Serengeti National Park

Dit nationale park staat vooral bekend om haar eeuwenoude en indrukwekkendste schouwspel waarbij miljoenen dieren de trek maken. Bij het trappen van al die hoeven kom je niet onder de enorme stofwolk uit. Deze massale migratie gebeurt al eeuwen en is vooral een overlevingsinstinct. Hoe gevaarlijk de tocht met alle roofdieren ook is, ze hebben geen andere keus. Het is een unieke kans om deze Survival of the fittest in het echt te zien. De trek begint in november en dan gaat de kudde in galop naar het zuiden waar het regenseizoen is begonnen!

Kilimanjaro

Sneeuw verwacht je op vele plekken, maar niet in het warme Afrika. Toch is er een plek waar de sneeuw kan voorkomen en dat is bovenop de 3 hoogste toppen. Dan moet het wel geregend hebben, anders is er niks om te bevriezen. Als je bovenop staat. ligt Afrika aan je voeten; beklim bijna 6 kilometer en je kijkt geweldig uit over het wolkendek. Als je de reuzenberg wilt beklimmen, volg je 6 klimroutes. Je hoeft geen ervaren klimmer te zijn, want de klim zelf is redelijk gemakkelijk; je moet alleen wel een goede conditie hebben. 

Tarangire National Park

De grootste attractie en bijzonderheid in dit park zijn de boomklimmende leeuwen. Net als alle andere dieren in dit park hebben de leeuwen zich aangepast aan de overstromingen. Door dit natuurverschijnsel hebben de leeuwen zichzelf aangeleerd om in bomen te verblijven. Naast leeuwen moet je ook uitkijken voor enorme pythons die zich om de takken hebben gewikkeld. In dit park ligt ook Lake Manyara waar vogelaars blij van worden: ongeveer 100 vogelsoorten verblijven hier, waaronder honderden flamingo’s (afhankelijk van het seizoen) die een roze gloed geven. 

Bagamoyo

Het historische Bagamoyo hoort thuis op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad heeft een rijke geschiedenis waaronder slaven- en ivoorhandel. Er zijn veel gebouwen gerenoveerd en anderen zijn in verval geraakt, maar dat heeft beide zo zijn charme. Het is aan te raden om naar deze stad te gaan, voordat het (massa)toerisme op gang komt. In de lokale haven en op de vismarkt zie je de geschiedenis van het slaven- en handelstijdperk nog goed terug. 

Dar es Salaam

De grootste stad van Tanzania wordt vaak als tussenstop gezien voor de verdere reis, maar deze stad verdient meer credits. Het heeft heerlijke stranden en een gezellig nachtleven. In het Arabisch betekent de stadsnaam ‘stad van vrede’. Het Nationaal Museum en de botanische tuinen zijn mooie bezichtigingen en de verschillende bouwkundige stijlen van de woningen geven een leuk gezicht aan de stad. 

Arusha

De toenemende toerisme heeft ervoor gezorgd dat Arusha als stad enorm is gegroeid. Het wordt de ‘safarihoofdstad’ van Tanzania genoemd, omdat dit dé uitvalsbasis is voor verschillende tours naar o.a. de Serengeti en Kilimanjaro. De stad heeft ook lekkere en gezellige groenten- en fruitmarkten langs de hoofdstraat.

Stone Town

In het historische deel van Zanzibar vind je Stone Town. De bewogen geschiedenis van de stad heeft ervoor gezorgd dat het een plekje heeft gekregen op de werelderfgoedlijst van UNSECO. In de voorgaande eeuwen hebben veel verschillende landen de macht gehad over deze stad en dat zorgt voor een hele verzameling aan invloeden en stijlen die zijn terug te zien als je door de stad loopt.

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Tanzania?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.