Deze reis is inclusief:

 • Vlucht
 • Transfers
 • Keuze uit twee hotelcategorieën
 • Maaltijden
 • Entreegelden voor de nationale parken
 • Luchthavenbelasting

Highlights van deze reis:

 • Ngorongoro krater
 • Serengeti National Park
 • Lake Manyara National Park
 • Te verlengen met een verblijf op Zanzibar!

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Amsterdam – Kilimanjaro – Arusha
Vandaag vlieg je naar Tanzania. Na aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro word je naar je hotel gebracht in Arusha voor een overnachting.
Dag 2: Arusha – Ngorongoro krater
Rond het middaguur ontmoet je je gids en medereizigers. Na de lunch in een restaurant rijd je naar de Ngorongoro krater. Je lodge is gelegen aan de rand van de krater en je geniet van een prachtig uitzicht. Je verblijft hier twee nachten.
Dag 3: Ngorongoro krater
Je gaat vandaag de hele dag op pad om de bijzondere krater te verkennen. De Ngorongoro krater wordt ook wel de ‘Ark van Noach’ genoemd. In deze schitterende krater, met een doorsnede van 18 km en een wand van 610 m hoogte, komt een grote verscheidenheid aan dieren voor. In de kratermeren bevinden zich duizenden flamingo’s en vele nijlpaarden. Via een smalle weg rijd je de krater in en maakt hier een game-drive en kun je de buffels, leeuwen, wildebeesten, zebra’s en misschien zelfs neushoorns tot op korte afstand naderen. Onderweg geniet je van een picknick lunch.
Dag 4: Ngorongoro krater – Serengeti National Park
Onderweg naar misschien wel het bekendste wildpark in Afrika, de Serengeti, maak je een stop bij de Olduvai Gorge. Hier zijn overblijfselen gevonden van de oudste voorouders van de mensheid! Tevens is hier een klein museum waar je meer leert over onze voorouders en het gebied. Vervolgens rijd je naar Serengeti National Park. Onderweg naar je lodge geniet je van je eerste game-drive in dit park. Rond lunchtijd arriveer je in je lodge, waar je twee nachten verblijft. Aan het einde van de middag ga je wederom op pad voor een game-drive.
Dag 5: Serengeti National Park
Serengeti National Park is een van de mooiste parken ter wereld; het uitgestrekte savannelandschap en de prachtige lucht maken dit park het gehele jaar tot een fantastische locatie om wild te zien en te fotograferen. Houd je ogen tijdens de game-drive open voor luipaarden en cheetahs. De leeuwenpopulatie is zeer groot en je hebt dus grote kans deze indrukwekkende dieren te spotten. Aan het einde van de droge periode leven hier ca. drie miljoen dieren, waaronder meer dan een miljoen gnoes! Voor de vogelliefhebbers is Serengeti National Park eveneens interessant. Je gaat vandaag de gehele dag op pad om het park te verkennen en de dieren te spotten. Geniet onderweg van een picknick lunch. Aan het einde van de middag keer je terug naar je lodge.
Dag 6: Serengeti National Park – Lake Manyara National Park
Na het ontbijt is het tijd om het prachtige nationale park te verlaten. Je rijdt echter naar het volgende prachtige nationale park: Lake Manyara National Park. In dit park komen maar liefst vijf verschillende vegetatiezones voor! Het aantal diersoorten is hierdoor dan ook enorm. Bij het Sodameer Lake Manyara leven duizenden vogels, waaronder roze flamingo’s, pelikanen en ooievaars. In de namiddag ga je tijdens een game-drive op zoek naar het wild. Wellicht zie je zelfs de beroemde boomklimmende leeuwen!
Dag 7-9: Lake Manyara National Park – Arusha – Amsterdam
Na het ontbijt rijd je terug naar Arusha. Je wordt naar Mount Meru Game Lodge gebracht voor je laatste overnachting. Op dag 8 vertrek je weer naar Amsterdam, waar je op dag 9 aankomt.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs