Deze reis is inclusief:

 • Verblijf
 • Nachttrein
 • Begeleiding van Engelssprekende gidsen
 • Excursies met entree

Highlights van deze reis:

 • Bangkok en de drijvende markt
 • River Kwai en Kanchanaburi
 • Historische hoofdsteden en tempels
 • Indrukwekkende ruïnecomplexen
 • Levendig Chiang Mai
 • Bijzondere lifestyle-excursies

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1 en 2: Bangkok
Na aankomst op de luchthaven word je naar jouw hotel gebracht. Hier heb je de rest van de dag ter vrije besteding. Op dag 2 bezoek je in de ochtend de Grand Palace, de voormalige residentie van het koninklijke hof. ’s Middags zijn de Thonburi Klongs aan de beurt: deze kanalen gaven Bangkok oorspronkelijk de naam ‘Venetië van het Oosten’. Vanuit een boot kun je het lokale leven langs het water aanschouwen en je bezoekt de Tempel van de Dageraad, Wat Arun.
Dag 3 en 4: Bangkok – River Kwai
Je stapt eerst op de trein om de marktkooplui op en rond het spoor bezig te zien. Verbaas je over de vaardigheden en snelheid van de kooplui bij het in- en uitpakken van hun koopwaar. Op de drijvende markt van Damnoen Saduak zie je hoe gemakkelijk marktkraampjes kunnen worden vervangen door bootjes. Dan kom je in Kanchanaburi aan, waar je de Begraafplaats der Geallieerde Gevangenen en de beroemde brug over de Kwai-rivier bezoekt. Tot slot neem je plaats in een trein die jou over de beruchte ‘Dodenspoorweg’ voert. Je overnacht in het prachtig gelegen Float House River Kwai. Op dag 4 kun je optioneel een fietstocht per mountaibike maken naar de Lawa-grot. Deze 500 meter lange grot is omgeven door de groene jungle en in de grot zelf vind je uniek gevormde stalactieten en stalagmieten.
Dag 5: River Kwai – Ayutthaya
Na het ontbijt reis je naar de voormalige Thaise hoofdstad Ayutthaya. In het historische park zie je onder meer de imposante tempels Wat Chai Wattanaram en Wat Yai Chai Mongkon.
Dag 6 en 7: Autthaya – Korat – Khao Yai N.P.
Je gaat naar Saraburi waar je een heilige voetafdruk van Boeddha ziet in de tempel Wat Phra Phutthabat. Vervolgens reis je verder naar het nationale park Khao Yai. Onderweg stop je bij de PB Valley Khao Yai Winery. Tevens bezoek je in Phimai de ‘Thaise Angkor Wat’, een zeer mooi Khmer-tempelcomplex. In dit prachtige nationale park maak je de volgende dag een drie uur durende wandeling door het regenwoud en ga je naar een prachtig uitzichtpunt op circa 1200 meter boven zeeniveau. Daarna word je met de auto naar de grootste waterval van het park gebracht, Haew Suwat. Hier kun je een verfrissende duik nemen. Je zult verbaasd zijn over de vele vleermuizen als je arriveert bij een grote grot.
Dag 8: Khao Yai N.P. – Phitsanulok – Sukhothai
Je rijdt naar Phitsanulok, bekend om de vele woonboten op de Nan-rivier. Tevens bezoek je de Wat Pra Sri Mahathat-tempel met een van de mooiste Boeddha-beelden in Thailand. Je kunt facultatief een bezoek brengen aan het Thawee Folk Museum (op maandag gesloten) met diverse bronzen schilderijen van Boeddha. Daarna rijd je naar Sukhothai, de eerste hoofdstad van Thailand.
Dag 9: Sukhothai
Vanochtend bezoek je het Sukhothai Historical Park. Hier zijn vele tempelruïnes te bewonderen. Na de lunch reis je naar de luchthaven van Sukhothai waar verbazingwekkend veel te zien is: een orchideeënkas, een tentoonstelling van oud keramiek, demonstraties van pottenbakken en een boerderij waar op traditionele wijze rijst wordt verbouwd.
Dag 10: Sukhothai – Lampang – Phayao – Chiang Rai
Via Lampang, waar je per rijtuig een typisch Birmese tempel bezoekt, reis je naar Phayao, het belangrijkste zoetwater-reservaat van Noord-Thailand. Je rijdt door naar Chiang Rai en bezoekt de zeer bijzondere tempel: Wat Rong Khun. Deze tempel is helemaal gehuld in kleine stukjes wit glas waardoor hij zijn unieke kleur krijgt. Wat Rong Khun is het levenswerk van kunstenaar Chalermchai Kositpipat en compleet anders dan de andere tempels die je tijdens jouw reis zult tegenkomen.
Dag 11 en 12: Chiang Rai – Chiang Saen – Lanjia Lodge
Eerst ga je naar de Gouden Driehoek: hier komen de grenzen van Thailand, Myanmar en Laos samen. In Chiang Saen bezoek je het Opium House. ’s Middags arriveer je bij de Lanjia Lodge, waar je wordt verwelkomd met een kruidig sapje. Lanjia betekent ‘vredig’ in de taal van de Hmong en deze omschrijving past uitstekend bij de eco-lodge waar je twee nachten verblijft, hoog in de heuvels van de Chiang Rai-provincie. Tijdens het diner zie je een traditioneel Hmong-optreden. De volgende ochtend bekijk je een presentatie over de Hmong- en Lahu-hilltribes, de geschiedenis van de Gouden Driehoek en de Mekong-rivier. Vervolgens maak je een wandeling door het dorp en bezoek je het huis van de sjamaan. Hier drink je een kopje thee en leer je meer over de gebruiken van de Hmong en Lahu. Je luncht op het charmante terras van de lodge, waarna je ’s middags met de hilltribe-dames leert batikken.
Dag 13: Lanjia Lodge – Chiang Mai
Na een heerlijk ontbijt ga je naar het kunstnijverheidsdorpje San Khamphaeng. Hier zie je het spinnen en weven van Thaise zijde, houtbewerken en hoe papieren paraplu’s worden gemaakt. Daarna bewonder je de beroemde tempel Wat Doi Suthep, gelegen op 1065 meter.
Dag 14: Chiang Mai
Vandaag staat er een fantastische dagexcursie naar het Elephant Nature Park op het programma, waar je meehelpt bij de verzorging van deze vriendelijke reuzen. Het badderen is erg leuk om naar te kijken, omdat de olifanten altijd veel plezier hebben in het water. Het is een ontspannende dag, waarbij je vooral kijkt en geniet.
Dag 15: Vertrek Chiang Mai
De reis eindigt met een transfer naar de luchthaven van Chiang Mai.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs