Weer en klimaat

Het tropische klimaat van Tanzania zorgt ervoor dat de temperaturen tussen de 20 en 30 graden liggen. In de gebieden die hoger liggen zal dit ongeveer 10 graden minder zijn. De beste reistijd is juli t/m augustus; daar vermijd je het regenseizoen mee. Als de temperatuur je minder uitmaakt en juist het wild wilt spotten, dan kun je beter in januari t/m maart gaan wanneer de migratie bezig is. 

Taal

In Tanzania is de officiële Taal Swahili. De bevolking zal in de toeristische gebieden en bij excursies vaak wel een woordje Engels kunnen. Kom je er echt niet uit? Gebruik Google Translate en je bent klaar. 

Valuta

De valuta in Tanzania is de Tanzaniaanse shilling (TZS). Houd de wisselkoers goed in de gaten en bekijk van tevoren ook waar je in Tanzania geldautomaten kunt vinden. Het is belangrijk om in dit land goed voorbereid te zijn als het aankomt op financiën. 

Vaccinaties

Het is aan te raden om één of meerdere vaccinaties te halen. Bekijk of jouw zorgverzekering dit dekt en houd goed in de gaten of er veranderingen zijn op het gebied van ziektes en hygiëne. In Tanzania komt malaria voor, het is aan te raden om dit preventief te bestrijden voor je weggaat! 

Tijdsverschil

De zomer- en winterperiode is tegenovergesteld aan dat wat we in Nederland gewend zijn. Tijdens de zomertijd is er een tijdsverschil van +1 uur en in de wintertijd is het +2 uur. Er is verder geen verschil in zomer- en wintertijd. 

Elektriciteit

Om jouw tablet, smartphone en andere apparaten op te laden is een verloopstekker nodig. Er is 230 V en 50 Hz elektriciteit met stekkertypes D en G. 

Kraanwater

Om hygiënische redenen is het af te raden om het kraanwater te drinken. Als er echt geen mogelijkheid is om flessen water te kopen, kook het kraanwater dan eerst minimaal 5 minuten om het water zo goed mogelijk te reinigen. Daarna is het water goed bruikbaar om je tanden te poetsen, lenzen schoon te maken of groente en fruit te wassen.

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Tanzania?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.