Deze reis is inclusief:

 • Vlucht Amsterdam-Bangkok v.v.
 • Transfers luchthaven-hotel v.v.
 • Vervoer per touringcar met chauffeur
 • Alle groepstransfers
 • Begeleiding door Nederlandssprekende reisleiding
 • 15 overnachtingen
 • 15x ontbijt 7x lunch 2x diner
 • Excursies met entree
 • Gratis ANWB Wereldreisgids

Highlights van deze reis:

 • Bangkok
 • River Kwai
 • Chiang Mai
 • Gouden Driehoek
 • Phitsanulok
 • Cha-Am

Bekijk hier de Reisdetails

Bangkok
Maak een verfrissende boottocht over de brede ‘River of Kings’ en door de smalle ‘klongs’ van de oude stad. Je bezoekt hierbij de majestueus aan de rivieroever gelegen Wat Arun, De Tempel van de Dageraad, en passeert o.a. het Grand Palace en het Royal Barge Museum met de gouden koninklijke sloepen. ‘s Avonds is er een uitgebreid en gevarieerd diner waarbij je nader kennis maakt met de groep.
Bangkok – stadstour
Je bezoekt hier het schitterende Grand Palace en de Tempel van de Smaragden Boeddha. De pracht en praal van het enorme complex is oogverblindend. Vervolgens ga jd naar de Wat Pho, Bangkok’s grootste tempelcomplex met een enorme, liggende Boeddha. Na de lunch wandel je over de Pak Klong Talad, de grootste bloemen-, groente- en fruitmarkt van Bangkok, een uitermate kleurrijk geheel. Overal is het hier een gezellige drukte. ’s Avonds kun je optioneel een bezoek brengen aan het Asiatique The Riverfront met het beroemde Calypso Cabaret of aan het Siam Niramit theater.
Bangkok – River Kwai
Je gaat naar de unieke treinmarkt in Samut Songkram. Als de trein aankomt, worden de vele kraampjes en parasols aan de kant geschoven, zodat de ‘Thaise Intercity’ probleemloos kan passeren. In Damnoen Saduak vaar je vervolgens naar de kleurrijke drijvende markt. Een bijzonder fotogeniek schouwspel. Na de lunch in de plaats Kanchanaburi bij de Brug over de Kwai rivier bezoek je het Thailand-Burma Railway Center Museum waar de Tweede Wereldoorlog op een aangrijpende manier tot leven komt. Tot slot maak je een enerverende treinrit over de Birmaspoorlijn. Je kunt optioneel een prachtige tocht per “longtailboot” over de Kwai rivier en een wandeling naar de Erawan waterval maken.
River Kwai – Ayutthaya – Sukhothai
Je bezoekt de voormalige hoofdstad van Siam, Ayutthaya, ooit één van de machtigste steden van Azië. Hier bezoek je het wereldberoemde Historical Park met de imposante ruïnes van de Wat Chai Wattanaram, één van de mooiste tempels van Z.O. Azië. Na de lunch in een sfeervol tuinrestaurant rijd je door het stroomgebied van de Chao Phraya rivier naar het mooie, aan de rand van het werelderfgoed Sukhothai gelegen resort.
Sukhothai – Chiang Mai
In het Sukhothai Historical Park maak je vandaag een indrukwekkende fietstocht langs de vele ruïnes en monumenten, immense Boeddha- beelden en lotusvijvers. Na de lunch in een mooi gelegen resort bezoek je de Mae Ta junglemarkt. Hier kun je gegrilde kevers en insecten eten, een delicatesse voor de lokale bevolking.
Chiang Mai
Bezoek de in de bossen en op ruim 1000 meter hoogte gelegen Doi Suthep tempel. In de Chiang Mai Zoo kun je vervolgens de reuzenpanda’s bewonderen. ‘s Middags maak je een tour door de oude binnenstad. Je begint met een bezichtiging van de majestueuze Wat Chedi Luang, gevolgd door een wandeling naar het Three Kings Monument. Per samlor (fietstaxi) maak je vervolgens een rit langs stadsmuren, poorten en grachten, eindigend bij de echt lokale Thaise Worarot markt aan de Ping rivier. Vroeg in de avond maak je een rit per traditionele songtaew (locale twee-banken taxi) voor een typisch Thaise BBQ (Mookratha diner) in een aan de rivier gelegen resort.
Chiang Mai
Dag ter vrije besteding. Enkele optionele excursies, zoals de Maesa Valley Tuinen en Watervallen Tour, een fietstocht door de landelijke omgeving van Chiang Mai, een cursus Traditioneel Thais koken, een bezoek aan een olifanten opvangcentrum en een avontuurlijke ‘vlucht’ door het regenwoud.
Chiang Mai – Gouden Driehoek – Chiang Rai 
Na het ontbijt rijd je naar de Gouden Driehoek, het grensgebied tussen Myanmar, Laos en Thailand en het stroomgebied van de machtige Mekong rivier. Het viewpoint bied je een prachtig uitzicht op de rivier en het achterliggende berglandschap. Het interessante House of Opium toon je de geschiedenis van de opiumteelt in dit gebied. Na de lunch bezoek je enkele bij elkaar wonende bergstammen, waaronder één van de meest opzienbarende ter wereld, de Karen Paduang, beter bekend onder de naam ‘Longnecks’. De nek van ‘uitverkoren’ vrouwen van deze bergstam wordt van kinds af aan ‘verlengd’ met koperen ringen.
Chiang Rai – Phrae – Phitsanulok
Bezoek allereerst de uitermate fotogenieke Wat Rong Khun, de beroemde Witte Tempel in Chiang Rai. De gerenommeerde Thaise kun- stenaar Chalermchai bekostigde de bouw van dit meesterwerk met de verkoop van zijn kunstwerken. Aan het meer van Phayao serveren wij je het lekkerste kopje koffie van Thailand. In het Phae Muang Phi Forest Park wordt een wandeling gemaakt langs de door erosie gevormde aardzuilen van zand en klei. Na de lunch rijd je naar Phitsanulok.
Phitsanulok – Suphanburi – Cha-Am
Vertrek voor de wat langere maar mooie rit naar je strandbestemming. Je luncht op een mooie lokatie aan de Suphanburi rivier en bezoekt het tuincentrum Doem Ban Nan Bod. Aan het eind van de middag arriveer je in de geliefde badplaats Cha-Am. Het rustige Cha-Am beschikt over een prachtig breed zandstrand met aan de boulevard diverse winkeltjes en restaurants waar je heerlijk kunt eten. Je hebt hier een aantal dagen de tijd om ter vrije besteding te genieten van het strand, de zon en de zee.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs