Wildparken

Je kunt Zuid-Afrika eigenlijk niet verlaten zonder minstens één wildpark bezocht te hebben. Een safari Zuid-Afrika hoort er gewoon bij. Het grootste en meest populaire park van het land is het Krugerpark. Naast de bekende ‘Big Five’, vind je hier de grootste variatie wild ter wereld. Tijdens een georganiseerde tour met gids kom je alles te weten over het park en de dieren de er leven. Minder bekend, maar desondanks toch vaak geroemd als mooiste park van Zuid-Afrika, is het Hluhluwe/Umfolozi wildpark. Met heuvels, bossen, savanne en gevarieerd wild. Dit oudste wildpark van het land is ooit opgezet om neushoorns te beschermen. En dit is goed gelukt: in het park leeft inmiddels de grootste populatie witte neushoorns ter wereld!

Op eigen houtje per huurauto of in een terreinwagen met gids: er zijn veel manieren om de wildparken van Zuid-Afrika te trotseren. Maar voor het échte wildparkgevoel stap je uit de auto en duik je samen met een ranger de wildernis is. Je luistert, kijkt en speurt. Tijdens een wandeling over paden die door dieren zijn gemaakt, ga je op zoek naar olifanten, giraffen of zebra’s. Je bestudeert keutels en tuurt met je verrekijker de horizon af. Dichter bij de Afrikaanse natuur kun je niet komen dan tijdens een safari Zuid-Afrika!

Drakensbergen

Van watervallen tot weidelandschappen en van groene valleien tot torenhoge bergtoppen: snuif de frisse berglucht op en geniet van spectaculaire vergezichten! Je kunt wandelen, klimmen, mountainbiken, een tocht op een paard maken of mee op jeepsafari gaan. En dit allemaal terwijl de exotische vogels boven je hoofd cirkelen… Met pieken tot wel bijna 3500 meter, is Drakensbergen de hoogste bergketen van Zuid-Afrika De keten strekt zich uit over een afstand van 1500 kilometer, van het Kaapse Middelland tot in het noorden van de provincie Gauteng. Blikvanger is het zogeheten ‘amfitheater’: een gigantische, 1000 meter hoge ‘kom’ van rode rotswanden. Aan de voet van de Drakensbergen zijn daarnaast bijzondere rotstekeningen te zien. Met onze praktische informatie Zuid-Afrika ga jij goed voorbereid op reis!

Robbeneiland

Het eiland waar Nelson Mandela het grootste deel van zijn 27 jaar durende gevangenisstraf uitzat. En het eiland waarbij slechts drie gevangenen ooit een ontsnappingspoging overleefden, toen zij het ijskoude water vol witte haaien trotseerden. Een excursie naar Robbeneiland, 11 kilometer ten zuiden van Kaapstad, is een unieke en indrukwekkend ervaring. Laat je meenemen naar lang vervlogen tijden, wanneer je door oud-gevangenen door het cellencomplex wordt geleid. Met de verhalen uit eerste hand, krijg je een goed beeld van het leven in deze gevangenis. Bekijk onze rondreis Zuid-Afrika, combinatiereis Zuid-Afrika of bouwstenen Zuid-Afrika om jouw volgende reis uit te kiezen!

Op zoek naar een onvergetelijke vakantie naar Zuid-Afrika?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.