Een vakantie naar Tanzania is niet compleet zonder een safaritocht. Dit is bijna het synoniem van het land. De big five van Afrika mag niet ontbreken, maar daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden. Ga op zoek naar chimpansees, kijk omhoog naar bomenklimmende leeuwen of bezoek verschillende natuurparken om de diversiteit met eigen ogen te zien!

De big five

Als ik aan jou vraag wat de big five zijn, weet je ongetwijfeld zo de vijf dieren op te noemen die tot deze categorie behoren. Het gaat om de leeuw, olifant, neushoorn, luipaard en buffel. De oorsprong van deze benaming weet je misschien niet. Deze naam hebben jagers gegeven, omdat deze grote dieren het moeilijkst zijn om lopend te schieten. Jij mag op jacht gaan met je fototoestel om een mooi plaatje te schieten, misschien krijg jij ze er alle vijf wel op!

De indrukwekkende parken

Per jeep op pad door de mooiste natuurparken. Turend op zoek naar dieren en misschien wat minder oog voor het grote geheel. Toch is het aan te raden om ook minder gefocust om je heen te kijken om de geweldige Afrikaanse landschappen te zien. De hoogvlaktes en dalen wisselen elkaar constant en onverwacht af. De bekendste parken zijn natuurlijk:

  • Serengeti: de naam betekent ‘eindeloze vlaktes’ en dat maakt direct duidelijk waarom het zo’n bekend natuurpark is.
  • Tarangire: de Tarangire rivier is in het droge seizoen letterlijk dé levensader voor dieren.
  • Ngorongoro: deze krater wordt ‘de bron van het leven’ genoemd door de grote hoeveelheid aan dieren.

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Tanzania?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisadvies op maat voor je.