Deze reis is inclusief:

 • Vlucht Rotterdam-Madrid v.v.
 • Autohuur
 • 8 overnachtingen in 3- en 4-sterrenhotels o.b.v. logies en ontbijt
 • Reisbeschrijving
 • ANWB-wegenkaart

Highlights van deze reis:

 • Madrid
 • Segovia
 • Avila
 • Salamanca
 • El Escorial
 • Toledo

Bekijk hier de Reisdetails

Deze unieke autorondreis voer je langs 4 wereldberoemde plaatsen met een rijke geschiedenis en vele bezienswaardigheden, vaak onder de vlag van UNESCO: Madrid, Segovia, Salamanca en Toledo. Je overnacht steeds twee nachten in of nabij deze Spaanse steden, zodat je kunt genieten van al het moois dat deze topsteden en de omgeving te bieden hebben. Maar ook onderweg naar deze steden komt je langs vele mooie plaatsen en bezienswaardigheden, zoals Avila en Escorial.

Dag 1: Nederland- Madrid
De rondreis start in Madrid. Je vliegt naar Madrid en na het ophalen van je huurauto rijd je naar je eerste hotel. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je alvast de stad verkennen, het Prado bezoeken of op een terrasje van overheerlijke tapas genieten.
Dag 2: Madrid
Onze tips in Madrid: de Plaza Mayor, het Retiro Park, het Koninklijk paleis van de Bourbons en het Plaza d’España. Duik ondertussen vooral ook nog even de trendy wijk Chueca in, met haar (schoenen)winkels en gezellige barretjes!
Dag 3: Madrid – Segovia of Avila (ca. 100 km)
Tijd om afscheid te nemen van Madrid en op weg te gaan naar het volgende doel: de charmante stad Segovia of het ommuurde Avila. De shuttlebus brengt je van het hotel naar de luchthaven om je huurauto op te halen. Tip: maak ter hoogte van Madrid een stop bij het Escorial, het grootste van alle kloosterpaleizen in Spanje. Gebouwd in opdracht van Philips II en fraai gelegen tegen de zuidhelling van de Sierra de Guadarrama. Een zeer indrukwekkend en wereldberoemd bouwwerk dat vele kunstschatten en werken van bekende kunstenaars bevat. Overnachting in Segovia of Avila.
Dag 4: Segovia (ca. 70 km vanaf Avila)
Er zijn veel Romeinse en middeleeuwse monumenten in de stad. Het Aquaduct van Trajanus en de kathedraal ‘La Dama de las Catedrales’ op de gezellige Plaza Mayor zijn slechts enkele van de bezienswaardigheden. Niet voor niets staat Segovia op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt er ook voor kiezen om naar het koninklijke paleis ‘La Granja’ te rijden; een imponerend barok paleis met mooie tuinen en fonteinen. La Granja was een belangrijk zomerpaleis van diverse Spaanse koningen.
Dag 5: Segovia/Avila – Salamanca (ca 180/110 km)
Vandaag rijd je naar Salamanca. Je komt langs de stad Avila, een mooie plek om even te stoppen. De oude stad met stadsmuur met 88 torens en 9 toegangspoorten verdient je bezoek. Vervolgens door naar Salamanca, een gezellige studentenstad met een bruisend uitgaansleven. Overnachting in de omgeving van Salamanca.
Dag 6: Salamanca
De Slag van Salamanca in 1812 betekende het einde aan Napoleon’s verblijf in Spanje. De schade was gigantisch. De overgebleven gebouwen zijn in Romaanse, Gotische of Renaissance-stijl. Zoek de kikker (la rana) op de oudste universiteit van Spanje en bezoek de kathedralen. Sinds 1988 staat het oude centrum op de lijst van de UNESCO. Door de vele (taal)studenten is de sfeer het hele jaar door altijd gemoedelijk in Salamanca.
Dag 7: Salamanca – Toledo (ca. 290 km)
Vandaag op tijd weg, want het is even rijden naar Toledo. Je kunt ervoor kiezen om via Avila rechtstreeks naar Toledo te reizen. Veel mooier is de route via het Nationaal Park Sierra de Gredos: prachtige vergezichten, kastelen en watervallen. Zeer geschikt voor een mooie dagwandeling. Vervolgens naar Toledo waar je de laatste 2 nachten zult doorbrengen.
Dag 8: Toledo
Er is bijna geen stad in Europa die je meer het gevoel geeft in de Middeleeuwen te dwalen dan Toledo. Al dat moois ligt binnen de goed bewaarde stadsmuren en in de bocht van een brede rivier: de Rio Tajo. De joodse wijk, het Alcazar, paleizen en kloosters liggen allemaal in een prettig wandelgebied. 
Dag 9: Toledo – Madrid – Nederland (ca. 90 km)
Helaas zit je rondreis er al weer op. Afhankelijk van de vertrektijd kun je nog wat tijd doorbrengen in Toledo of Madrid voordat het echt tijd wordt voor de terugvlucht.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs