Deze reis is inclusief:

 • Vlucht
 • Vervoer per 4WD
 • Keuze uit drie hotelcategorieën
 • Entreegelden voor de nationale parken
 • Luchthavenbelasting

Highlights van deze reis:

 • Tarangire
 • Serengeti National Park
 • Lake Manyara
 • Ngorongoro krater

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Amsterdam – Kilimanjaro – Arusha
Vandaag vlieg je naar Tanzania. Na aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro word je naar je lodge bij Arusha gebracht, waar je overnacht. Arusha is de ‘gateway’ naar de noordelijke safariparken van Tanzania.
Dag 2: Arusha – Tarangire National Park
Na het ontbijt begint je safari. Je rijdt naar het Tarangire National Park. Ondanks dat dit park minder vaak wordt bezocht, is het zeer de moeite waard. Het park biedt afwisselend landschap met baobabs, acacia’s, sausage trees en moerassen. Met name in de periode juni t/m oktober is er veel wild dat zich veelal bij de rivier ophoudt. Je verblijft de hele dag in het park en geniet onderweg van een picknick lunch. Afhankelijk van jouw keuze in accommodatie verblijf je hier één of twee nachten.
Dag 3: Tarangire National Park – Lake Manyara National Park
Na het ontbijt rijd je naar Lake Manyara National Park, dat in het noordwesten aan de Rift Valley grenst. Na de lunch maak je een game-drive door het park, dat over een grote landschappelijke variatie beschikt. Je hebt de mogelijkheid talrijke wilde dieren te zien, waaronder boomklimmende leeuwen! De leeuwen in dit gebied hebben namelijk in de loop der tijd leren klimmen om in het natte seizoen aan de overstromingen van de Tarangire rivier te ontsnappen. Het zoutmeer Lake Manyara staat bekend om de vele vogelsoorten, waaronder roze flamingo’s, pelikanen en ooievaars. Afhankelijk van jouw keuze in accommodatie verblijf je hier een nacht of keer je terug naar Tarangire National Park voor de overnachting.
Dag 4: Lake Manyara National Park – Serengeti National Park
Onderweg naar Serengeti National Park bezoek je Olduvai Gorge, waar overblijfselen van de oudste voorouders van de mensheid zijn gevonden. Vervolgens kom je aan in het schitterende Serengeti National Park met een enorme variatie aan wild. Het park grenst aan het bekende Masai Mara National Reserve in Kenya. Het landschap bestaat uit uitgestrekte vlaktes met savannen en rotsachtige kopjes. Aan het einde van de droge tijd leven hier ca. drie miljoen dieren, waaronder meer dan een miljoen wildebeesten. Serengeti National Park is echter het hele jaar een fantastische plaats om wild te zien en te fotograferen. Je luncht in de lodge en aan het einde van de dag maak je een game-drive. Je verblijft drie nachten in Serengeti National Park.
Dag 5 en 6: Serengeti National Park
Deze dagen kun je tijdens game-drives de vele dieren in hun natuurlijke omgeving observeren. De leeuwenpopulatie is groot en ook heb je de kans hier luipaarden te zien. Voor vogelliefhebbers is Serengeti eveneens interessant. Onderweg kun je genieten van een picknicklunch in de bush.
Excursietip: maak een ballonsafari in de Serengeti!
Dag 7: Serengeti National Park – Ngorongoro krater
In de vroege ochtend maak je nog een game-drive en na het ontbijt rijd je naar de Ngorongoro Conservation Area met de Ngorongoro krater. Onderweg naar de krater zie je de kleurrijke Masai en hun vee. Na de lunch ga je de krater in. De hele middag breng je in de krater door, die met zijn 30.000 dieren niet voor niets de ‘Ark van Noach’ wordt genoemd. Door de grote landschappelijke variatie vormt de krater ook een uniek natuurgebied. Op de grasvlakte kun je de buffels, leeuwen, wildebeesten en zebra’s tot op korte afstand naderen. De komende nacht verblijf je in een lodge aan de rand van de krater.
Dag 8: Ngorongoro krater – Kilimanjaro – Zanzibar
Na het ontbijt rijd je naar Arusha voor de lunch. Daarna volgt de transfer naar de luchthaven van Kilimanjaro voor je vlucht naar het specerijeneiland Zanzibar. Na aankomst word je naar het Bluebay Beach Resort gebracht, waar je drie nachten verblijft.
Dag 9 en 10: Zanzibar
Op dit groene en tropische eiland kun je heerlijk ontspannen na de indrukwekkende safari. Het eiland heeft culturele bezienswaardigheden, witte zandstranden en schitterende koraalriffen. Duizenden kokospalmen en verspreid liggende huisjes geven het eiland een exotische aanblik. Zanzibar stond eeuwenlang bekend als Spice Island, vanwege de export van kruidnagel, nootmuskaat, peper en kaneel. Je hebt nog twee volle dagen om te genieten van de zon, de zee en het strand!
Dag 11: Zanzibar – Dar es Salaam – Amsterdam
Transfer naar de luchthaven van Zanzibar voor de vlucht via Dar es Salaam naar Amsterdam.
Dag 12: Amsterdam
In de ochtend kom je aan op Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs