Met nog maar een klein maandje over is het tijd voor de populaire Great Ocean Road. We halen snel onze huurauto op en daar gaan we dan. Plankgas op naar het eerste mooie plekje langs deze 243 kilometer lange weg langs de zuidkust van Australië!

Ontdek meer Australië

Van Bells Beach tot de Twaalf Apostelen

We starten met een geweldig strand waar geregeld surfwedstrijden worden gehouden: Bells Beach. Ook vandaag zijn er goede golven en dus veel surfers! Natuurlijk stoppen we ook langs de andere – niet te missen – highlights van de Great Ocean Road zoals Loch ard Gorge, The Grotto en natuurlijk de bekendste: de Twaalf Apostelen. Elk punt is een stop waard en wat hebben we geluk met het weer! Want met een zonnetje is elk uitzicht nóg mooier.

Twaalf Apostelen

Naast de highlights is gewoon af en toe stoppen langs de weg óók een aanrader. Als ik terugdenk aan de Great Ocean Road denk ik namelijk niet als eerste aan 1 van de mooie highlights maar aan dat ene plekje. Dat plekje gewoon langs de weg, waar we uiteindelijk misschien wel drie kwartier hebben gestaan. Genietend van de zonsondergang, rust en het uitzicht…

Great Ocean Road - Bells Beach

Mijn fotocamera heeft overuren gedraaid want elke plek is weer een foto waard!

Grampians National Park

Na een kleine tussenstop in Adelaide is het tijd om terug te gaan naar Melbourne maar niet voordat we naar de Grampians zijn geweest. Dit nationale park mag je wat mij betreft ook zeker niet overslaan! Van mooie watervallen en uitzichtpunten die makkelijk te bereiken zijn met de auto tot diverse hikes voor elk type wandelaar. Easy, medium en hard: je kunt zelf kiezen. Wij kozen voor The Piccaninny Walk: een wandeling van ca. 2,4 kilometer met een onvergetelijk uitzicht!

Grampians National Park

En dan eindelijk… Skydiven!

Mijn laatste dagen in Australië sluit ik af met hetgeen wat ik al van het begin in mijn hoofd had: een skydive over Mission Beach. Een tikkeltje nerveus stap ik ‘s ochtends vroeg de bus in vanuit Cairns. Na 2 uurtjes komen we aan en ik ga met de eerste groep mee. Nerveus, blij, enthousiast. Er gaat van alles door me heen!

Hoog in de lucht, op 15,000ft en de deur gaat open. Daar gaat de eerste! Ik kijk vanuit het vliegtuig mee hoe zij een vrije val uit het vliegtuig neemt. Whaaaaa, ga ik dit ook echt doen? JA! 3, 2, 1… daar ga ik. Gillen en genieten tegelijk: het is absoluut dé ultieme adrenalinekick. Na 60 seconden gaat de parachute uit… wat een uitzicht!. Die lach blijft op mijn gezicht en eenmaal veilig geland op het strand roep ik als eerste: ik wil nóg een keer. Wat een onvergetelijke ervaring!

Skydiven Australië

Krijg je ooit de kans om te skydiven? Doen! Het is véél te leuk en iets wat je nooit meer vergeet!

Zelf zin in een trip naar Australië gekregen?

Wil je net als Inge ook een rondreis door Australië maken? Laat een ReisXpert een onvergetelijke reis naar Australië op maat samenstellen. Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!

Dit blog is geschreven door Persoonlijke Reisadviseur Inge Bakker uit naar aanleiding van haar reis naar Australië.