Het sfeervolle Barcelona is een stad met vele gezichten. Na Madrid is dit de belangrijkste stad van Spanje met ruim 1.6 miljoen inwoners. De stad wordt getekend door de verschillende (buiten)wijken. Zo staat de gotische wijk Ciutat Vella vol met gotische kathedralen, pleinen, paleizen en Romeinse muren en heeft de Middeleeuwse wijk La Ribera veel van de historische charme behouden. De inwoners van de stad zijn al even divers; de bewoners zijn een mix tussen Catalanen en immigranten (vooral uit Latijns-Amerika). Daarnaast is Barcelona de stad van de kunstenaars en architecten. Kunstenaars als Gaudí, Picasso en Miró hebben hun sporen achtergelaten in de Catalaanse gebouwen en musea.

Bezienswaardigheden

De grote, onvoltooide kathedraal La Sagrada Família is een symbool geworden voor Barcelona. De kathedraal werd gebouwd in 1883 onder leiding van Antoni Gaudí, maar zal pas klaar zijn rond 2026, wat honderd jaar na zijn sterfjaar is. De architect heeft nog veel meer sporen nagelaten in Barcelona, zo heeft hij het bekende stadspark Parc Güell ook ontworpen. Er is zelfs een museum van Gaudí, het Casa Museu Gaudí, vlakbij zijn oude woonhuis. Naast Gaudí zijn er ook talloze werken te vinden van andere beroemde kunstenaars in de vele musea. Er is een Picasso-museum, een maritiem museum, Fundació Joan Miró met schilderijen en beelden van Joan Miró en een museum met de hedendaagse kunst (Museu nacional d’Art de Catalunya). Daarnaast zijn de levendige wijk La Rambla, het enorme aquarium en het voetbalstadion Camp Nou van FC Barcelona echte bezienswaardigheden tijdens de stedentrip Barcelona.

Shoppen en uitgaan in Barcelona

In de vele verschillende wijken zijn veel diverse restaurants, bars en discotheken te vinden. De gotische wijk Ciutat Vella heeft typisch Spaanse bars gericht op toeristen, maar ook hippe drinkgelegenheden. De wijk Eixample is modern en trendy met veel drukke terrassen op de pleinen. In het noorden van Barcelona, in de wijk Sant Gervasi, zijn wat chiquere uitgaansgelegenheden te vinden. In de restaurants kan genoten worden van de typische Spaanse tapas of paëlla. Er zijn veel speciale tapasbars die de lekkerste hapjes serveren.

Barcelona excursies

  • Shoppen in Passeig de Gracia of het grote warenhuis El Corte
  • Bezoek aan FC Barcelona’s Camp Nou
  • Barcelona op de fiets of scooter ontdekken
  • Rondvaart in een catamaran langs de kustlijn van Barcelona
  • Excursie in de voetsporen van Gaudí