Deze reis is inclusief:

 • Reis volgens beschrijving in genoemde of gelijkwaardige accommodaties
 • Maaltijden
 • Game drives in de parken met andere gasten
 • Engelssprekende reisbegeleiding
 • Genoemde activiteiten en excursies
 • Park entreegelden

Highlights van deze reis:

 • Kleinschalige goede accommodaties
 • Game drives in de Serengeti en Ngorongoro
 • Selous Game Reserve safari’s
 • Binnenlandse vluchten per sportvliegtuig

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: aankomst Kilimanjaro
Na aankomst word je welkom geheten door onze vertegenwoordiger en naar de Arusha Coffee Lodge gebracht. Deze uitstekende kleinschalige lodge ligt op een koffieplantage en heeft uitzicht op Mount Meru, de op één na hoogste berg van Tanzania.
Dag 2: Kilimanjaro – Serengeti N.P.
Na het ontbijt vlieg je naar de airstrip van Lobo. Met het safarivoertuig ga je naar het Serengeti Migration Camp, waar je de komende twee nachten logeert in de exclusieve safaritenten met faciliteiten. Het kamp is tussen de rotsen gebouwd aan de oever van de Grumeti-rivier en bestaat uit slechts 20 luxe tenten. In de namiddag, wanneer de zon wat minder fel is, ga je op verkenning uit en op zoek naar de ‘Big Five’ in het uitgestrekte savannelandschap.
Dag 3: Serengeti National Park
Deze dag kun je volop genieten van de gevarieerde flora en fauna van de Serengeti. Als je hier in juli of augustus bent, staat je verblijf in het teken van de grote migratie van circa 1,5 miljoen gnoes en zebra’s die de Grumeti-rivier oversteken. De Serengeti is het hele jaar bewoond door een grote leeuwenpopulatie, buffels, zebra’s, gnoes en tal van andere dieren. Ook voor vogelliefhebbers is de Serengeti een lustoord. De grote getale wild, in het decor van het glooiende landschap en de prachtige luchten zullen je nog lang bijblijven.
Dag 4: Serengeti N.P. – Ngorongoro
Na het ontbijt word je teruggebracht naar de airstrip, vanwaar je vliegt naar Manyara. Daar vandaan bereik je de Ngorongoro Conservation Area. Je verblijft twee nachten in de sfeervolle The Manor at Ngorongoro die nabij de ingang van de Ngorongoro Conservation Area ligt. De lodge met 20 luxe cottages is gebouwd in de elegante stijl van een Kaap-Hollands landgoed.
Dag 5: Ngorongoro Conservation Area
In de ochtend bezoek je de krater en ben je getuige van het ontwaken van de natuur. Dit fascinerende natuurwonder heeft wanden van 600 tot 700 meter hoog en een diameter van 19 kilometer. In dit gebied leven circa 30.000 dieren, variërend van gazellen, leeuwen, olifanten, buffels, zebra’s, gnoes, neushoorns tot flamingo’s, teveel om op te noemen. Onderweg gebruik je een picknicklunch. De middag is ter vrije besteding en kun je heerlijk relaxen. Vanaf het terras heb je een magnifiek uitzicht.
Dag 6: Ngorongoro – Selous Game Reserve
Je vervolgt je reis naar een ander en minder bezocht deel van Tanzania. Je wordt naar de airstrip van Manyara gereden vanwaar je naar Arusha vliegt, waar je overstapt en doorvliegt naar Selous. Het landschap is ruig, verlaten en waterrijk. Het heeft een oppervlak van twee keer België. Er leven grote aantallen olifanten, buffels en antilopensoorten, maar ook duizenden krokodillen en nijlpaarden. Door de aanwezigheid van zoveel prooidieren is het roofwild hier rijk vertegenwoordigd. Selous is een paradijs voor de vogelliefhebber. Je verblijft in het Selous Riverside Camp, een lodge met een eenvoudigere uitstraling dan de camps in de noordelijke parken (middenklasse) of het Selous Serena Camp wanneer u voor de eersteklasse variant van deze reis kiest.
Dag 7: Selous Game Reserve
Vandaag worden er diverse activiteiten georganiseerd. Je kunt een game drive maken, een boottocht maken over de machtige Rufiji-rivier of deelnemen aan een wandelsafari door de ‘bush’. De ongerepte natuur blijft overweldigend. Verder is er de mogelijkheid om per safarivoertuig een game drive over de met acacia-bomen begroeide savannes van Selous te maken. Maaltijden en overnachting in het kamp.
Dag 8: Selous Game Reserve – Dar es Salaam
’s Ochtends maak je een laatste game drive of wandelsafari door het reservaat. Na het ontbijt word je naar de airstrip gebracht en neem je afscheid van de ‘bush’. Vervolgens vlieg je naar Dar es Salaam waar de reis eindigt.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs