Natuur en Zuid-Afrika worden in één adem genoemd. En dat is ook niet zo vreemd … het veelzijdige land heeft ongerepte natuur, wilde dieren en prachtige uitzichten! Marleen is op reis geweest naar Zuid-Afrika en is onder andere in Kaapstad en Stellenbosch geweest. Lees haar ervaringen en tips!

Ontdek meer Zuid-Afrika

Adembenemend uitzicht

De bekende Tafelberg in Kaapstad mag uiteraard niet ontbreken als je in Zuid-Afrika bent. Je kunt de 1086 meter hoge berg beklimmen via een trap of via een kabelbaan. Ga je met de trap? Bereid je dan voor op een pittige tocht met 800 traptreden van rotsen. Marleen weet het zeker: het uitzicht vanaf Tafelberg over heel Kaapstad was het allermooiste!

Tafelberg Kaapstad

Uniek stukje Kaapstad: Boulders Beach

Op een klein uurtje rijden van de Tafelberg ligt Simon’s Town. Hier vind je het prachtige strand Boulders Beach: de thuisbasis van zo’n 3000 zwartvoetpinguïns! Op het strand liggen de meeste pinguïns op een grote rots te genieten van het zonnetje.

De beestjes huppelen ontspannen rond en sommige pinguïns zijn zelfs zó relaxed, dat je heel dichtbij kunt komen om met ze op de foto te gaan. Nóg leuker: met een beetje geluk kun je zelfs met de pinguïns zwemmen!

Pinguins Boulders Beach

Tip: maak een game drive!

Een niet te missen activiteit in Zuid-Afrika is het maken van een game drive. In Shamwari Game Reserve kun je onder begeleiding van een ranger op zoek naar de meest indrukwekkende wilde dieren. Je kunt hier zelfs lopend het reservaat verkennen en op deze manier héél dicht bij de natuur komen. Je ziet hoe de dieren in het wild leven en van het karkas eten. Absoluut één van de mooiste en meest bijzondere ervaringen tijdens de reis!

Giraffen Shamwari Game Reserve

Lokale maaltijden

Voor traditionele Afrikaanse maaltijden met net een beetje extra sfeer ga je naar het Africa Café in Kaapstad. Het personeel serveert fantastische gerechten in Afrikaanse kleding en terwijl jij geniet van het eten, entertaint het personeel je met zang en dans. Een aanrader voor een leuk Afrikaans tentje!

Een andere aanrader is het restaurant in hotel Oude Werf in Stellenbosch. De gerechten worden hier bereid met verse producten van lokale boeren. De boboti is hier heerlijk. En onder het genot van een echte Afrikaanse wijn smaakt het eten nóg beter!

Boboti lokale maaltijd

Hoteltips

Rondom Kaapstad zijn een hoop hotels te vinden. Wij onthullen je onze Top 3 hotels!

  • Hotel Hlosi Game Lodge ligt midden in het Amakhala Game Reserve, is helemaal gebouwd in Afrikaanse stijl en heeft mooie en ruime kamers. Het bijzondere aan deze logde is de ligging aan een drinkplaats voor dieren. De kans is groot dat je hier olifanten, giraffen of aapjes ziet drinken!
  • The Hyde Hotel in Kaapstad is een groot hotel met veel faciliteiten en ruime kamers: een zeer compleet hotel dus. Daarnaast ligt het ook nog eens in de stad, waardoor dit het ideale startpunt is om Kaapstad te ontdekken!
  • Hawksmoor House is een landelijke accommodatie die midden in de natuur ligt. Hierdoor heb je prachtig uitzicht vanuit het hotel en zie je in de verte de Tafelberg. Na ongeveer 30 minuten rijden ben je in Stellenbosch!

Hotel Hlosi Game Lodge

Meer Kaapstad of juist een andere Zuid-Afrika rondreis?

Kom meer te weten over Zuid-Afrika, zoals deze praktische tips! Laat een ReisXpert een onvergetelijke reis naar Kaapstad of Zuid-Afrika op maat samenstellen. Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!

Dit reisverslag bevat de hoogtepunten van de studiereis die Persoonlijk Reisadviseur Marleen Meijerink heeft gemaakt.

Commentaar is niet beschikbaar