakantie op Lanzarote móét je ze een keer proberen: de papas arugadas, deze aardappeltjes die in de schil in zout water worden gekookt zijn een geliefde lekkernij. 

Cultuur op Lanzarote

Architect César Manique (1919-1992) is verantwoordelijk voor vele gebouwen, monumenten en kunstwerken op Lanzarote. Dankzij hem is er op Lanzarote, in vergelijking met Tenerife en Gran Canaria, nauwelijk hoogbouw te vinden op Lanzarote en is veel ongerepte natuur onbebouwd gebleven. De vele witte gebouwen met kleurrijke kozijnen geven een bijzondere sfeer aan het eiland. Op diverse rotondes zijn kunstwerken van zijn hand. Deze zijn vooral bij rotondes te bewonderen.

Highlights op Lanzarote

Lanzarote heeft zo veel meer dan alleen zon, zee en strand! Dus vraag jouw Persoonlijke Reisadviseur om een voordelige huurauto voor je te regelen en maak een ontdekking van jouw vakantie naar Lanzarote!

 • Het maanlandschap van Nationaal Park Timanfaya
 • Uitzichtpunt Mirador del Rio in het uiterste noorden prachtig uitzicht op het kleine eilandje La Graciosa
 • De cactustuin van Guazita
 • De zoutpannen van Janubio
 • Het vogelpark in Guinate
 • De palmenvallei bij Haría
 • Wijnbouwgebied La Gería en het wijnmuseum
 • El Golfo (halfkrater, gevuld met sterk verzilt groen water)
 • Fundacíon César Manrique, het vroegere woonhuis van Lanzarotes grote kunstenaar, in Taro de Tahiche
 • Zondagsmarkt in Teguise
 • Museo Agrícola El Patio, het openluchtmuseum in Tiagua.

Bekijk meer highlights en tips over Lanzarote in dit reisverslag: Wat te doen op Lanzarote!

Stel je vragen of laat ons voor je zoeken
Onze Persoonlijke Reisadviseurs maken graag een vrijblijvend voorstel op maat voor je zonnige vakantie naar het populaire Lanzarote.

Jouw voordelen:

 • vrijblijvend
 • binnen 48 uur een reactie
 • zekerheid van een persoonlijk advies op maat