Stranden

De zandstranden van de Costa Blanca zijn lang, breed en goed verzorgd. Vaak hebben de stranden ook keien. De mooiste stranden van de Costa Blanca zijn te vinden in Benidorm. Achter de stranden zijn ligbedden en parasols te verkrijgen en bevinden zich horecagelegenheden. De andere stranden zijn meestal wat smaller. De meeste stranden zijn geschikt voor kinderen, omdat de zeebodem geleidelijk naar beneden af loopt. Op sommige stranden zijn zelfs speeltoestellen geplaatst.

Natuur Costa Blanca

Van Oliva tot Alicante is de kustlijn van Costa Blanca grillig. Er zijn vlakke delen met zandstranden en rotsplateaus, maar soms rijzen er ook steile rotsen uit de zee. De plaatsjes aan de Costa Blanca zijn vlak. In het achterland wordt het landschap wel wat heuvelachtiger met veel begroeiing. Landinwaarts zijn enkele bergen te vinden tijdens de zonvakantie Costa Blanca. Het hoogste punt is Puig Campana op 1558 kilometer hoogte. Na Alicante wordt het landschap een stuk vlakker.

Cultuur Costa Blanca

De Costa Blanca heeft veel verschillende bewoners gekend, van de Moren tot de Grieken en de Romeinen. Al deze bevolkingsgroepen hebben hun sporen nagelaten in de vorm van kerken, ruines, paleizen en archeologische vondsten. In het achterland zijn nog tal van karakteristieke dorpjes te vinden. Daarnaast worden er aan de Costa Blanca veel traditionele feesten en openluchtvoorstellingen gegeven. Bij het bekendste feest wordt de slag tussen de Moren en de Christenen nagespeeld.

Bezienswaardigheden

In Benidorm bevindt zich het dierenpark Terra Natura. Dit dierenpark laat de flora en fauna van de vijf continenten op aarde zien en is erg leerzaam voor kinderen. In het zeeaquarium/dolfinarium Mundomar bij Benidorm maakt men kennis met onder andere zeehonden, flamingo’s en dolfijnen. Deze laatste dieren kunnen hier zelfs aangeraakt worden. Het waterpretpark Aqualandia, ook vlakbij Benidorm, is ook erg leuk voor de kleintjes. Hier kunnen ze zich uren vermaken met de avontuurlijk glijbanen. Ook kunnen hier watersporten worden uitgeoefend.
De Peñón de Ifach is een grote kalksteenrots bij het plaatsje Calpe. De rots is 329 meter hoog en steekt uit de zee naast twee strandjes. De Peñón is ook een nationaal park met veel inheemse plantensoorten, zoals de Blauwe Knoop of de Silene de Ifach. Tussen Benidorm en Alicante ligt het plaatsje Villajoyosa met het Chocolademuseum. Villajoyosa staat bekend om het importeren van cacao in de 18e eeuw. Het museum is tegenover de voormalige chocoladefabriek gebouwd.
De Benidorm Palaca in Benidorm is populaire club/restaurant/bar waar veel internationale shows worden gegeven. Hier kan men onder het genot van een diner van genieten tijdens de zonvakantie Costa Blanca.

Excursiemogelijkheden zonvakantie Costa Blanca

  • Boottocht langs de kust
  • Jeepsafari door de omgeving
  • Duikexcursie
  • Proefles op een echte golfbaan