Deze reis is inclusief:

 • Alle vervoer per privé-auto of minibus
 • Transfer op dag 6 naar Negombo
 • Overnachtingen
 • 5x ontbijt
 • Een aantal excursies met entree
 • Engelssprekende chauffeur/gids

Highlights van deze reis:

 • Schildpadden in Kosgoda
 • Jeepsafari in Yala Nationaal Park
 • Galle en Nuwara Eliya
 • Minneriya Nationaal Park
 • Trincomalee

Bekijk hier de Reisdetails

Colombo – Kosgoda – Madu Ganga – Galle
Op weg naar Galle bezoek je de schildpaddenfarm in Kosgoda. De schildpaddenfarm voorkomt dat de eieren, of kleine schildpadjes, verkocht worden op de zwarte markt. Eerlijke vissers brengen de eieren naar de farm waar ze worden uitgebroed. De stranden bij Kosgoda vormen een beschermde plek voor schildpadden die met uitsterven bedreigd worden. Je ziet verschillende soorten schildpadden zoals de Hawksbills en de Leatherbacks. Aansluitend maak je een boottocht per glasbodemboot over de Madu rivier. Galle staat op de UNESCO-lijst als werelderfgoed en is de meest Hollandse stad in Sri Lanka. Nog altijd zijn er straten met namen, zoals  de ‘Leynbaanstreet’ en het ‘Utrecht’ of ‘Akersloot Bastion’. 
Galle – Weligama – Yala Nationaal Park
Langs de zuidkust rijd je naar Weligama waar je de bekende paalvissers op houten stelten ziet. Aansluitend reis je naar Yala. In het Yala Nationaal Park maak je een jeepsafari. In dit nationale park zijn naast buffels, luipaarden en kuddes wilde olifanten, ook talloze vogels, waaronder flamingo’s en watervogels te zien. Een absoluut onvergetelijke trip!
Yala Nationaal Park – Ella – Nuwara Eliya
Ella is gelegen op een rustige plek in de hooglanden. Hoog in de bergen heb je een prachtig uitzicht op de groene natuur. Bij Ella bezoek je de Rawana Ella watervallen en Ella Gap. Vervolgens reis je naar Nuwara Eliya. Dit voormalige Engelse vakantieoord ligt op 1.900 m hoogte en wordt ook wel ‘little England’ genoemd. Tijdens een rondrit door de stad herinneren de hotels, huizen, tuinen, parken en zelfs de straatnamen je aan de Engelse tijd. 
Nuwara Eliya – Horton Plains – Nuwara Eliya
Rijd per jeep naar de Horton Plains, het hoogste plateau van Sri Lanka. Het gebied is een uitgestrekte steppeachtige vlakte en vrijwel onbewoond en desolaat. Je maakt een 5 km lange wandeling naar het fameuze World’s End, waar het vlakke Horton Plateau ineens ophoudt en je in een ruim 1.600 meter diep ravijn kijkt. In de namiddag keer je terug naar Nuwara Eliya.
Nuwara Eliya – Kandy – Sigiriya
Bewonder de Ramboda watervallen en bezoek het Udawathe Kele Kandy natuurreservaat. Deze jungle ligt middenin de stad. Tijdens een wandeling over de goed onderhouden paden zie je dat het park beschikt over veel verschillende plant- en bloemsoorten. Ook leven er bijzondere vogels. Ook heb je vanuit het park een mooi uitzicht op de stad en de berg Hanthana. Onderweg naar Sigiriya stop je bij een lokale kruidentuin, waar je onder andere kaneel, kardemom en peperplanten ziet. Ook krijg je uitleg hoe al deze kruiden in de maaltijden worden verwerkt.
Sigiriya – Minneriya Nationaal Park – Negombo (/Trincomalee)
De mogelijkheid bestaat om een jeepsafari in het Minneriya Nationaal Park te maken, aansluitend volgt dan de transfer naar Negombo. Tijdens de safari zie je zeker olifanten en met een beetje geluk ook sambars en luipaarden. Afhankelijk waar de olifanten zich bevinden bestaat ook de mogelijkheid om een reis naar Minneriya, Kaudulla Park of het Eco Park te maken. In de maanden april tot oktober heb je de mogelijkheid om jouw reis af te sluiten in Trincomalee, aan de oostkust. De minder bekende badplaats beschikt over schitterende stranden waar je heerlijk tot rust komt. In de omgeving zijn veel mogelijkheden voor excursies: ga bijvoorbeeld snorkelen en duiken bij Pigeon Island. Dit tropische eilandje voor de kust is een broedplaats voor veel trekvogels. De meest geschikte periode om het koraal te bekijken is van april t/m oktober. In de maanden april, augustus en september zijn er ook mogelijkheden om walvissen te spotten.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs