Deze reis is inclusief:

 • Vliegreis
 • Binnenvlucht
 • 12 overnachtingen
 • Diverse maaltijden
 • 8 safari-activiteiten
 • Nederlandse routebeschrijving

Highlights van deze reis:

 • Waterberg
 • Tzaneen
 • Kruger National Park
 • Stellenbosch
 • Kaapstad

Bekijk hier de Reisdetails

Beleef het beste van twee werelden: Prachtige natuur en safari’s in het noorden en de uitgestrekte wijnvelden en een wereldstad in het zuiden van de regenboognatie. Spot de Big 5 in de mooiste wildparken, geniet van een heerlijke picnic met de beste wijnen tussen de wijnranken en bewonder één van de mooiste steden van de wereld vanaf aan natuurwereldwonder: De Tafelberg. Kortom een unieke reis om nooit te vergeten.

Dag 1: Amsterdam – Johannesburg
Je vliegt vandaag van Amsterdam naar Johannesburg, waar je één nacht verblijft. Wanneer je kiest voor een vlucht van de KLM kom je in de avond op dag 1 aan in Johannesburg. Wanneer je kiest voor British Airways dan komt je de volgende ochtend op dag 2 in Johannesburg aan. Met deze optie is de reis dus 1 dag langer.

Dag 2-3: Johannesburg – Waterberg (ca. 275 km)
Na een goede nachtrust rijd je noordwaarts naar de Waterberg regio, een uitgestrekt stuk natuur dat is uitgeroepen tot een beschermd biosfeerreservaat door UNESCO. Het is hier zo mooi en het landschap is zo gevarieerd dat Waterberg wel vaker het best bewaarde geheim van Zuid-Afrika wordt genoemd. Meerdere rivieren doorkruisen het gebied en stromen dan over in de Limpopo rivier. De rivierbeddingen hebben een groenere vegetatie en trekken verschillende diersoorten. De zandstenen bergen kunnen veel vocht opnemen en dienen zo als waterreservoir voor grondwater. Hieraan dankt het gebied ook zijn naam ‘Waterberg’. Vooral de eerste bewoners van dit gebied, de San, maakten hier gebruik van. In de Waterberg regio vind je o.a. een enorm aantal soorten antilopen, elanden, kudu’s, giraffes en zebra’s maar ook meer dan driehonderd vogelsoorten, zoals een aantal indrukwekkend grote gieren. Je verblijft hier twee nachten op basis van vol pension inclusief tweemaal daags een safari.

Dag 4: Bela Bela – Tzaneen (ca. 270 km)
Vanuit jouw verblijf in de Waterberg reis je vandaag door naar het plaatsje Tzaneen, de op één na grootste plaats van de provincie Limpopo. In de buurt bevinden zich interessante archeologische vindplaatsen, gigantische baobab bomen en natuurreservaten. Dankzij de ligging nabij de schitterende Magoebaskloof en de Valley of the Olifants, biedt Tzaneen overal waar je kijkt een prachtig panorama. In de subtropische omgeving groeien vooral veel mango’s, citrusvruchten en avocado’s. Je verblijft hier één nacht.

Dag 5-6: Tzaneen – Phalaborwa (ca. 115 km)
Jouw volgende bestemming is het plaatsje Phalaborwa, één van de toegangspoorten tot het Kruger National Park. Je verblijft hier twee nachten in een mooie safari lodge, gelegen op een privé wildreservaat, welke grenst aan het Kruger National Park. Al jouw maaltijden evenals de safari’s op het privé wildreservaat zijn hier inbegrepen. Je zult hier helemaal tot rust komen en genieten van de “African Bush”.

Dag 7-8: Phalaborwa – White River (ca. 210 km)
Vandaag rijd je verder naar de Panorama regio, waar je twee nachten verblijft. Onderweg naar het plaatsje White River raden we aan de prachtige Panoramaroute bezoeken. Een prachtige dagtocht langs o.a. God’s Window, Bourke’s Luck Potholes, de Drie Rondavels en de Blyde River Canyon. Je zult genieten van de prachtige vergezichten, spectaculaire watervallen en de vriendelijke bevolking. De volgende dag kun je een bezoek brengen aan het Kruger National Park. Dankzij de grote variëteit aan wildlife, uitgestrekte savannes en een lange geschiedenis is het Krugerpark de meest bezochte attractie van Zuid-Afrika. En met recht, want dit wildpark is één van de mooiste en grootste safariparken van de hele wereld. Het park is maar liefst 352 kilometer lang, gemiddeld 60 kilometer breed en beslaat bijna 19000 km2. De meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar gaan op zoek naar de Big 5 (de leeuw, olifant, buffel, (zwarte)neushoorn en luipaard), nijlpaarden, antilopen, giraffen, impala’s, zebra’s, gemsbokken en nog veel meer. In totaal zijn er meer dan 147 soorten zoogdieren, 507 soorten vogels, 120 soorten reptielen, 52 soorten vissen en 35 soorten amfibieën. Het Kruger National Park heeft een lange geschiedenis. 25.000 jaar geleden leefden hier de San, ook wel Bosjesmannen genoemd. Aan het einde van de 19e eeuw werd door de Zuid-Afrikaanse regering, toen de Volksraad, de noodzaak ingezien om de natuur te beschermen. De Volksraad verbood onder leiding van Paul Kruger de jacht tussen de rivieren Sabie en de Crocodile in het zuiden van het huidige Kruger National Park. Je kunt uiteraard zelf op pad gaan in het Kruger National Park of ter plaatse een georganiseerde safari bij boeken.

Dag 9: White River – Nelspruit – Kaapstad (ca. 50 km)
In de ochtend rijd je naar de luchthaven van Nelspruit voor jouw vlucht naar Kaapstad. Hier aangekomen reis je verder naar het hart van de wijnlanden, te weten het sfeervolle plaatsje Stellenbosch, waar je twee nachten verblijft op een mooi wijnlandgoed.

Dag 10: Stellenbosch
Stellenbosch is de tweede oudste stad van Zuid-Afrika. Het is een charmante stad in het hartje van de Kaapse Wijnlanden. Het was in 1679, dat toenmalig gouverneur van de Kaap, Simon van der Stel, voor de allereerste keer de vertrouwde omgeving van de Kaap verliet om op zoek te gaan naar nieuw land. Dit nadat de Kaap kolonie onder Nederlands bewind kwam in 1652 toen de VOC (de Verenigde Oost Indische Compagnie) er een verversingspost oprichtte. Van der Stel was zo onder de indruk van de omgeving dat hij vrijwel meteen besloot om er een nieuwe vestiging op te richten, genaamd naar zichzelf, het begin van Stellenbosch. Ontdek hier prachtige wijnlandgoederen, geniet van de heerlijkste wijnen, lunch tussen de wijnranken, maar struin ook langs de vele winkeltjes, galerijen en gezellige terrasjes van Stellenbosch, ook wel de “eikestad” genoemd.

Dag 11-12: Stellenbosch – Kaapstad (ca. 50 km)
Met de majestueuze Tafelberg op de achtergrond is Kaapstad één van de mooiste steden ter wereld. Levendig en ontspannen is de stad als geen ander. De locatie is fabuleus, te midden van Nationale Parken, welke van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid zijn. De interessante 350-jaar oude geschiedenis van Kaapstad, de verscheidenheid aan historische en moderne gebouwen, de multiculturele flair, het maritieme karakter van de stad, de ontspannen levensstijl van de inwoners en het bruisende Victoria & Alfred Waterfront dragen bij aan de bijzondere aantrekkingskracht van de stad. Geniet van de zon op het strand van Camps Bay, of relax in één van de vele cafeetjes aan de boulevard. Op korte afstand van de stad vind je het kleurrijke Kirstenbosch Gardens, herhaaldelijk uitgeroepen tot één van de mooiste botanische tuinen ter wereld. Maar ook een bezoek aan Robben eiland, Cape Point en de pinguïns op Boulder’s Beach is zeer aan te bevelen. Je verblijft hier 2 nachten in een sfeervol en centraal gelegen guesthouse.

Dag 13: Kaapstad – Amsterdam
Vandaag reis je naar de luchthaven van Kaapstad en eindigt deze bijzondere rondreis. In de avond vlieg je terug naar Amsterdam. Wanneer je hebt gekozen voor een vlucht met British Airways dan is jouw terugvlucht op dag 14. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om deze rondreis te verlengen met één van onze diverse combinatie mogelijkheden.

Dag 14: Amsterdam
Je komt aan op de luchthaven van Amsterdam. Wanneer je terugvliegt met British Airways kom je op dag 15 aan in Amsterdam.

Wil je meer weten over de reis of kunnen wij een offerte op maat voor je maken?

Blogs