Sri Lanka


Onze reistip:
Een 22-daagse rondreis door Sri Lanka boek je al vanaf €1349 p.p. Inclusief vlucht, verblijf én vervoer.

Ontdek onze reizen naar Sri Lanka: het land van de natuurlijke schoonheid en cultureel erfgoed! Vergaap je op dit eiland aan schitterende bezienswaardigheden als koninklijke paleizen, tropische regenwouden en tempels.

Vraag reisadvies op maat aan!

De idyllische zuidkust van Sri Lanka zorgt ervoor dat je kunt genieten van een fantastische vakantie. Kom even heerlijk tot rust tussen de palmbomen en bezoek het knusse Galle met leuke winkels en gezellige straatjes.

Boek jouw strandvakantie online


Onze selectie van reizen naar Sri Lanka

  

Sri Lanka: witte stranden en een prachtige natuur

Sri Lanka, ook wel de ‘Parel van de Indische Oceaan‘ genoemd (letterlijk betekent het ‘Gezegend Eiland‘) ligt slechts op 48 km ten zuiden van het vaste land van India. De oostkust grenst aan de Bengaalse Zee, de overige kusten liggen aan de Indische Oceaan. Het prachtige landschap bestaat uit theeplantages, indrukwekkende boeddhistische kloosters, tropische regenwouden, mangrovebossen, palmbomen langs de stranden en het oerwoud gewijd aan koning Anuradhapura. Het voormalige Ceylon heeft meer dan 1500 kilometer aan langgerekte exotische stranden. De stranden van Negombo, Mount Lavinia, Kalutara, Beruwela en Bentota zijn schitterend. Je hebt uiteenlopende mogelijkheden om te snorkelen, zwemmen, surfen en duiken aan de west- en zuidkust van Sri Lanka.

Een heel afwisselende bestemming 

Sri Lanka is een wereldberoemde en aantrekkelijke bestemming. De prachtige stranden zijn maar één facet van dit fascinerende land. De historie van Sri Lanka staat bol van buitenlandse overheersing van Portugal, Engeland en Nederland. De gunstige ligging aan verschillende handelsroutes droeg hier in grote mate aan bij. Tijdens een rondreis Sri Lanka zijn de Hollandse voetsporen in vestingstad Galle nog duidelijk zichtbaar.

Naast het Boeddhisme wordt ook het Christendom en de Islam aangehangen. Je komt niet alleen Boeddhabeelden tegen tijdens een rondreis door Sri Lanka, maar ook tempels en moskeeën.Tijdens een avontuurlijke jeepsafari in de schitterende reservaten bij Wilpattu en Yala ontmoet je vast en zeker olifanten, luipaarden en krokodillen. Iets minder avontuurlijk, maar heel vertederend en ook zeker de moeite waard, is het bezoeken van het olifantenweeshuis in Pinnawela. De vriendelijke Sri Lankaanse bevolking, heerlijke curries en korte reisafstanden maken van Sri Lanka een bijzondere Aziatische bestemming. Lees ook ons blog over het land waar alles mogelijk is.

Goed om te weten over Sri Lanka

  • Sri Lanka is ongeveer anderhalf keer zo groot als Nederland. Vanuit Nederland bedraagt de vliegtijd circa 12 uur naar de hoofdstad Colombo.
  • In Sri Lanka worden drie talen gesproken: Singalees, Tamil en Engels. De officiële taal is Singalees, maar in de toeristencentra kun je je met Engels aardig redden. Informatie op borden zijn meestal in alle drie de talen opgesteld.
  • In de zomer is het in Sri Lanka 3 uur en 30 minuten later, en in de winter 4 uur en 30 minuten.
  • Vroeger was de kaneelexport de belangrijkste bron van inkomen, maar nu zijn vooral de thee en het toerisme de steunpilaren van de economie.
  • In 1972 werd Ceylon uitgeroepen tot de onafhankelijke republiek Sri Lanka.
  • Op het overgrote deel van Sri Lanka liggen de temperaturen vrijwel het hele jaar rond de tropische grens van dertig graden.
  • Er zijn op Sri Lanka op zijn minst 3000 inheemse plantensoorten en maar liefst 425 verschillende vogelsoorten, waarvan ongeveer 250 inheemse.

Nog meer weten over Sri Lanka? Ontdek dé Sri Lanka tips en de Sri Lanka highlights!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Sri Lanka?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisadvies op maat voor je.

Informatie en inspiratie over Sri Lanka

Kom meer te weten over dit heerlijke eiland!