Ben jij op zoek naar een mooie aanbieding naar het Spaanse eiland Menorca? Bij ons vind je Menorca-vakanties van alle aanbieders in één overzicht. 

Zoek en boek direct online

Wil jij het zoeken liever uitbesteden? Of heb je een vraag over Menorca? Neem dan contact op of maak een afspraak met één van onze Persoonlijke Reisadviseurs in ons reisbureau. Wij maken graag alle tijd voor je om op zoek te gaan naar de vakantie die jouw verwachtingen overtreft!


Bekijk alle vakanties naar Menorca

 

Menorca vormt samen met Ibiza, Mallorca, Formentera en een aantal onbewoonde eilanden de Balearen. Deze Spaanse eilandengroep ligt op zo’n 2 uur vliegen, voor de oostkust van het Spaanse vasteland. Menorca geldt als één van de populairste bestemmingen voor jonge gezinnen en wordt daarom ook wel ‘buggy-eiland’ genoemd. De vele kleine baaien en inhammen hebben zeer geleidelijk aflopende zeebodems en zijn door de kleine oppervlakte erg overzichtelijk. Er zijn geen lange, brede zandstranden aanwezig op het eiland.

Natuurgebieden op Menorca

Menorca heeft veel beschermde natuurgebieden waar je goed kunt wandelen en fietsen. Het eiland is vrij vlak, maar heeft in het midden een gebergte. Het hoogste punt is de Monte Toro met 375 meter hoogte. Het ongerepte groen kleurt het eiland en maakt de vlaktes heerlijk voor een ontspannen tocht. Ook zijn er op Menorca grotten, moeraslanden, zoutwaterplassen, ravijnen en kliffen te vinden. Het eiland wordt ook bevolkt door verschillende soorten (zee)vogels en roofvogels.

Typisch Menorca

  • Op bijna elke hoek van de straat in de stad Ciutadella worden de typische Menorquinse sandalen, avarques genoemd, verkocht.  
  • Beroemde gerechten die je zeker moet proberen, zijn de kaas uit de hoofdstad Mahon en de speciale kreeftensoep.

Aanraders voor jouw vakantie naar Menorca

  • In de hoofdstad Mahon vind je een levendig centrum, een oude haven en zijn veel historische gebouwen
  • Ciutadella was de hoofdstad voordat Mahon het werd. Ook hier vind je veel oude, smalle straatjes, een kathedraal en een haventje. De stad is autovrij, net als veel andere plekken op het eiland.
  • De grotten bij Cala Morell en Cala Coves
  • Het klooster op de heuveltop bij Monte Toro
  • Een georganiseerde bootexcursie naar verschillende, spannende grotten

Uren tijd besparen bij het zoeken en boeken?

Deel jouw reiswensen met ons. Dan gaan wij vrijblijvend op zoek naar jouw perfecte vakantie naar Menorca!