Deze reis is inclusief:

 • Retourvlucht met KLM
 • Belastingen en heffingen
 • Transfers
 • Rondreis per huurauto
 • 17x ontbijt en 2x diner
 • Excursies volgens programma
 • Routebeschrijving in het Engels
 • Wegenatlas

Highlights van deze reis:

 • Pilanesberg NP
 • Victoria Falls
 • Okavango Delta
 • Okavango sleep out
 • Moremi Game Reserve
 • Makgadikgadi Pans

Bekijk hier de Reisdetails

Per huurauto rijd je in je eigen tempo door vier verschillende landen in Zuidelijk Afrika. Verken tijdens deze rondreis de ongerepte nationale parken van Zuid-Afrika, Botswana, Namibië en Zimbabwe en maak kennis met de Afrikaanse cultuur.

Dag 1: Amsterdam – Johannesburg
Vandaag vlieg je naar Johannesburg. Na aankomst op de luchthaven word je naar je hotel gebracht voor overnachting.

Dag 2-3: Johannesburg – Pilanesberg National Park (208 km)
Na het ontbijt haal je je huurauto op en begint de rit naar Pilanesberg National Park. Via Pretoria, de regeringsstad van Zuid-Afrika, en Rustenburg rijd je naar Pilanesberg National Park waar je twee nachten verblijft. Pilanesberg is een uniek gebied met bijzondere rotsen en heuvels en beschikt over een enorm divers wildbestand. De rest van de dag en morgen kun je op eigen gelegenheid of georganiseerd het park ontdekken en kennis maken met de ‘Big Five’.

Dag 4: Pilanesberg National Park – Selebi Phikwe (473 km)
Vandaag rijd je in noordelijke richting naar Thabazimbi. Vervolgens rijd je verder via Lephalale (voorheen Ellisras) en Monte Christo naar de grens met Botswana. Je doorkruist het Soutpansgebergte en komt aan in het mijnstadje Selebi Phikwe.

Dag 5: Selebi Phikwe – Nata (323 km)
Door uitgestrekt bushveld rijd je vandaag dieper Botswana in. Via Serule en Francistown kom je uiteindelijk aan in Nata, waar je verblijft. Hier kun je een bezoek brengen aan de Nata Bird Sanctuary of een kijkje nemen aan de noordkant van de Makgadikgadi zoutvlakte en de Sowa Pan. De Makgadikgadi Pans zijn een van de grootste zoutvlakten ter wereld. In het droge seizoen is het bijna een onmogelijke opgave om hier te overleven en er komt in deze periode dan ook weinig wild voor. Dit verandert in het regenseizoen; dan vind je hier zebra’s, wildebeesten en roofdieren. In deze periode kun je hier tevens vele trekvogels spotten. Vanuit de lodge kun je per 4WD of per quadbike safari’s maken.

Dag 6: Nata – Kasane (307 km)
Na het ontbijt rijd je in noordelijke richting naar Kasane. Hier verblijf je drie nachten in een lodge gelegen aan de Chobe rivier. In de namiddag maak je een bootcruise op de rivier in Chobe National Park. Dit park is zeker een van de hoogtepunten van uw reis! De Chobe rivier trekt een enorme hoeveelheid wild aan, waaronder krokodillen, nijlpaarden en olifanten. De olifantenpopulatie wordt momenteel geschat rond de 120.000!

Dag 7: Kasane – Victoria Falls – Kasane
Vandaag maak je een dagexcursie naar de Victoria Falls in Zimbabwe. Neem dus jouw paspoort mee. Op de grens van Zimbabwe en Zambia liggen de schitterende Victoria Falls, die over een lengte van 1,6 kilometer zo’n 100 meter naar beneden storten. De waterdamp is tot ver in de omtrek te zien. De lokale bevolking noemt de watervallen dan ook ‘Mosi Oa Tunja’, ofwel de rook die dondert. De beste tijd om de watervallen te zien is van april t/m september: het klimaat is dan mild en er is voldoende water. Maar aan de Zimbabwaanse kant kun je de watervallen het gehele jaar door bewonderen. Je maakt een wandeling langs de diverse uitzichtpunten in het nationale park.

