Stranden Costa del Sol

De Costa del Sol heeft wel honderden stranden. Er zit er hier ongetwijfeld één tussen die het beste past! Er zijn eindeloze zandstranden, fijne grindstranden en kiezelstranden. De stranden zijn voorzien van allerlei faciliteiten als douches, toiletten, barretjes, watersportmogelijkheden en er is dikwijls een strandwacht aanwezig. De temperatuur van het zeewater is ook heerlijk in de zomerperiode. Deze kan oplopen tot een aangename 25 graden Celsius. De stranden aan de Costa del Sol, zoals die van Malaga, Fuengirola, Estepona en Marbella, zijn erg geschikt voor kinderen door de geleidelijk aflopende zeebodem en de aanwezigheid van de strandwachten.

Natuur Costa del Sol

De kust van de Costa del Sol is heuvelachtig met her en der verspreide witte, Spaanse huisjes en kleinschalige dorpjes. Het achterland is landelijker met uitgestrekte weilanden, akkerlanden en tuinbouw. De skyline van de Costa del Sol begint ten westen van Málaga en is een aaneenschakeling van toeristische accommodaties die bijna ongemerkt in elkaar overlopen.

Cultuur

De typische Spaanse dorpjes met de witte huizen zijn typerend voor de Costa del Sol. Met name Nerja, Ronda en Frigiliana voldoen aan dit klassieke beeld. Meer landinwaarts liggen enkele steden met belangrijke historische bezienswaardigheden, zoals het Romeinse amfitheater en het kasteel in Málaga en de hoofdstad Sevilla met imposante kerken, parken en musea. Elke plaats heeft wel een Arena waar stiergevechten worden gehouden. Een typisch streekgerecht zijn de pescaditos (een soort visjes) die op een speciale manier bereid worden. Deze worden dan geserveerd in visrestaurantjes in visserswijkjes als Carihuela en Málaga.

Bezienswaardigheden Costa del Sol

In het gebied van de Costa del Sol zijn veel uiteenlopende bezienswaardigheden in de vakantie. Zo kunnen de druipsteengrotten bij Nerja, het attractiepark Tivoli World in Benalmádena Costa en de stierengevechten van Mijas bezocht worden, maar ook het waterpretpark van Fuengirola, het krokodillenpark in Torremolinos en de vele bergdorpjes als Frigiliana zijn interessant om te bezoeken.

Excursiemogelijkheden Costa del Sol

  • Roofvogelpark bij Benalmádena Pueblo bezoeken
  • Sea Life Aquarium in Benalmádena Costa
  • Marokko bezoeken in één of twee dagen
  • Andalusische paardenshow in Torremolins
  • Het kleine schiereiland Gibraltar; een Britse kolonie