Sri Lanka heeft vele mooie plekken die het bezoeken waard zijn. Wij presenteren jou een aantal highlights van Sri Lanka. Bekijk ook onze pagina’s met tips voor Sri Lanka om nóg meer fan van Sri Lanka te worden!

Kandy

Al bij aankomst in de stad Kandy zie je de karakteristieke bezienswaardigheden, je bevindt je in het epicentrum van de Sri Lankaanse cultuur!

Het is duidelijk dat Sri Lanka sterk verbonden is met cultuur en dit zie je ook goed terug in de stad Kandy! Bezoek de heilige Temple of the Tooth of het Bahiravokanda Vihara-Boeddhabeeld. Vanaf de top van het beeld heb je een mooi uitzicht over Kandy. Altijd al willen weten wat ‘op hete kolen’ echt inhoudt? Ontdek de culturele dansvoorstelling …

Galle

Deze plek ademt historie, Nederlandse historie welteverstaan. Ontdek de metamorfose van het fort …

Galle heeft een link met Nederland, want in de 17e eeuw bouwde de Nederlandse VOC hier hun fort, dat aan drie zijden omringd is door de oceaan. UNESCO heeft Galle Fort uitgeroepen tot World Heritage Site, waardoor de oude stijl bewaard blijft. Het fort is uitgegroeid tot een leuk stadje met winkeltjes, restaurants en andere bezienswaardigheden. Het maakt Galle tot een interessante plek die je zeker moet bezoeken!

Sigiriya

Die beklimming is het dubbel en dwars waard. Wat een uitzicht, wat een vogels!

Sigiriya, ook wel bekend als ‘De Leeuwenrots’, is een plek waar historie, cultuur en natuur samenkomen. Deze reusachtige rots dankt zijn naam aan de historische koning Kasyapa. Door deze koning staat er nu een paleis op de rots waar jij ongetwijfeld je ogen uitkijkt. Naast het indrukwekkende paleis zijn er nog veel meer dingen te zien. Ga dus op avontuur, beklim die berg en spot vele soorten vogels en het geweldige landschap.

Tangalle

Na een rondreis vol indrukken is het tijd voor een paar dagen relaxen. De bountystranden van Tangalle lonken …

Wie Sri Lanka bezoekt, móét ook de kust van het eiland zien. De idyllische stranden met palmbomen maken van elke reiziger een strandliefhebber, en dat geldt zéler in het knusse plaatsje Tangalle. Geniet hier tussen de palmbomen van de mooie omgeving en de serene rust. Het droomstrand aan de zuidkust is een heerlijke uitvalsbasis voor een periode van pure ontspanning!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Sri Lanka?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze mooiste reizen naar Sri Lanka