Dag 8: Kasane
Vroeg in de ochtend ga je op pad voor een game-drive in Chobe National Park. Onder begeleiding van een ervaren ranger ga je op zoek naar het vele wild. De rest van de dag is ter vrije besteding. Je kunt even bijkomen bij het zwembad van de lodge en genieten van het prachtige uitzicht op de rivier.

Dag 9-10: Kasane – Caprivi (245 km)
Vanuit Kasane zet je koers naar Namibië en rijdt naar de tropische Caprivi regio. Dit gebied bestaat uit savannelandschap, bossen en moerassen. Door dit afwisselende landschap vind je hier verschillende diersoorten. Je kunt optioneel een cruise op de Kwando rivier maken of per 4WD tijdens een game-drive Mudumu National Park ontdekken.

Dag 11-12: Caprivi – Shakawe (274 km)
Vandaag rijd je verder door de Caprivi en gaat op weg naar Shakawe aan de westkant van de Okavango Delta. Je verblijft hier twee nachten. Vanuit de lodge kun je diverse activiteiten ondernemen, zoals tiger fishing en safari’s naar de Tsodillo Hills maken. Op dag 13 maak je een bootcruise op de Okavango rivier. Je zult verstelt staan van het grote aantal prachtige vogels dat hier leeft.

Dag 13: Shakawe – Maun (359 km)
Na het ontbijt vervolg je jouw reis en rijd via Maun naar jouw accommodatie, waar je een nacht verblijft. De lodge ligt aan een rivier en heeft een zwembad.

Dag 14: Okavango sleep out
Hoogtepunt van deze rondreis is een overnachting in een tent in de Okavango Delta. Je vertrekt met een klein dagrugzakje (de rest van de bagage laat u achter in Maun). Je wordt naar het vertrekpunt van de mokoro’s gebracht. Per mokoro, die door uw gids wordt voortbewogen, vaar je naar jouw ‘sleep out’. Hier wordt het camp opgezet. Je geniet van een brunch en je hebt tijd om even te zwemmen. Je maakt wandelingen onder begeleiding van een gids die aan de hand van de sporen op de grond het wild probeert te zoeken. Je ziet vele vogelsoorten. In de nacht geniet je van de sterrenhemel en de geluiden in de bush.

Dag 15: Maun
Je keert terug naar de bewoonde wereld naar jouw lodge in Maun. Vandaag is een game-drive naar Moremi Game Reserve inbegrepen. Moremi Game Reserve is centraal gelegen in de Okavango Delta en omvat 3.000 km² aan ongerepte wildernis. De natuur is hier nog onbedorven en bestaat uit grasvlakten, bos en wetlands. Zelfs in de ‘drukke’ tijd waan je hier als enige bezoeker.

Dag 16: Maun – Makgadikgadi Pans (210 km)
Na het ontbijt vertrekt je in oostelijke richting en rijdt door een uitgestrekt gebied met zoutpannen. Je verblijft een nacht bij de Makgadikgadi Pans. De Makgadikgadi Pans zijn een van de grootste zoutvlakten ter wereld. In het droge seizoen is het bijna een onmogelijke opgave om hier te overleven en er komt in deze periode dan ook weinig wild voor. Dit verandert in het regenseizoen; dan komen hier zebra’s, wildebeesten en roofdieren voor. In deze periode kun je hier tevens vele trekvogels spotten.

Dag 17: Makgadikgadi Pans – Palapye (452 km)
Vroeg in de ochtend maak je een tour naar de rand van de Ntwetwe zoutpannen. Je ziet hier de stokstaartjes en optioneel kun je een tour per quad maken. Na het ontbijt rijd je via Nata en Francistown naar Palapye, waar je overnacht in een centraal gelegen hotel.

Dag 18: Palapye – Polokwane (319 km)
Je verlaat Botswana via de grenspost Groblersbrug en rijdt naar Limpopo in Zuid-Afrika. Jouw overnachtingsadres ligt in Polokwane.
Dag 19-20: Polokwane – Johannesburg (303 km) – Amsterdam
Je kunt via Pretoria terugrijden naar Johannesburg. Je levert jouw huurauto in op de luchthaven en aansluitend vlieg je terug naar Amsterdam. Op dag 20 kom je in de ochtend aan op Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs