Deze reis is inclusief:

  • Vliegreis met Etihad Airways
  • Twee overnachtingen in een uitstekend hotel in de woestijn
  • Stadstour Abu Dhabi met drop-off bij het Louvre Abu Dhabi

Highlights van deze reis:

  • Liwa woestijn
  • Louvre Abu Dhabi
  • Oasestad Al Ain
  • Sheikh Zayed Grand Mosque

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1
Amsterdam – Abu Dhabi
Vertrek vanaf Amsterdam met Etihad Airways naar Abu Dhabi.
Dag 2
Abu Dhabi – Liwa woestijn
Zeer vroeg in de ochtend kom je aan op de luchthaven van Abu Dhabi. Na het passeren van de douane word je verwelkomd in de Verenigde Arabische Emiraten en volgt de ca. 2,5 uur durende transfer naar de Liwa woestijn. Het hotel in de woestijn is in Arabische stijl gebouwd en omgeven door prachtige zandduinen. In de omgeving vind je enkele kamelenboerderijen. De kans is groot dat je tijdens de transfer al enkele groepen kamelen bent tegengekomen, of dat je zelfs voor de dieren moest stoppen bij een oversteekplaats. Twee overnachtingen in het Tilal Liwa Hotel.
Dag 3
Liwa woestijn
Vrije dag in de Liwa woestijn. Je kunt relaxen aan het zwembad, sandboarden, fietsen of een optionele excursie boeken. Je hebt de keuze uit een rit maken op een kameel, een kamelenboerderij bezoeken, quad rijden door de zandduinen, een woestijnsafari bij zonsopkomst of -ondergang of een jeep safari naar Moreeb Dune, het hoogste zandduin in de Liwa woestijn. Hier komen elk weekend lokale mannen samen om met hun jeeps zo ver mogelijk tegen de helling op te rijden. ’s Avonds loop je zo de zandduinen in om te genieten van een prachtige ‘duizend-en-één-nacht’ sterrenhemel.
Dag 4
Liwa woestijn – Abu Dhabi
Na het ontbijt en het uitchecken reis je terug naar Abu Dhabi. De rest van de dag is ter vrije besteding. Drie overnachtingen in Abu Dhabi.
Dag 5-6
Abu Dhabi
Op dag 5 óf dag 6 maak je in de ochtend een stadstour door Abu Dhabi. Een bezoek aan het Heritage Village en de indrukwekkende Sheikh Zayed Grand Mosque, de grootste van de Verenigde Arabische Emiraten, staat op het programma! Je rijdt door de wijk Al Bateen met de koninklijke paleizen en langs de corniche, de boulevard van Abu Dhabi. In de haven bezoek je de vis- en de dadelmarkt en de stadstour eindigt bij het Louvre Abu Dhabi. In 2017 werd het Louvre Abu Dhabi geopend door de Franse president Emmanuel Macron. Het Franse museum leende 300 kunstwerken uit aan deze dependance. Je vindt er ook werken van Rembrandt, van Gogh, Mondriaan en het duurste schilderij ter wereld, de Salvator Mundi.
De resterende tijd is ter vrije besteding. Andere hoogtepunten die je kunt bezoeken in Abu Dhabi zijn het Observation Deck 300 met prachtige uitzichten over de stad, Yas Island en het valkenhospitaal, waar je kennismaakt met de valkerij, de vogelopvang bezoekt en de dieren van heel dichtbij kunt zien.
Dag 7
Abu Dhabi – Amsterdam
’s Ochtends vroeg word je opgehaald voor de transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Amsterdam.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs