Ben jij op zoek naar een mooie aanbieding naar de paradijselijke buurman van Ibiza? Wij hebben de beste Formentera-vakanties van meerdere aanbieders in één overzicht gezet voor je!

Zoek en boek direct online

Besteed jij het zoeken en boeken van je vakantie naar Formentera liever uit? Of heb je een vraag over dit kleine eilandje? Neem dan contact op of maak een afspraak met één van onze Persoonlijke Reisadviseurs in ons reisbureau. Wij overtreffen graag jouw verwachtingen door de vakantie te vinden waar jij heel blij van wordt!


Bekijk alle vakanties naar Formentera

 

Formentera behoort net als Ibiza, Mallorca en Menorca tot de Balearen, een Spaanse eilandengroep voor de oostkust van het Spaanse vasteland. Met 12.000 inwoners en een lengte van 20 kilometer is Formentera het kleinste bewoonde eiland van de Balearen.

Formentera ligt op ongeveer 7 kilometer ten zuiden van Ibiza en is alleen per boot te bereiken. De overtocht vanaf Ibiza duurt ongeveer 30 minuten. 

De paradijselijke stranden van Formentera

Formentera wordt ook wel ‘het laatste Mediterrane paradijs’ genoemd, omdat de stranden allemaal zo wit zijn als in de Caribbean zijn. Omdat Formentera geen vliegveld heeft, is het er bovendien veel rustiger is dan andere bewoonde eilanden in de Middellandse Zee. Tot de mooiste stranden behoren:

  • Calo des Mort
  • Playa de Ses Illetes
  • Cala Saona
  • Espalmador (een onbewoond eilandje ten noorden van Formentera)

Natuur op Formentera

Behalve relaxen op het strand kun je op het vrij vlakke Formentera goed fietsen en wandelen. Ses Salines is het grootste aaneengesloten natuurgebied en heeft veel vogels, waaronder flamingo’s in de zomer. Houd ook zeker je ogen open voor de tot 20 centimeter grote Pityusenhagedis, die alleen op de Balearen voorkomt.

Meer tips voor jouw vakantie op Formentera

  • Playa Migjorn is de bekendste badplaats en heeft een groot, parelwit zandstrand. Door de geleidelijke afloop in zee ideaal voor kinderen!
  • Op het hoogste punt van Formentera (192 meter) staat de vuurtoren Far de La Mola. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de rotsen en de zee.
  • In La Savina, de haven van Formentera, vind je veel leuke winkeltjes en restaurantjes
  • Culinaire aanrader: de ‘Ensalada Payesa’, een traditionele salade met gedroogde vis

Ervaar onze Xpertise!

Heb je een vraag over Formentera? Of wil je graag een 100% vrijblijvend reisvoorstel ontvangen? Geef jouw vraag of wensen door via ons contactformulier en we gaan voor je aan de slag!