Tanzania


Onze reistip:
Een 9-daagse rondreis naar Tanzania boek je al vanaf €3223 p.p. Inclusief vlucht, verblijf én transfers.


Zebra’s en olifanten spotten, je vergapen aan een bloedrode zonsondergang, een kleurrijke cultuurshock meemaken op een lokale markt: Tanzania daagt al je zintuigen uit! En wat dacht je van een strandvakantie op het exotische eiland Zanzibar?

Geen zin of tijd om zelf te zoeken? Ervaar onze persoonlijke service! Deel jouw wensen, vraag een persoonlijk reisadvies aan en ervaar hoe jij vele uren zoeken en vergelijken kunt besparen!

Vraag een reisadvies op maat aan

Tanzania is met haar Serengeti National Park hét natuurjuweeltje van Oost-Afrika. Naast het vaste land horen er ook nog eilanden bij, zoals Pemba en Zanzibar . Het beeld bij Zanzibar is vooral exotisch terwijl je bij Tanzania direct dé big five voor je ziet. Waar ga jij voor?

Beide delen hebben een eigen karakter en natuur. Dit komt onder andere ook door de verschillende culturele invloeden; van Portugees tot Perzisch en Indisch. Dit zorgt ervoor dat er een mengelmoes aan architectuur en cultuur is achtergelaten.

Het leven boven en onder water

In Tanzania kom je bijna alle Afrikaanse wilde diersoorten wel tegen; dat maakt het zo’n populaire safaribestemming. Door de verschillende wildreservaten en nationale parken worden de dieren ook beschermd. Je vindt hier zebra’s, zwarte neushoorns, olifanten, leeuwen, jachtluipaarden, krokodillen, giraffes en nijlpaarden. Probeer deze maar allemaal op de foto te krijgen! Het eiland Zanzibar is niet te vergelijken en daarom is een combinatie erg interessant. Op dit tropische eiland kun je fantastisch duiken en geniet je meer van de diersoorten in de zee, zoals de gigantische walvishaaien die langs dit eiland zwemmen. 

Ben jij benieuwd naar een safari in Tanzania? Lees dan dé Tanzania safari tips!

Landschappen die constant variëren

De omgeving van Tanzania verandert regelmatig en dat heeft elke keer weer een indrukwekkend gezicht. Hoogvlaktes en dalen wisselen elkaar af en dat zorgt voor de nodige verrassingen tijdens jouw tocht. Van savannen en meren tot de letterlijke highlight Mount Kilimanjaro. Deze hoogste berg van Afrika wordt ‘het dak van Afrika genoemd en met haar hoogte van 5895 is het een grote uitdaging voor veel toeristen. Tanzania heeft niet alleen hét hoogtepunt van Afrika, maar ook het grootste dieptepunt. Het diepste meer is het Tanganyikameer en is 358 meter diep. Ca. 6% van het oppervlakte in Tanzania bestaat uit meren. Je mag dit land met al die records oprecht de ‘uitslover’ van Afrika noemen.

Steden en bezienswaardigheden die een onuitwisbare indruk achterlaten

Naast de besproken Kilimanjaro en nationale parken zijn er nog meer bezienswaardigheden die je beter niet over kunt slaan. De aantrekkelijke stad Bagamoyo staat bijvoorbeeld niet voor niks op de werelderfgoedlijst. Andere indrukwekkende steden en plaatsen zijn: de grootste stad Dar es Salaam, de ‘safarihoofdstad’ Arusha en het historische Stone Town op Zanzibar. Maak je reis zo compleet mogelijk met al deze onvergetelijke mogelijkheden! 

Wist jij dat…

  • Tanzania een samentrekking is van de landen Tanganyika en Zanzibar.
  • er in Tanzania meer dan 120 talen en/of dialecten worden gesproken.
  • veel huizen in Tanzania van koeienmest zijn gemaakt.
  • de migratie in Tanzania het hele jaar doorgaat; dé kans om de big five te zien.
Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Tanzania?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Meer over Tanzania

Praktische informatie, tips en handige selecties met de mooiste reizen.