Deze reis is inclusief:

 • Vlucht Amsterdam/Brussel-Bangkok v.v.
 • Transfers luchthaven-hotel v.v.
 • Vervoer per touringcar met chauffeur
 • Alle groepstransfers
 • Begeleiding door Nederlandssprekende reisleiding
 • 9 x hotelovernachtingen en 1 x nachttrein
 • 10 x ontbijt 4 x lunch en 2 x diner
 • Excursies met entree
 • Gratis ANWB Wereldreisgids naar keuze

Highlights van deze reis:

 • Stadstour door Bangkok
 • Treinmarkt in Samut Songkram
 • Tocht per longtailboot over de Kwai rivier
 • Erawan National Park
 • Het wereldberoemde Historical Park
 • De Doi Suthep bergtempel

Bekijk hier de Reisdetails

Bangkok
Maak een mooie en verfrissende tocht over de brede ‘River of Kings’ en door de smalle ‘klongs’ van de stad. Je bezoekt hierbij de majestueus aan de rivieroever gelegen ‘Tempel van de Dageraad’ en passeert o.a. het Royal Barge Museum met de gouden staatsieschepen. 
 
Bangkok – stadstour
Na een uitgebreid ontbijt rijd je naar het hart van de oude stad. Je bezoekt het Grand Palace en de Tempel van de Smaragden Boeddha, waar je het meest vereerde Boeddhabeeld kunt bewonderen. De pracht en praal van het enorme complex met zijn grote verscheidenheid aan paleis- en tempelgebouwen is oogverblindend. Vervolgens breng je een bezoek aan de Wat Pho, Bangkok’s grootste en oudste tempelcomplex met de enorme, liggende Boeddha. Na de lunch maak je een wandeling over de Pak Klong Talad, de kleurrijke bloemen-, groente- en fruitmarkt van Bangkok. In de avond kun je optioneel een mooie excursie reserveren, zoals een bezoek aan het Asiatique The Riverfront met het Calypso Cabaret of het Siam Niramit theater.
 
Je kunt optioneel een mooie excursie reserveren zoals een fietstocht door het authentieke Chinatown en een niet-toeristisch deel van de stad, of een Thaise kookcursus. Beide worden zowel in de ochtend, middag of avond uitgevoerd.
 
Bangkok – River Kwai
Je rijdt door naar de bekende treinmarkt in Samut Songkram. Als de trein aankomt worden karretjes en kraampjes aan de kant geschoven en kan de trein probleemloos passeren. Een ongekend en fotogeniek schouwspel. In Damnoen Saduak vaar je naar de best bewaard gebleven drijvende markt van het land. In tientallen bootjes brengen trotse Thaise dames hier al varend hun koopwaar aan de man. Na de lunch in de plaats Kanchanaburi bij de beruchte Brug over de Kwai rivier bezoek je de Erebegraafplaats en het ernaast gelegen Thailand-Burma Railway Center Museum waar de Tweede Wereldoorlog op een aangrijpende manier tot leven komt. Vervolgens maak je een onvergetelijke treinreis over de Birma spoorlijn door het fraaie landschap. Ter plaatse kun je optioneel een prachtige tocht per longtailboot over de Kwai rivier en een wandeling door het Erawan National Park maken.
 
River Kwai – Ayutthaya – Sukhothai
Rijd vandaag verder naar de voormalige hoofdstad van Siam, Ayutthaya, ooit één van de machtigste steden van Azië. Hier wordt het wereldberoemde Historical Park met de imposante ruïnes van de Wat Chai Wattanaram bezocht. Met zijn prestigieuze ligging aan de rivier is dit één van de mooiste tempels van Z.O. Azië. Na de lunch in een sfeervol tuinrestaurant rijd je door het stroomgebied van de Chao Phraya rivier naar het mooie Sukhothai.
 
Sukhothai
In het op de Werelderfgoederenlijst van de UNESCO vermelde Sukhothai Historical Park maak je per fiets een indrukwekkende tocht langs vele ruïnes en monumenten, immense Boeddhabeelden en serene lotusvijvers. Deze oude koningsstad fungeerde van 1238 tot 1350 als hoofdstad. Na de lunch bezoek je de Mae Ta junglemarkt, waar je gegrilde insecten en kevers kunt eten, een delicatesse voor de lokale bevolking en zeker het proberen waard! 
 
Chiang Mai
Je bezoekt de in de jungle gelegen Doi Suthep bergtempel met zijn vele gouden Boeddha’s. In de Chiang Mai Zoo kun je vervolgens de reuzenpanda’s bewonderen die door China aan de Thaise koningin zijn geschonken. In de middag maak je een tocht door de binnenstad, beginnend met een bezichtiging van de Wat Chedi Luang, de majestueuze Lanna stijl tempel, gevolgd door een wandeling naar het Three Kings Monument en het museum over de Lanna geschiedenis. Per samlor (fietstaxi) maak je een circa 30 minuten durende rit langs stadsmuren, poorten en grachten, en eindigt bij de typisch Thaise lokale Kat Luang Markt aan de Ping rivier. Vroeg in de avond ga je per traditionele songtaew (lokale twee-banken taxi) naar een aan de rivier gelegen resort voor een typisch Thaise BBQ (Mookratha diner).
 
Chiang Mai – Bangkok
Transfer in de namiddag naar het station voor je reis per slaaptrein naar Bangkok. Tijdens deze bijzondere reis slaap je in een couchette in een 2e klasse rijtuig met airconditioning. Voor overdag hebben we nog een mooie excursie geselecteerd die je ter plaatse kunt reserveren.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs