Het land van couscous, muntthee en tajine. Een reis naar Marokko begint voor sommigen met een stedentrip naar Marrakech, maar wil je het land écht ontdekken, reis dan door. In het westen van Marokko vind je veel steden met een eigen karakter: van smalle straatjes met blauwe luiken tot steden gelegen aan heerlijke stranden. Lees snel verder en ontdek vele Marokko-tips!

Ontdek meer Marokko

De Marokko-tips die je niet mag missen …

Maak je vakantie compleet en breng een bezoek aan de prachtige havenstad Agadir. Het stadje ligt aan de westkust van Marokko en de zon schijnt hier bijna het hele jaar. Deze levendige stad heeft naast een 9 kilometer lange kustlijn ook prachtige natuurparken. Neem bijvoorbeeld de route over het klif langs de oude 16e eeuwse Kasbah. Deze route geeft je een prachtig uitzicht op het helder blauwe water van de oceaan. Ook de kleurrijke valleien en hellingen van de majestueuze Anti-Atlas zijn ook de moeite waard. Kortom: Agadir is ook perfect als stad én strandvakantie in één!

Strand Agadir

De kuststad Essaouira is vooral bekend door de vele witte huizen met blauwe luiken. Het is aan de ene kant modern en westers, maar toch zie je ook de echte Afrikaanse sferen nog goed terug in de huizen. En wanneer je je ogen sluit en diep inademt, dan weet je direct dat je in Marokko bent. Al die hemelse geuren van de uitgestalde kruiden in de gezellige winkelstraatjes …

Souks Essaouira

En mocht je je reis toch beginnen in Marrakech, breng dan zeker een bezoekje aan het Djemaa el Fna-plein. Stap in een koets met paarden en laat je rondrijden over het plein. Je ziet hier overal mensen, er wordt muziek gespeeld en ook hier komen de overheerlijke geuren je weer van alle kanten tegemoet!

Marrakech markt Djemaa el Fna plein

Hapje eten!

Wanneer je in Marrakech bent, bezoek dan het typisch Marokkaanse restaurant Dar Essalam. Tijdens het eten zie je buikdanseressen en vrouwen met een dienblad vol kaarsjes op het hoofd! Tijdens jouw diner geniet je van allerlei verschillende Marokkaanse achtergrondmuziek die live wordt gespeeld door een bandje! Proef vooral de couscous, tajine (een heerlijk stoofpotje in een Marokkaanse aardewerk) en als toetje een sappige watermeloen. En natuurlijk mag de echte Marokkaanse muntthee niet ontbreken (met lekker héél veel suiker!).

Restaurant Dar Essalam Shebakia

De mooie natuur van Marokko

Naast de veelzijdige cultuur en steden zie je in Marokko ook grote verschillen in de natuur. Van woestijn tot aan waanzinnige watervallen, je vindt het allemaal in Marokko. De tour door de vallei van Immouzer is een aanrader, want deze stad staat bekend om de spectaculaire grotten en prachtige watervallen.

Vanaf Agadir is het een klein uurtje rijden met de geweldige blauwe bus. Eenmaal aangekomen heb je een adembenemend uitzicht. Hoewel de watervallen er niet zijn in de zomermaanden, is de vallei ook dán bijzonder en erg leuk om doorheen te rijden.

Marokko Vallei

De Ourika-vallei is geweldig: wanneer je hierlangs rijdt geniet je van prachtige uitzichten! En voor de echte fanatiekelingen kun je met een gids mee naar de watervallen. Voor deze prachtige vallei moet je een uurtje lopen dus één van de laatste maar belangrijkste Marokko-tips: trek stevige schoenen aan en neem ook een flesje water mee. De watervallen liggen in het Atlasgebergte en deze omgeving alleen al is een bezienswaardigheid!

Ourika Vallei

Zelf ook ontdekken hoe magisch Marokko?

Zelf alle Marokko-tips ontdekken? Laat een ReisXpert een onvergetelijke reis naar Marokko op maat samenstellen. Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!

 
Dit blog bevat de tips van Persoonlijke Reisadviseurs Anne en Brenda, die een studiereis naar Marokko hebben gemaakt.

Commentaar is niet beschikbaar