Deze reis is inclusief:

 • Retourvlucht
 • Vervoer
 • Overnachtingen
 • Veel excursies

Highlights van deze reis:

 • Bootsafari door de lagune van Ranweli
 • Bezoek koningsstad Kandy
 • Treinreis door de prachtige theeplantages
 • Jeepsafari nationaal park
 • Bezoek aan de oude VOC-stad Galle
 • Bezoek schildpadden broedplaats
 • Citytour Colombo

Bekijk hier de Reisdetails

Amsterdam – Colombo
Vanuit Amsterdam vertrekken we naar Colombo. Na aankomst op de luchthaven gaan we naar het hotel direct gelegen aan de Indische Oceaan in de omgeving van Negombo. Tijdens het verblijf maken we een rondrit door het vissersdorp Negombo, met een bezoek aan de vismarkt. Ook maken we een bootsafari over de lagune!
Indische Oceaan – Anuradhapura
Na deze eerste activiteiten verlaten we de kust en trekken we het binnenland in. Via een indrukwekkende route komen we aan in Anuradhapura, dat een lange periode de hoodstad van Sri Lanka is geweest en tegenwoordig de belangrijkste historische stad van het land is. In deze stad vinden we mooie bezienswaardigheden, zoals de witte dagoba van Ruwanwelisaya omringd door een muur van olifanten en de heilige Bodhi-boom, een belangrijk pelgrimsoord voor boeddhisten. In de middag vertrekken we via een fantastiche route naar Sigirya, waar we drie nachten zullen verblijven.
Sigiriya
Ons bezoek aan Sigiriya begint met een bezoek aan de oude koningsstad Polonnaruwa met de indrukwekkende tempels en uit de rots gecreëerde boeddhabeelden. Vervolgens maken we een avontuurlijke jeepsafari in een natuurgebied dichtbij, hier gaan we de wilde olifanten spotten. De volgende dagen gaan we kennismaken met de lokale bevolking en bezoeken we de kolossale leeuwenrots van Sigiriya, de rots waarop de voormalige koning zijn paleis bouwde. Geniet hier van een indrukwekkend uitzicht.
Sigirirya – Matale – Kandy
We vervolgen onze reis met een bezoek aan de bekende gouden tempel van Dambulla. Het uitzicht op de vallei is uiterst fraai. In de tempel zien we boeddhabeelden en rotsschilderingen. Daarna reizen we door het gebied rond Matale. Hier worden exotische specerijen verbouwd. We maken een wandeling door een kruidentuin en krijgen informatie over de kruiden. 
Kandy
Dit is de tweede stad van Sri Lanka en ligt in een mooie vallei. Na onze aankomst bekijken we ’s avonds een voorstelling van de Kandy vuurdansers. De volgende dag gaan we naar de botanische tuinen, om de reis te vervolge met een citytour. Hier bezoeken we de Tempel van de Tand van Boeddha. Hier wordt de tand van Boeddha bewaard en het wordt gezien als één van de belangrijkste religieuze plekken in het land. 


Kandy – Nuwara Eliya – Bandarawela/Haputale
De reis brengt ons verder naar Bundarawela. Om hier te komen rijden we via Nuwara Eliya, een koloniaal stadje op 1900 meter hoogte. We rijden dan door beeldschone theeplantages, wat ook mogelijk is met de trein. Tijdens deze spectaculaire treinreis bezoeken we een theefabriek, waar we uitleg krijgen over het gehele proces van thee maken.

Bandarawela/Haputale – Tissamaharama
Er is een optionele mogelijkheid om het National Park Horton Plains te bezoeken. Op 2000 meter hoogte is het landschap anders dan in de rest van het land. We vervolgen de route door de mooie omgeving naar Ella en Tissaharama. We verblijven twee nachten in de omgeving van Tissamaharama. Hier komen we even tot rust in een fijn hotel met heerlijk zwembad in een mooie regio.

Tissamaharama
Tijdens deze vrije dag hebben we de mogelijkheid om een safari te maken door het Yala National Park of het Bundala Vogelreservaat. 

Tissamaharama – Galle – strandverblijf
We gaan verder met een bezoek aan de plek waar jonge weesolifantjes worden opgevangen in het Uda walawe National Park. Daarna rijden we langs de imposante zuidkust van Sri Lanka met palmstranden en geweldige baaien richting Galle. We bezoeken hier een schildpaddenbroedplaats aan het strand, waar de eieren van de zeeschildpadden worden uitgebroed en uitgezet worden in de zee. Ook nemen we een kijkje in het oude fort van Galle, waar overblijfselen uit de VOC-tijd zijn terug te vinden in nauwe straatjes, wat Nederlands aandoet. Aan het einde van de dag nemen we intrek in het strandhotel aan de Indische Oceaan.
Strandverblijf
We verblijven in een mooi strandhotel met zwembad, direct aan het strand met de palmbomen om ons heen. Diverse optionele excursies zijn hier mogelijk, maar tegen toeslag is een verblijf in het Eden Resort & Spa in Beruwale ook zeker een interessant optie. Dit is een vijfsterrenresort, direct aan de Indische Oceaan. Een andere mogelijkheid is het Avani Kalutara Resort & Spa, dat prachtig ligt tussen het strand en de lagune van Kalutara. De keuze graag bij boeking opgeven. 
Strandverblijf – Omgeving Negombo
We rijden naar Colombo, dit is de commerciële hoofdstad van Sri Lanka. Deze stad is volop in ontwikkeling en is een mengelmoes van koloniale en moderne gebouwen. Tijdens een rondrit zien we de drukke handelswijk Pettah met diverse winkeltjes en specialiteiten. De laatste nacht brengen we door in een hotel direct aan de Indische Oceaan.
Colombo – Amsterdam
Na een vroeg ontbijt gaan we naar de luchthaven voor de terugvlucht richting Amsterdam. 

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs