Na ongeveer 2,5 uur vliegen vanuit Amsterdam ben je op het zonovergoten Ibiza. Neem een verkoelende duik in de zee of warm op op het strand. Wil je het zonnen afwisselen met een uitje? Bezoek dan Ibiza-stad of ga shoppen op de Hippiemarkt. ’s Avonds komt het eiland helemaal tot leven in de vele bekende clubs.

Zoek en boek direct online

Heb je een vraag over je vakantie naar Ibiza? Kunnen we je helpen om de Ibiza-vakantie van je dromen te vinden en te boeken? Neem dan contact op of maak een afspraak in ons reisbureauWij maken graag een reisvoorstel op maat voor je.

 


Bekijk al onze vakanties naar Ibiza

Stranden

De stranden op Ibiza zijn vaak klein en liggen aan baaitjes. Maar aan de zuidrand van het eiland liggen ook mooie en brede stranden. Bij Ibiza-stad en bij de buitenwijk Es Vivé zijn helemaal geen stranden te vinden. De stranden van Ibiza zijn vaak omringd door rots- en/of betonplateaus. Omdat de zeebodem bij vrijwel alle stranden geleidelijk naar beneden af loopt, zijn de stranden van Ibiza erg geschikt voor kinderen. 

Op 7 kilometer ten zuiden van Ibiza (ca. 30 minuten met de veerboot) ligt het paradijselijke eilandje Formentera, dat net als Ibiza, Mallorca en Menorca deel uitmaakt van de Balearen. Hier vind je veel witte zandstranden.

Natuur

De kust van Ibiza heeft veel baaitjes, inhammen en kleine strandjes. De rotsen rijzen vaak steil uit de zee. Voor de oostkust van het eiland liggen veel kleine eilandjes. In het noorden en westen van het eiland is het landschap heuvelachtig. Sommige toppen reiken tot wel 475 meter. Op de heuvels groeien pijnboombossen en de rest van het eiland is groen met akkers, weilanden, boomgaarden en valleien. Ten zuiden van het vliegveld bevindt zich een uitgestrekt gebied met zoutpannen. Veel trekvogels gebruiken dit gebied als plek om uit te rusten en te eten.

Cultuur

Op Ibiza hebben veel verschillende volkeren en beschavingen gewoond. Deze hebben allemaal hun sporen achter gelaten in de vorm van kloosters, paleizen, graftomben, kerken en stadsmuren. Kenmerkend voor Ibiza zijn de blokvormige huizen en traditionele kledij die van de Arabieren komt. Een aantal bezienswaardigheden op Ibiza staan op de Cultureel Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Op het eiland wordt het ‘Eivissenc’-dialect gesproken.

Bezienswaardigheden

Ibiza-stad is de hoofdstad en grootste stad van het eiland Ibiza. Naast monumentale gebouwen, is dit vooral de plaats van het gezellige, trendy publiek, de winkels en het nachtleven in de vele clubs. Naast de hoofdstad heeft Ibiza ook nog veel authentieke plaatsjes te bieden. Deze liggen in het binnenland. Een goed voorbeeld is San José. De zoutpannen (Las Salinas) in het zuiden mogen ook absoluut niet overgeslagen worden. Hier ziet men honderden vogels die hier tijdens de trek even uitrusten. Ibiza heeft ook een waterpretpark in Playa d’en Bossa: Aguamar Water Park. Het waterpark heeft glijbanen, geschikt voor kinderen van alle leeftijden tijdens een zonvakantie Ibiza.

Excursiemogelijkheden

  • Tocht met mountainbike over het eiland
  • Diepzeevissen
  • Tocht met een glasbodemboot
  • Boottocht naar onbewoonde eilandjes voor de kust

Een zonnige vakantie naar Ibiza zonder zelf te hoeven zoeken?

Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.