De uitgestrekte wildernis bedekt door een enorm pak witte sneeuw; het heeft iets magisch. Op nog geen 3 uur vliegen ligt het prachtige Fins Lapland; dé winterbestemming die al je zintuigen prikkelt en die voor velen hoog op de vakantiebucketlist staat. Waarom Fins Lapland een absolute must see is en wat je er dan moet doen? We vertellen het je in deze blog.

Wat is de beste reisperiode voor Fins Lapland?

Hoewel Lapland in de zomer ook prachtig is gaan de meeste mensen toch voor de ultieme winterervaring. De winter dus. Maar in Lapland moet je rekening houden met het aantal lichturen. In de maanden november en december komt de zon niet boven de horizon en zal het dus een groot deel van de dag donker zijn. Vanaf januari neemt het aantal lichturen steeds wat toe. Wil je volop kunnen genieten van deze ultieme experience, dan raden wij aan in februari of maart te gaan.

Hoelang heb ik nodig voor een vakantie naar Lapland?

Ben je een vakantie naar Lapland aan het plannen dan zie je al snel dat dit voornamelijk pakketreizen zijn. Een reissom waar transfer, verblijf, het eten en zelfs de excursies geregeld zijn. Vaak zijn dit pakketten van 7 of 8 dagen. Dit is dan ook precies de ideale lengte voor jouw vakantie naar Lapland.

Wanneer kan ik mijn vakantie naar Lapland boeken?

Je zult het waarschijnlijk wel begrijpen Lapland is enorm populair. Dat samen met de korte reisperiode en het beperkt aantal vluchten maakt dat de accommodaties, vluchten en excursies al snel volgeboekt zijn. Wanneer moet ik dan boeken hoor ik je nu denken? In de zomer! In de zomer krijgen wij als reisbureaus de informatie binnen en kunnen wij voor aankomendewinter boeken. Wil je dus verzekerd zijn van dat ene speciale hotel of alle excursies? Wees er optijd bij!

Must-do’s in Lapland

Husky safari

Lapland is het land voor de Huskys. Deze honden houden van enorme kou en doen niets liever dan rennen met de slee. In Lapland zijn dan ook diverse husky boerderijen waar deze lieve honden je kwispelend staan op te wachten. Tijdens zo’n excursie mag je met ze knuffelen en maak je een prachtige tocht door de witte bossen.

Sneeuw-scooter tocht

Stap op de sneeuwscooter en rijd dwars door de sprookjesachtige landschappen, besneeuwde bossen en bevroren meren. Geniet van de prachtige uitzichten en
van de sensatie van het rijden op deze grote sneeuwscooters. Wat ons betreft een excursie die je niet kunt missen!

Sneeuwschoen wandeling

Houd jij van winter en wintersport? Dan is dit een absolute aanrader. Het knisperen van de verse sneeuw onder je schoenen is misschien wel een van de mooiste geluiden die je kunt horen in het prachtig witte landschap. Samen met een gids ga je de natuur in. De gids vertelt je tijdens de wandeling van alles over het leven in Lapland en laat je de meest betoverende plekjes zien waar je anders nooit gekomen was. Zelfs met de tennisrackets onder je voeten zak je af en toe nog diep weg in de sneeuw en is het af en toe hard werken. Maar bovenal is het vooral genieten ven de prachtige landschappen, mooie uitzichten en serene rust.

Het noorderlicht

Zeg je Lapland, dan zeg je het noorderlicht! Een fenomeen waar Lapland om bekend staat maar waar ook een goede portie geluk voor nodig is. ’s-Avonds kan je op safari op zoek naar het noorderlicht. Je kunt hierbij kiezen voor een excursie per bus, sneeuwscooter of zelfs met de sneeuwschoenen. Je maakt een tocht door het letterlijk schitterende landschappen en rijdt naar een afgelegen plek ver weg van eventuele lichtvervuiling. Met een beetje geluk kun je de hemel zien dansen in de vurige tinten groen.

Jouw reis naar Lapland boeken? Kom langs bij een van onze reisbureaus en we adviseren je graag! Het dichtstbijzijnde reisbureau bij jou in de buurt vind je hier.

Commentaar is niet beschikbaar