Deze reis is inclusief:

 • Retourvlucht
 • 12x ontbijt
 • 2x lunch en 2x diner
 • Begeleiding excursies door gids
 • Transfers met chauffeur/gids
 • Eenvoudige accommodaties
 • Overnachtingen in lodge
 • safaritent en Sri Lankanen thuis
 • Treinreis Colombo – Kandy
 • Treinreis Kandy – Ella

Highlights van deze reis:

 • Prachtige wandeltochten
 • Sri Lankaanse kookworkshop
 • Bezoek aan steden Colombo en Kandy
 • Safari Udawalawe National Park
 • Stranddagen Mirissa en Arugambay
 • Dignana
 • Ella en Galle

Bekijk hier de Reisdetails

Amsterdam – Colombo

Je vliegt van Amsterdam via Dubai naar Colombo. Hier word je ontvangen door de Engelssprekende gids. In de middag verken je alvast het multiculturele Colombo. Al sinds het begin van de jaartelling is dit een belangrijke stad aan verschillende handelsroutes. Breng een bezoek aan de Wolvendaalse Kerk die gebouwd is door de Verenigde Oost-Indische Compagnie. 
Colombo – Kandy – Digana
In ongeveer 2,5 uur reis je met de trein naar Kandy. Tijdens de treinreis geniet je van prachtige hooglanden en groene velden. Kandy is tijdens de Portugese en Nederlandse overheersing van Sri Lanka onafhankelijk gebleven, iets dat veranderde tijdens de Engelse kolonisatie. Daar heeft Kandy een paar geweldige iconen aan te danken, zoals de Tempel van de Tand of het Queens hotel. De Tempel van de tand is de trots van Kandy en herbergt een tand van Boeddha. De markt en het meer van Kandy zijn ook aanraders. 
Digana
Bij aankomst in Digana ontdek je het dorpsleven van Digana, zp heb je de mogelijkheid om een lokale school te bezoeken. Daarna wandel je via een pad door het regenwoud naar een waterval. Hier heb je de mogelijkheid om heerlijk te zwemmen in het warme water. De volgende dag verken je de mooie omgeving van Dignana tijdens een wandeltocht. Hier zie je regenwouden, rustige dorpjes, rijstvelden en theeplantages. De route geeft je de mogelijkheid een mooi plekje te zoeken voor een lunch met prachtig uitzicht. Neem daarbij ook een kopje ‘plain tea’, thee zonder melk zoals de Sri Lankanen het noemen. In de avonduren wordt er een kookles gegeven bij de lodge. Ontdek de perfecte curry volgens Sri Lankaans recept. 
Digana – Kandy – Ella
Je verlaat Digana met de auto naar het station van Kandy, waar je verder reist met een diesellocomotief naar Ella. Dit doe je in een nostalgische sfeer, waardoor deze treinreis tot een van jouw favorieten gaat behoren. Je ziet in ‘sneltreinvaart’ theeplantages, in mist gehulde bergen, regenwoud en imposante spoorbruggen voorbij komen, zodat je niets tekort komt. Bij aankomst in Ella ga je naar jouw accommodatie, waar je drie dagen verblijft. Ten slotte nog een tip: probeer in het restaurant in Ella een overheerlijk rijst- en currybuffet. 
Ella
De omgeving van Ella nodigt uit om een fijne wandeltocht door de idyllische natuur te maken. Aanrader is een wandeling naar de top van Little Adams, waar je beloond wordt met een grandioos uitzicht. Hierna volg je het pad richting de Nine Arch Bridge. Deze 30 meter hoge brug is gebouwd in 1921 tijdens de Engelse overheersing. Geniet hier van de rust in combinatie met een picknick. De volgende dag heb je de mogelijkheid om een uitdagende wandeling naar de rots van Ella te maken, een aantal boeren uit de omgeving begeleidt je tijdens deze wandeling. De wandelroute loopt via het treinstation richting de rots van Ella. Je steekt hoge bruggen over en via een eucalyptusbos maak je een flinke klim. Trek je beste wandelschoenen aan!
Ella – Arugambay
Na het ontbijt verruil je het koele klimaat van Ella voor de beroemde stranden in het warme Arugambay. Surfers halen hier hun hart op, omdat ‘de perfecte golf’ hier meer regel dan uitzondering is. Houd hier wel rekening met de stroming. Je geniet hier van het uitzicht op de Golf van Bengalen. Je verblijft in Arugambay in een aangenaam resort.
Arugambay
Je rust hier een paar dagen heerlijk uit op het strand, genietend van de zeebries en het mooie uitzicht. Begin de dag met een smaakvol ontbijt, gereserveerd in het openluchtrestaurant van het resort. Je hebt de mogelijkheid op eigen gelegenheid te dineren in het resort. In Arugambay ontdek je gezellige barretjes en bezoek je aan feestje in de avonduren. Ook heb je de mogelijkheid om aan het kampvuur reizigers en bewoners van Arugambay ontmoeten.
Arugambay – Udawalawe
Je vertrekt ’s morgens met de privéauto naar Udawalawe. Vanaf dit moment word je elke dag begeleid door een Engelssprekende gids. Udawalawe National Park is meer dan 30.000 hectare groot en kent een grote diversiteit aan flora en fauna. In dit park spot je sambaherten, wilde buffels, vossen, varanen, vele soorten reptielen en vogels, maar natuurlijk ook de wilde olifanten tijdens de safari. Je verblijft nabij het natuurpark in het Athgira River Camp. Sluit de dag af met een verfrissende plons in de rivier of het zwembad. 
Udawalawe – Mirissa
Je vervolgt de reis met wederom een strandbestemming. Mirissa staat bekend om de goede duik- en snorkelmogelijkheden. Dit maakt jouw reis naar Sri Lanka nog completer. Je verblijft hier een nacht voordat je verder reist naar Galle.
Mirissa – Galle – Colombo
Na Mirissa verblijf je aan de kust. De reis brengt je verder naar het vestigingsstadje Galle. In de 16e eeuw was dit de belangrijkste havenstad van Sri Lanka, geleid door de Portugezen. Nadat de Nederlanders de Portugezen versloegen in de 17e eeuw, besloten zij het door de Portugezen gebouwde fort, om te herbouwen. Tijdens een wandeling door de smalle straatjes van het fort herken je direct de Nederlandse straatnamen en de Nederlandse namen op de graven in de gereformeerde kerk. Na het bezoek aan Galle reis je verder naar Colombo, waar je nog even geniet van het nachtleven. Zo sluit je de reis op Sri Lanka op een gepaste manier af.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs