Treinreis door de prachtige natuur

Je vraagt je al de hele tijd af waar je een van de mooiste treinreizen ter wereld kan maken. Sri Lanka komt héél dichtbij met de mooie natuur en plantages…

Maak een treinreis door het binnenland van Sri Lanka en laat je meevoeren langs de prachtige natuur. Rij van Nuwara Eliya naar Ella langs de ellenlange theeplantages. Drink je weleens een heerlijke kop Ceylon-thee? Die wordt hier geplukt en verwerkt! Droom weg als je langzaam door deze landschappen van pure schoonheid tuft…

Avontuurlijke jeepsafari in Udawalawe National Park

De ultieme manier om zo dicht bij die schitterende dieren te komen. Dichterbij kom je niet …

Als liefhebber van de natuur is Sri Lanka een ‘must see’. Olifanten, luipaarden en vele soorten vogels kun je hier spotten. Er lopen ongeveer 3000 Ceylon-olifanten op het eiland rond. Dit is de zwaarste en donkerste ondersoort van de Aziatische olifant. Ga op safari in het Udawalawe National Park en ontdek deze wilde dieren zelf!

Indrukwekkende tempels

Ineens sta je er dan echt. Kijk je naar de échte tand van Boeddha?

Natuurlijk ga je naar de culturele hoofdstad Kandy, een stad waar religie een belangrijk deel is van het dagelijks leven. Ga op pad naar dé highlight van Kandy, zoals de heilige Temple of the Tooth met een bewaarde tand van Boeddha en het Bahiravokanda Vihara-Boeddhabeeld. Ook prachtig zijn is de botanische tuin met enorm veel verschillende planten. Ten slotte een tip: zorg dat je gepaste kleding draagt wanneer je de tempel bezoekt. Het is belangrijk dat je schouders en benen bedekt zijn!

De Diyaluma-waterval

Steeds een stap verder, steeds nieuwsgieriger. Het geluid van het afdalende water wordt steeds luider …

Deze waterval is met 171 meter een van de hoogste watervallen van Sri Lanka. De waterval bereik je via de Poonagala-weg, perfect te combineren met een tocht langs de theeplantages. Op slechts een paar minuten lopen van de Poonagala-weg ben je al bij dit waanzinnige natuurverschijnsel! Wedden dat deze plek op jouw lijst met droomlocaties komt? Lees onze praktische informatie Sri Lanka om goed voorbereid op reis te gaan. Zo weet je zeker dat alles tot in de puntjes is geregeld!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Sri Lanka?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze mooiste reizen naar Sri Lanka