De meeste reizen naar Tanzania zijn georganiseerd waarbij je in hotels overnacht en met een reisgids de natuurparken doorkruist. Het is ook interessant om je reis nóg unieker te maken, zodat je één met de natuur wordt. Juist omdat het allemaal draait om de natuur kun je nog een stapje verder gaan.

Het beklimmen van dé Afrikaanse berg

Wil je actief bezig zijn in Tanzania? Dan is het beklimmen van de Kilimanjaro jouw reis! De klim begint op een hoogte van 1830 meter waarbij je door een bebost gebied loopt. Tijdens de klim is er altijd een gids aanwezig. Het is niet zozeer een moeilijke klim, maar een beetje conditie is wel aan te raden. Je slaapt onderweg in hutten en het is mogelijk om uiteindelijk helemaal naar de piek te klimmen waarbij je een hoogte van 5896 meter behaald. Na deze top zal het afdalen naar het begin sneller gaan en jij bent een onvergetelijke ervaring rijker!

Overnachten in de natuur

Het klinkt misschien gevaarlijk en eng, maar niks maakt een safari completer dan slapen in een lodge en hut tussen de wildlife. Als je in bed ligt hoor je de mooiste dierengeluiden om je heen. Het lopen, ritselen of de brul; het komt allemaal voor! Maak je geen zorgen, want je bent op een veilige plek.

Met de kids

De meest groepsreizen naar Tanzania zijn gericht op volwassenen, maar wat is er nou indrukwekkender voor kinderen dan deze wilde dieren te zien? Het is ook mogelijk om een mooi tocht te maken die ook voor de kinderen leuk is. Het is weer wat anders dan een dierentuin en dat is voor de kinderen fantastisch. Je hoeft ook niet bang te zijn dat het gevaarlijk is voor de kids, er wordt aan alles gedacht en de ervaren gids maakt jouw gezinsreis onvergetelijk!

Een kortere maar verdiepende reis

Tanzania is niet alleen het thuisfront van de big five; ook de chimpansees hebben hier bijvoorbeeld een geweldig reservaat. Er zijn rondreizen die specifieker gericht zijn op bepaalde dieren of parken waardoor je niet een algemene indruk krijgt. Deze verdiepende reizen brengen je dichter bij bepaalde thema’s waar jij misschien meer in geïnteresseerd bent. Zo kun jij met een groep op zoek naar chimpansees waarbij je diep in de bossen komt en oog in oog komt te staan met deze slingeraars. Deze reizen zijn over het algemeen korter, maar de indruk is écht niet kleiner!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Tanzania?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.