Lanzarote: echt zo’n eiland voor een heerlijk weekje niks doen aan het zwembad. Nou, voor mij niet! Ik ben Michiel en ben in de voorjaarsvakantie met mijn zoontje van 7 naar Lanzarote geweest. Met onze huurauto hebben we zó veel mooie dingen gezien, dat ik mijn Lanzarote-tips met iedereen wil delen!

Ontdek meer Lanzarote

Roadtrippen

Als je van spectaculaire landschappen zoals de Alpen of de Grand Canyon houdt, dan móét je op Lanzarote gewoon een auto huren. Want autorijden tijdens je vakantie op Lanzarote is een attractie op zich! Altijd goudgele vulkanen aan de horizon, gitzwarte lavavelden aan weerszijden van de uitstekend onderhouden wegen en af en toe een spierwit dorpje. Het is een cliché. maar je waant je hier écht op de maan!

Roadtrip maanlandschap Tenerife

Een vulkaan binnenlopen

Vulkanen waar je OMHEEN of OP kunt, zijn er behoorlijk veel op Lanzarote. Maar vulkanen waar je – zonder ál te veel moeite – ook IN kunt, zijn zeldzaam. Wij hebben de wandeling rondom én dwars door de Volcan del Cuervo (vulkaan van de raaf) gemaakt. Dankzij een smalle zijopening kun je deze vulkaan, die in 1730 voor het laatst actief was, makkelijk binnenwandelen.

De totale wandeling – vanaf de kleine parkeerplaats aan de weg – is ongeveer 4 km, dus goed te doen met kinderen die wel houden van een beetje klauteren en glijden.

Volcan del Cuervo vulkaan Tenerife

Wijn op Lanzarote

Kan er wijn groeien op een kaal en dor eiland, waar het nauwelijks regent en het altijd waait? Ja hoor, en hij is nog goed te drinken ook! In het midden van Lanzarote ligt La Geria, een klein wijngebied met een aantal wijnhuizen waar je de lokale creaties kunt uitproberen en aanschaffen. Tussen de wijngaarden liggen allerlei wandel- en mountainbikepaden. Wij hebben een pittige wandeltocht van ca. 7 km gemaakt, vanaf ongeveer 300 meter hoogte naar een ruim 600 meter hoge, steile top van een vulkaan.

Tijdens de wandeling heb je continu zicht op de wonderlijk aangelegde wijnvelden: een paar meter brede kuilen in het zwarte lavazand, van elkaar gescheiden door halfronde muurtjes die de ranken tegen de wind beschermen. De lavakorrels houden het kleine beetje (regen- en sproei-)water vast, zodat de planten niet uitdrogen. Heel bijzonder om te zien!

Wijngebied La geria

Superstranden achter de slagboom

Stranden mogen natuurlijk niet ontbreken in dit blog met Lanzarote-tips. Wij zijn naar de Playas de Papagayo geweest: 7 prachtige zandstranden, van elkaar gescheiden door lava- en zandheuvels. Je moet 3 euro tol betalen om de onverharde hobbelweg (max. 30 km per uur, harder wil je écht niet rijden met een gewone auto!) op te mogen, maar dat geld was het meer dan waard. Wij waren er al om 9:00 uur, zodat we de allereerste bezoekers van het halfronde Playa de Papagayo (het meest beroemde van de 7) waren.

Tip: maak net als wij de ‘mini-cruise’ vanaf de haven van Playa Blanca naar de Playas de Pagagayo. Onderweg stopt de boot in de luxe haven Marina Rubicón. Het schip heeft een glazen bodem, zodat je onderweg naar vissen kunt kijken!

Playa de Papagayo en Playa de Mujeres

Teguise: het mooiste dorpje van Lanzarote

In het binnenland van Lanzarote bevindt zich een aantal sfeervolle dorpjes met witte huisjes en groene ramen en deuren. Wij hebben Teguise bezocht, volgens veel reisgidsen het mooiste dorp van het eiland. Op zondag is hier een grote markt die veel toeristen trekt, maar die hebben wij (bewust) geskipt. Wij waren er maandag en het toen was het heerlijk rustig. Teguise heeft veel kleine terrasjes en sfeervolle winkeltjes zónder kitscherige souvenirs, maar met met o.a. sieraden, kleding en … surfplanken.

Tequise winkeltjes surfplanken

Enthousiast geworden van deze Lanzarote-tips?

Omdat het op Lanzarote altijd 20 graden of warmer is, kun je er het hele jaar door naartoe. Neem eens een kijkje bij de vakanties naar Lanzarote van VakantieXperts of laat een ReisXpert een onvergetelijke reis naar Lanzarote op maat samenstellen. Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!

 
Dit blog is geschreven door Persoonlijke Reisadviseur Michiel naar aanleiding van zijn reis naar Lanzarote.

Commentaar is niet beschikbaar