Deze reis is inclusief:

 • Vliegreis Amsterdam-Kilimanjaro v.v.
 • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
 • Privé-safari per 4WD volgens programma
 • Transfers
 • Maaltijden
 • Entreegelden voor de nationale parken
 • Engelssprekende begeleiding

Highlights van deze reis:

 • Privé-safari per 4WD door drie fascinerende wildparken
 • Grote kuddes zebra’s en wildebeesten in Serengeti National Park
 • Lake Manyara: boomklimmende leeuwen en roze flamingo’s
 • Ngorongoro krater

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1-2 Amsterdam – Kilimanjaro – Arusha
Vandaag vertrek je per KLM naar Tanzania. Na aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro word je naar je accommodatie gebracht, waar je twee nachten verblijft.

Op dag 2 kun je kiezen uit een aantal wandelingen die door de lodge georganiseerd worden.

Dag 3 Arusha – Lake Manyara National Park
Na de lunch rijd je naar Lake Manyara National Park, waar je in de namiddag een game-drive maakt. Overnachting in het hotel van je keuze.

Dag 4 Lake Manyara National Park – Serengeti National Park
In de ochtend maak je een game-drive door het park, dat over een grote landschappelijke variatie beschikt. Je hebt de mogelijkheid talrijke wilde dieren te zien, waaronder de boomklimmende leeuwen! Het zoutmeer Lake Manyara staat bekend om de vele vogelsoorten, waaronder roze flamingo’s, pelikanen en ooievaars. Na de lunch in je lodge rijd je naar het schitterende Serengeti National Park met een enorme variatie aan wild. Het landschap bestaat uit uitgestrekte vlaktes met savannen en rotsachtige kopjes. Aan het einde van de droge tijd leven hier ca. drie miljoen dieren, waaronder meer dan een miljoen wildebeesten. Je verblijft twee nachten in de lodge van je keuze.

Dag 5 Serengeti National Park
De gehele dag kun je tijdens game-drives de vele dieren in hun natuurlijke omgeving observeren. De leeuwenpopulatie is groot en ook heb je de kans hier luipaarden te zien. Voor vogelliefhebbers is Serengeti eveneens interessant. Tussen de game-drives door, gebruik je de lunch in de lodge en kun je even heerlijk relaxen bij het zwembad.

Dag 6 Serengeti National Park – Ngorongoro krater
In de ochtend maak je nog een game-drive. Na de lunch vertrek je naar Olduvai Gorge, waar overblijfselen van de oudste voorouders van de mensheid zijn gevonden. Vervolgens ga je op weg naar de Ngorongoro Conservation Area met de Ngorongoro krater. De komende twee nachten verblijf je in de lodge van je keuze.

Dag 7 Ngorongoro krater
De ochtend breng je in de krater door, die met zijn 30.000 dieren niet voor niets de ‘Ark van Noach’ wordt genoemd. Op de grasvlakte kun je de buffels, leeuwen, wildebeesten en zebra’s tot op korte afstand naderen. De middag is ter vrije besteding.

Dag 8-9 Ngorongoro krater – Arusha – Kilimanjaro – Amsterdam
Vandaag rijd je terug naar Arusha, waar je luncht. In de loop van de avond word je naar de luchthaven van Kilimanjaro gebracht voor je vlucht naar Zanzibar.

Goed om te weten:
– Je kunt bij deze reis kiezen tussen drie hotelcategorieën.
– Het is mogelijk om een soortgelijke reis te maken in groepsverband (met internationaal gezelschap), de reis heeft dan een vaste vertrekdag.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs