Deze reis is inclusief:

 • Vlucht en privé-transfer
 • Overnachtingen in genoemde of gelijkwaardige accommodaties
 • Maaltijden
 • Vervoer per 4-WD voertuig
 • Genoemde activiteiten en excursies
 • incl. park entreegelden

Highlights van deze reis:

 • Serengeti National Park
 • Ngorongoro-krater
 • Lake Manyara National Park
 • Vijf nachten in een ’tented camp’

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Aankomst Arusha
Na aankomst word je verwelkomd en naar je hotel gebracht. Het hotel ligt in de stad nabij een koffieplantage.
Dag 2: Arusha – Lake Manyara
In de ochtend bezoek je het Mserani Snake Park. Na de lunch in Arusha rijd je in zuidelijke richting naar Tarangire. Je rijdt over uitgestrekte steppen met kleine nederzettingen en maïs-, koffie- en bananenplantages. Je reist verder naar Lake Manyara waar je twee nachten verblijft in een comfortabele tent met eigen douche en toilet. Het tented camp ligt op de rand van de Riftvallei en biedt een weids uitzicht.
Dag 3: Lake Manyara
In de vroege morgen maak je je eerste game drive. De oever van het meer  is zanderig en grenst aan een tropisch bos met hoge bomen en acacia’s. De kinderen zullen opgetogen reageren als ze ‘hun’ eerste giraffen en andere wilde dieren zien. In de middag ga je naar Mto Wa Mbu. Je krijgt inzicht in de lokale cultuur als je door het dorp loopt. Je kunt makkelijk een praatje met de bewoners aanknopen. Als je wilt kun je een school en een kerk bezoeken.
Dag 4: Lake Manyara – Serengeti
Door een heuvelachtig landschap bereik je de eindeloze vlakten van de Serengeti. Na een late lunch maak je de rest van de dag game drives. Je overnacht in een semi-permanent tentenkamp dat bestaat uit acht comfortabele tenten met eigen douche en toilet.
Dag 5 en 6: Serengeti National Park
Deze dagen heb je een flexibel programma, afhankelijk van hoeveel keer je op safari wilt gaan. Een typische dag in de bush begint met een safari bij zonsopgang. Na een paar uur ga je terug naar het kamp voor het ontbijt. Dan kun je nog game drives maken voor de lunch en voor het diner. Jouw chauffeur/gids geeft je alle mogelijke achtergrondinformatie, ook heel interessant voor de kinderen. Daarna dineer je in de openlucht. Er zijn zoveel dieren die je hebt kunnen zien: jakhalzen, zwartgemaande leeuwen, hyena’s, giraffen, olifanten en gnoes.
Dag 7: Serengeti – Ngorongoro
In de Olduvai Gorge die bekend staat als de Cradle of Mankind, ontdekte Dr. Louis Leakey in 1959 sporen van de eerste mens. Na een picknicklunch rijd je richting de Ngorongoro-krater en de rest van de middag kun je bij de lodge doorbrengen.
Dag 8: Ngorongoro Conservation Area
Deze krater, een natuurwonder van formaat, staat bekend als ’s werelds grootste openlucht dierentuin. Er wacht jou en je gezin een dag vol hoogtepunten tijdens een safaritocht! In de diverse landschappen leven leeuwen, antilopen, nijlpaarden en neushoorns. Met iets meer geluk zie je hyena’s, elandantilopen en zelfs luipaarden.
Dag 9: Ngorongoro – Arusha
Je rijdt naar de hooglanden, en daalt daarna af in de Riftvallei. Tegen de middag kom je aan in Arusha. Na de lunch eindigt de reis met de transfer naar de luchthaven van Kilimanjaro.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs