Thailand, de ideale bestemming om met je rugzak op pad te gaan en zien waar het avontuur je brengt.  Van een rondreis van zo’n 2,5e week tot meerdere maanden. Thailand verveeld nooit. Maar hoelang of kort je ook gaat, er blijven hoogtepunten die je absoluut niet kunt missen. Wij delen onze must-sees.

Bangkok must see’s

Een vieze en drukke stad, is wat veel mensen denken van Bangkok.  Druk is het zeker en vies op sommige plekken ook maar dit hoeft je zeker niet te weerhouden om deze metropool te ontdekken. Bangkok is een hectische drukke stad met tal van bezienswaardigheden als grote luxe winkelcentra en hippe rooftopbars. Maar vergeet ook zeker de cultuur niet. Van het bezoeken van de verschillende tempels als de liggende Boeddha tot de Wat Arun

Onze tips voor Bangkok

  • Maak een boottocht over de ‘chao Phraya. Vanaf de boot krijg je een echt kijkje in het leven van de mensen die in Bangkok wonen.
  • Meer real deal Bangkok? Maak een fietstour! Onder begeleiding van een goedsprekende Engelse gids word je door de smalste straatjes, woonwijken, en marktpleintjes gestuurd. Een echte beleven

Wat te doen in Pai & Chang Mai

Zeg je rijstvelden, dan zeg je de omgeving bij Chang Mai & Pai. Een prachtig groene omgeving met voldoende activiteiten om je weken te vermaken. Huur een scooter en ontdek deze plaatsen, rijd smalle weggetjes in en kijk uit over de prachtige landschappen.

Pai staat bekend als een relaxed bergdorpje waar niks moet en alles mag. Met prachtige uitzichtpunten, watervallen en de pai canyon als hoogtepunten.

Khao Sok

Een gigantisch regenwoud van maarliefst 160 miljoen jaar oud. Daarmee is dit het oudste tropische rengwoud ter wereld. Middenin de jungle ligt het prachtige Cheow Lan Lake met kristalhelder water. Een overnachting in een van de hutjes op het water in Khao Sok is dan ook zeker een aanrader. Ga op pad met de gids, beklim watervallen en grotten of zoek naar sporen van de Maleise beer. Een ervaring die je wat ons betreft zeker niet kunt missen.

 

De bounty eilanden van Thailand

Maak je een rondreis in Thailand dan hoort een stop op een prachtig strand er sowieso bij. In het zuiden zijn tal van plekken waar je het prachtig witte bountystrand wel van je bucketlist kunt strepen. Van de echte eilanden als Koh Tao, Koh Chang en Koh Lanta tot de wat drukkere badplaatsen als Phuket, Krabi en het bekende Koh Phi Phi.

Bekijk ons aanbod hier of kom langs bij een van de reisbureaus bij jou in de buurt.

Commentaar is niet beschikbaar