Op slechts 2 uur vliegen wachten heerlijke stranden, verlaten baaitjes en bruisende badplaatsen. Duik in de mysterieuze wereld van de druipsteengrotten en waan je tijdens je zonvakantie Mallorca in een hele andere wereld!

Zoek en boek direct online

Heb je een vraag over je vakantie naar Mallorca? Kunnen we je helpen om de Mallorca-vakantie van je dromen te vinden en te boeken? Neem dan contact op of maak een afspraak in ons reisbureauWij maken graag een reisvoorstel op maat voor je.

 


Bekijk al onze vakanties naar Mallorca

 

Stranden op Mallorca

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen en behoort tot de meest geliefde strandbestemmingen in Europa.

De meest bekende badplaatsen van het eiland zijn Puerto de Alcudia, Playa de Palma en El Arenal. Hier zijn dan ook de populairste en langste zandstranden te vinden. Wat rustiger is het in Sant Jordi; hier zijn de brede stranden minder drukbezocht. Bij de kleine baaien zijn betonplateaus met trappetjes om in de zee te kunnen komen. Cala d’Or staat vooral bekend om de fraaie, kleine strandjes en baaitjes. De zeebodem bij de lange zandstranden loopt geleidelijk af, wat voor gezinnen met jonge kinderen erg geschikt is.

Natuur

Sierra del Norte, een ruige bergketen vormt het landschap van Mallorca in het noordwesten. Het noordelijke deel is verder vrij vlak met veel wijngaarden, pijnbomen en olijfboomgaarden. Het landschap is op de rest van het eiland glooiend en heuvelachtig. In het zuidwestelijke deel zijn enkele zoutpannen te bewonderen. Mallorca heeft ook enkele betoverende druipsteengrotten.

De cultuur van Mallorca

De Mooren, de Romeinen en de Vandalen hebben hun sporen achter gelaten, waardoor Mallorca een rijke cultuur kent. Dit is vooral te zien aan de bouwstijl van de hoofdstad Palma. De gotische kathedraal La Seu is daar een voorbeeld van en is tevens één van de belangrijkste bouwwerken van Mallorca. De kathedraal is in verschillende tijdperken gebouwd, waardoor het verschillende bouwstijlen kent. In de hoofdstad zijn ook nog veel verschillende musea en galerieën te bezichtigen met werk van onder andere Gaudí. Daarnaast zijn er levendige markten, Spaanse bars en veel feesten en festivals met een katholieke of historische insteek. Ook zijn er op Mallorca veel handgemaakte, leren tassen en schoenen te koop. Een typisch drankje uit Mallorca is Tunel. Deze groene, sterke drank is gemaakt van kruiden. Qua voedsel is het eiland beroemd vanwege de olijfolie, Sobrassada de Mallorca (een soort worst), honing, ensaimadas (opgerold, zoet deeg), amandelen en wijnen.

Tips en highlights Mallorca

  • De hoofdstad Palma met de kathedraal en diverse musea
  • De druipsteengrotten van Drach
  • Son Amar: een dinershow met Spaans ballet in een 13e-eeuws landhuis
  • Een ballonvaart of helikoptervlucht over het eiland
  • Een treinrit dwars door de bergen van Palma naar Soller in een authentieke, houten trein
  • Wandelen en vogels kijken, lees het Mallorca-blog van Michiel voor bijzondere tips
  • Lees voor meer tips ons blog Mallorca: tips voor meer dan een zonvakantie!

Tip: heb jij nog niet genoeg gekregen van het zonnige Mallorca? Ontdek in ons blog dé tips voor de onbekende plekken op Mallorca!

Een zonnige vakantie naar Mallorca zonder zelf te hoeven zoeken?

Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.