Valencia is de stad die cultuur en strand optimaal combineert. De geboortestad van paëlla staat bekend als een vooruitstrevende, ambitieuze en ongeremde plek waar historische én moderne gebouwen hand in hand gaan. Het sfeervolle stadscentrum is dan ook een wirwar van kleine straatjes en pleinen, met een grote kathedraal. Het westelijke deel van de stad, in de wijk El Carmen, is bruisend met veel eet- en uitgaansgelegenheden. De shopaholics kunnen zich tijdens hun stedentrip Valencia uitleven in het oostelijke deel met veel shoppingscentra.

Bezienswaardigheden

In Valencia zijn veel moderne kustwerken en -gebouwen te vinden. Zo is er een Museum van Schone Kunsten en een instituut voor moderne kunst (IVAM). Daarnaast is er ook een wetenschapsmuseum, twee grote ‘muziektempels’ en een Historisch en Stedelijk museum. Het toonbeeld van de stad is de Mercado Central, de grootste overdekte markt van Europa. De wijk Plaza del Tossal en de Calle Colón zijn met hun vele winkels de plekken van mode en design.

Shoppen en uitgaan in Valencia

Valencia bruist. De Spaanse stad staat bekend om de vele feesten, festivals en het fantastische uitgaansleven. Er zijn duizenden bars, cafés en restaurants te vinden, waardoor er een grote variatie is in stijlen en smaken. In Julia zijn tijdens de jaarlijkse ‘Feria’ allerlei openluchtevenementen en concerten te bezoeken.

Excursies stedentrip Valencia

  • Fietsen op de opgedroogde rivierbedding Rio Turia
  • Rondrit door Parque Natural de la Albufera, een groot moerasgebied
  • Ontdek Valencia op de fiets
  • Shoppen in de designwijken