Madrid, hoofdstad van Spanje, is de stad die groen uitstekend combineert met cultuur. Na een tocht langs pleinen, kerken, kathedralen en musea kan er uitgerust worden in één van de vele nette stadsparken of -tuinen. De wijken lopen in elkaar over, de rijke geschiedenis is af te lezen aan de bouwstijlen van de huizen en gebouwen. Madrid heeft talloze plaza’s in allerlei verschillende stijlen en maten, zoals Puerta del Sol en Plaza de la Paja.

Bezienswaardigheden

In de stad is het grootste stadspark van Spanje te vinden: het Parque del Buen Retiro. De inwoners van Madrid komen hier picknicken of sporten in de weekenden. Een interessante straat in het centrum is de Paseo del Prado, waar drie kunstmusea te vinden zijn. Een andere bijzondere bezienswaardigheid is de Egyptische tempel. De Templo de Debod werd tientallen jaren geleden door de Egyptische regering geschonken aan de stad en is gebouwd in de 4e eeuw voor Christus. Daarnaast zijn ook het 2800 kamers tellende Koninklijke Paleis, het autovrije Plaza Mayor met de straatartiesten, het plein met de prachtige fontein ‘La Cibeles’ en het Bernabéu-stadion van Real Madrid aanraders om te bezoeken tijdens de stedentrip Madrid.

Shoppen en uitgaan in Madrid

De bars, restaurants en discotheken verschillen veel van elkaar. De uitgaansgelegenheden verschillen van grootte, stijl en luxe, maar de meeste bars serveren wel tapas. Dit is in Spanje te vergelijken met de Hollandse bittergarnituur. In de discotheken wordt het meestal na middernacht pas druk. Entree is er gratis.

Madrid excursies

  • Exclusief shoppen in de Salamanca wijk
  • Panoramische stadsrondrit
  • Koninklijke stadsrondrit
  • Ontdek Madrid op de fiets