Tsjechië

Met mijn voeten over de reling tuur ik over het water. De boot zet alweer koers naar de groene Tsjechische kust, maar ik kan nog geen genoeg krijgen van het uitzicht.

Bekijk alle vakanties

Natuur

Tsjechië heeft veel bosgebieden met voornamelijk naaldbomen en loofbomen. Ongeveer 30 procent van het hele land bestaat uit bos. In deze dichtbegroeide bossen leven veel vossen, herten, sneeuwmuizen,hazen en andere kleine zoogdieren. De grond is rijk aan kalk en is een vruchtbare bodem voor planten en de fruitteelt. In de hoger gelegen gebieden komen ook veel vogels en bergmarmotten voor en bij de grensgebieden wilde zwijnen, lynxen en wolven. De meren en rivieren in Tsjechië zijn goed gevuld met vissen als de karper, forel, snoek en paling. Ook heeft het land enkele nationale parken.

Cultuur van Tsjechië 

Het land is heeft een overvloed aan (openlucht)musea, architectuur, kunstnijverheid en volkskunst. Een opvallende bevolkingsgroep zijn de Romani, een zigeunergroep die een minderheid vormt en daarom ook gediscrimineerd wordt. De regering probeert dit terug te dringen. Hoofdstad Praag heeft veel bezienswaardigheden zoals musea, kerken, theaters en kathedralen. Jaarlijks boeken veel mensen een autovakantie Tsjechië om een van de vele festivals van Praag bij te wonen.

Bezienswaardigheden

Hoofdstad Praag is een mooie bezienswaardigheid om te bezoeken tijdens de autovakantie Tsjechië. In de Moravische Karst zijn indrukwekkende grotten te bezichtigen en ook het Reuzengebergte vlakbij de Poolse grens trekt jaarlijks veel belangstellenden. Daarnaast zijn er ook talloze oude, Joodse dorpjes, stadjes met mooie pleinen en architectuur en uitgestrekte natuurgebieden.

Excursiemogelijkheden Tsjechië

  • Een dag naar Praag
  • Rondvlucht over de stad Benesov
  • Rondvaart op het Lipnomeer