Deze reis is inclusief:

 • Vlucht en transfers
 • Rondreis per 4WD safarivoertuig
 • Verblijf in middenklasse of gelijkwaardige accommodaties
 • Maaltijden
 • Entreegelden voor de nationale parken
 • Luchthavenbelasting

Highlights van deze reis:

 • Big Five in Masai Mara
 • Ngorongoro krater
 • Lake Manyara
 • Serengeti National Park

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Amsterdam – Kilimanjaro – Arusha
Vandaag vlieg je naar de luchthaven Kilimanjaro in Tanzania, vanwaar je naar jouw hotel wordt gebracht voor overnachting.
Dag 2: Arusha – Ngorongoro krater
’s Ochtends heb je vrije besteding in Arusha. Na de lunch rijd je door de Ngorongoro Highlands naar je hotel in Karatu, gelegen net buiten de Ngorongoro Conservation Area. Deze schitterende krater wordt ook wel de ‘Ark van Noach’ genoemd. In deze krater, met een doorsnede van 18 km en een wand van 610 meter hoogte, komt een enorme verscheidenheid aan dieren voor. Hier verblijf je twee nachten.
Dag 3: Ngorongoro krater
Je rijdt vandaag over een smal weggetje de krater in. Geniet onderweg van het prachtige uitzicht! Op de grasvlakte kun je buffels, leeuwen, wildebeesten en zebra’s tot op korte afstand benaderen. Tevens zul je apen, olifanten en flamingo’s zien en indien je geluk hebt, zelfs neushoorns. Je geniet van een picknicklunch in de krater. In de namiddag keer je terug naar je accommodatie.
Dag 4: Ngorongoro krater – Serengeti National Park
Na het ontbijt rijd je naar de Olduvai Gorge, waar overblijfselen van de oudste voorouders van de mensheid zijn gevonden. Je rijdt verder naar Serengeti National Park, waar je rond lunchtijd arriveert. Serengeti National Park is een van de bekendste, maar ook een van de prachtigste parken ter wereld en het gehele jaar door een fantastische plek om wild te zien en te fotograferen. Het park grenst in het noorden aan het bekende Masai Mara National Reserve in Kenia. In de middag maak je een game-drive. Je verblijft twee nachten in Serengeti National Park.
Dag 5: Serengeti National Park
Je brengt de gehele dag in de Serengeti door, dat zich kenmerkt door uitgestrekte vlaktes en rijk is aan vele wildsoorten. Om je de optimale kans te geven de Big Five te spotten, neem je een picknickmand mee zodat je de hele dag in het park kunt blijven.
Dag 6: Serengeti National Park – Lake Manyara National Park
Na het ontbijt vertrek je naar Lake Manyara National Park, een zoutmeer in de Rift Valley. Na de lunch maak je een game-drive door het leefgebied van o.a. giraffen, zebra’s, olifanten, gazellen, nijlpaarden, apen en boomklimmende leeuwen!
Dag 7: Lake Manyara National Park – Elerai Conservancy
In de ochtend reis je naar de Namanga grensovergang tussen Tanzania en Kenia. Na de lunch maakt je een game-drive door Amboseli National Park. Vervolgens ga je naar Elerai Conservancy en arriveert in je accommodatie.
Dag 8: Amboseli National Park – Nairobi
Geniet in de ochtend van het prachtige landschap met uitzicht op de met sneeuw bedekte Kilimanjaro tijdens een game-drive door Amboseli National Park. Amboseli National Park is een klein park met weidse vlakten, met een prachtig Panoramisch uitzicht. Rond het middaguur vertrek je richting Nairobi en onderweg geniet je van een picknick lunch.
Dag 9: Nairobi – Masai Mara National Reserve
Na het ontbijt rijd je via de uitgedoofde vulkaan Mt. Longonot naar het thuisland van de Masai, het beroemde Masai Mara National Reserve. Het park grenst in het zuiden aan het enorme Serengeti National Park en heeft de grootste concentratie wild in Kenia. Van juli t/m oktober is hier de indrukwekkende migratie van wildebeesten en zebra’s te aanschouwen. Na de lunch heb je de gelegenheid de unieke wereld van de Masai Mara te verkennen.
Dag 10: Masai Mara National Reserve
De gehele dag breng je door in de Masai Mara. Je maakt in de ochtend en middag game-drives en gaat op zoek naar de Big Five: olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard.
Dag 11: Masai Mara National Reserve – Lake Nakuru National Park
’s Morgens rijd je naar Lake Nakuru National Park, een prachtig meer gelegen bij de Great Rift Valley. Het nationale park heeft een oppervlakte van 188 km² en is het leefgebied van ontelbare vogelsoorten, waaronder duizenden flamingo’s. Tijdens een game-drive in de middag kun je naast flamingo’s ook andere dieren spotten, zoals witte en zwarte neushoorns, luipaarden en de zeldzame Rothschildgiraffe.
Dag 12: Lake Nakuru National Park – Nairobi – Amsterdam
Je dag begint met een game-drive door het nationale park. Na het ontbijt vertrek je voor een korte rit naar Nairobi. Na de lunch in het Carnivore Restaurant is de safari helaas ten einde. Transfer naar een hotel, waar je over een dagkamer kunt beschikken totdat je naar de luchthaven van Nairobi wordt gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.
Dag 13: Amsterdam
In de loop van de ochtend kom je aan op Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs