Deze reis is inclusief:

 • KLM vlucht
 • Nederlandstalige lokale gidsen
 • transfers
 • excursies
 • tours
 • entreegelden zoals omschreven
 • 21 overnachtingen (o.b.v. verzorging zoals bij dagbeschrijving staat omschreven)

Highlights van deze reis:

 • Paramaribo
 • varen en fietsen in Commewijne
 • schildpadden in Galibi
 • Brownsberg
 • rivierstrand Overbridge
 • Danpaati River lodge
 • Palumeu jungle lodge

Bekijk hier de Reisdetails

Ontdek het kleurrijke Suriname! Verblijf in Paramaribo en reis af naar het ongerepte regenwoud in het binnenland van deze bijzondere bestemming. De verschillende activiteiten in het plantagedistrict Commewijne en de ontmoeting met de inheemse- en de Saramaccaanse bevolking zorgen voor een zeer gevarieerde reis, waarbij je op onvergetelijke wijze kennismaakt met de hoogtepunten van Suriname.

Dag 1: Aankomst Paramaribo.
Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar je accommodatie in Paramaribo.

Dag 2: Paramaribo
Deze ochtend  maak je een stadstour door de “Wooden City of the Caribbean” en herleef je het rijke verleden van deze stad. De resterende uren deze dag kun je de omgeving op eigen gelegenheid verkennen. 

Dag 3: Paramaribo – Commewijne Boottocht – Paramaribo
Na het ontbijt staat de topattractie van de Commewijne rivier op het programma. Een comfortabele tourboot, van alle gemakken voorzien, leidt je angs verschillende dorpjes, waar vroeger suiker-, cacao- en koffieplantages hun glorie periode beleefden. Deze tocht is inclusief lunch.

Dag 4: Dag ter vrije besteding.
Uiteraard zijn er diverse mooie dagexcursies te reserveren.

Dag 5: Paramaribo – Galibi
Je vertrekt vanochtend voor een 3-daagse tour naar Galibi. Hier heb je in het seizoen (feb. t/m medio aug.) de kans om vannacht diep in de ogen van een reuzenschildpad te kijken. Niet alleen dat maakt Galibi tot een topattractie want haar charme ligt eveneens in de authentieke cultuur van de inheemse Caraїben stam waarmee je vandaag kennismaakt. Ontbijt, lunch en diner zijn bij je verblijf in Galabi inbegrepen.

Dag 6: Galibi
In de ochtenduren neem je een kijkje bij de grootste zandbank van Suriname, de Tijgerbank. De middag heb je ter vrije besteding.

Dag 7: Galibi – St. Laurent – Paramaribo
Alvorens terug te keren naar Paramaribo breng je een bezoek aan buurland Frans Guyana waar je een wandeling maakt door de historische stad St. Laurent. Frans Guyana was vroeger een strafkolonie van Frankrijk. Tijdens de tocht is de lunch inbegrepen.

Dag 8: Paramaribo – Berg en Dal 
Je reist af naar het luxueuze Berg & Dal Resort waar alles kan maar niets moet. Hier aan de oevers van de Surinamerivier kun je temidden van het prachtige tropische regenwoud tal van avontuurlijke, culturele en ontspannende activiteiten ondernemen. Het verblijf in Berg & Dal is op basis van volpension. Activiteiten worden georganiseerd door het Adventure Centre, zoals canopy zipline, kajakvaren, boottochten zowel overdag als in de avond. ook zijn er diverse excursies in de omgeving te boeken.

Dag 9: Berg en Dal – Paramaribo
In de loop van vandaag verlaat u, met weer een ervaring rijker, Berg & Dal en keert terug naar Paramaribo.

Dag 10: Paramaribo –  Overbridge
Na het ontbijt vertrek je naar Overbridge, een schitterend aangelegd strand in de pure wildernis, waar je 2 nachten verblijft. De rust en de stilte wordt hier alleen onderbroken door het gezang van de vogels, het kwaken van de kikkers en soms zelfs het gebrul van de apen. Ontbijt, lunch en diner in Overbridge is inbegrepen. 

Dag 11: Overbridge – Jodensavanna – Overbridge
Deze dag maak je een dagtocht naar Jodensavanna met de ruïne van de eerste Joodse Synagoge op het westelijk halfrond en de medicinale bron.

Dag 12: Overbridge – Danpaati
Na het verblijf in Overbridge is het tijd voor het volgende avontuur. Je reist per minibus en boot af naar de romantische eco-lodge Danpaati waar je je programma geheel naar eigen wens samen kunt samenstellen. Kies je voor een excursie naar de verschillende stroomversnellingen en wilde stranden of prefereer je een begeleide educatieve wandeling door een van de nabijgelegen authentieke dorpjes of toch een van de andere opties?

Dag 13: Danpaati
Dag ter vrije besteding.

Dag 14: Danpaati – Paramaribo
Je verlaat Danpaati en keert, per minibus en boot, terug naar Paramaribo. de lunch hierbij is nog inbegrepen. 

Dag 15: Paramaribo
Heerlijk een dagje luieren bij het zwembad of een leuke activeit ondernemen? Deze dag is naar eigen invulling te besteden.

Dag 16: Paramaribo – Fietstocht Plantage Peperpot – Paramaribo
Na het ontbijt maak je vandaag een mooie fietstocht richting plantage Peperpot (circa 20 kilometer), ooit een staatsbedrijf waar koffie en cacao werden verbouwd. Ook deze dag is de lunch inbegrepen. 

Dag 17: Paramaribo – Palumeu
De komende dagen staan in het teken van een van de hoogtepunten van deze rondreis, Palumeu. Hier in het hart van de Amazone maak je vandaag reeds op interactieve wijze kennis met verschillende inheemse stammen, trotseert indrukwekkende stroomversnellingen en maakt mooie wandelingen door de jungle. Houd je ogen goed open. Misschien dat je de brulapen, die ’s ochtends je natuurlijke wekker zijn, van boom tot boom ziet slingeren. Een heerlijk diner staat in de avond op je te wachten.

Dag 18: Palumeu
Een actieve dag vandaag, want je waagt je aan de beklimming van de Poti Hill. Een grote inspanning maar het uitzicht waarmee je wordt beloond geeft gegarandeerd een voldoening! Tijdens je verblijf in Palumeu is ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 19: Palumeu
Na de inspannende dag van gisteren is het tijd voor een dag heerlijk relaxen. Hiervoor reis je per korjaal af naar de Mabuka watervallen.

Dag 20: Palumeu
’s Ochtends neemt de gids je mee voor een mooie jungletocht. De middag heb je ter vrije besteding.

Dag 21: Palumeu – Paramaribo
Er komt een einde aan dit fantastische avontuur. Je vertrekt, net zoals je gekomen bent, per vliegtuigje naar Paramaribo. Ook deze dag is het eten inbegrepen.

22e dag: Paramaribo
In de middag transfer naar de luchthaven van Paramaribo voor de terugreis naar Nederland of een optionele verlenging naar bijvoorbeeld Aruba of Curacao. 

23e dag: Aankomst in Nederland. 

De prijs van deze reis is exclusief de intercontinantale vlucht!

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs