Deze reis is inclusief:

 • Directe vliegreis
 • 20 overnachtingen
 • Ontbijt
 • Nederlands-/Zuid-Afrikaanssprekende reisleiding
 • Vervoer per lokale airconditioned touringcar of minibus
 • Vele excursies
 • Entreegelden Nationale Parken

Highlights van deze reis:

 • Panoramaroute
 • Kruger National Park
 • Swaziland
 • Hluhluwe/Umfolozi National Park
 • Drakensberg
 • Qunu (geboorteplaats Nelson Mandela)
 • Tuinroute
 • Tsitsikamma National Park
 • Karoo
 • Wijngebied
 • Kaapstad en Kaaps schiereiland

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Amsterdam – Johannesburg
Vandaag vlieg je naar Johannesburg, waar je in de loop van de avond arriveert. Je wordt hier verwelkomd en naar je hotel in Pretoria gebracht voor de komende 2 nachten.
Dag 2: Pretoria
Na een welverdiende nachtrust, maak je vandaag kennis met Pretoria. Je maakt een wandeling door het centrum en bezoekt o.a. het Voortrekker museum en de regeringsgebouwen. In de middag kun je optioneel een bezoek brengen aan Soweto, de grootste en beroemdste township van Zuid-Afrika (excursiepakket).
Dag 3 en 4: Pretoria – Hoedspruit
Afstand route: circa 425 km
Vandaag reis je richting het Kruger National Park. Je verblijft de komende 2 dagen in de omgeving van Hoedspruit, vlakbij het beroemde park, in een mooie safari lodge, waar alle maaltijden inclusief zijn. In de middag staat de eerste gamedrive in een privé wildpark in een echte safari truck op het programma onder begeleiding van een ervaren gids. De volgende dag staat geheel in het teken van het bezoek aan het Kruger National Park. Met 19.685 km2 is dit het grootste en meest bekende wildpark van Zuid-Afrika, met de grootste verscheidenheid aan wilde dieren in Afrika.
Dag 5: Hoedspruit – Hazyview
Afstand route: circa 100 km
Na de speurtocht naar wild, staat vandaag de Panoramaroute op het programma. Een prachtige route met fantastische uitzichtpunten, zoals bij God’s Window en de Drie Rondavels, vernoemd naar de Afrikaanse hutten die dezelfde vorm hebben. Bij Bourke’sLuck Potholes zijn miljoenen jaren de Blyde en de Treur rivier samengekomen waardoor enorme gaten in het gesteente zijn gesleten. Je verblijft één nacht in Hazyview. Je kunt er in de avond voor kiezen om een “sunset” safari te maken (excursiepakket).
Dag 6: Hazyview – Swaziland
Afstand route: circa 250 km
Vroeg in de ochtend vertrekken we richting het bergachtige Swaziland. Onderweg breng je een bezoek aan Matsamo Cultural Village om het traditionele leven van de Swazi stam te ervaren. Je verblijft hier één nacht.
Dag 7 en 8: Swaziland – Hluhluwe regio
Afstand route: circa 300 km
Na een goed ontbijt rijden we door naar de provincie KwaZulu-Natal in Zuid-Afrika. Je verblijft 2 nachten nabij het Hluhluwe-iMfolozi Park. De rest van de middag is ter vrije besteding. De volgende dag ga je tijdens een prachtige Hluhluwe-iMfolozi Park verkennen en zul je zeker nijlpaarden en krokodillen spotten. In de middag kun je genieten van een culturele show en kun je optioneel een gamedrive maken in het Hluhluwe-iMfolozi Park (excursiepakket).
Dag 9 en 10: Hluhluwe regio – Drakensbergen
Afstand route: circa 500 km
Vandaag rijden we door naar de imposante Drakensbergen, waar je de komende 2 nachten zult verblijven. Het gebied nodigt uit om te wandelen en je kunt er genieten van het prachtige berglandschap. Je kunt hier heerlijk tot rust komen. Een echte aanrader is om de volgende dag optioneel een excursie per 4×4 auto over de Sani Pass naar Lesotho te maken (excursiepakket). Een indrukwekkende route met de mooiste vergezichten. De lunch in het hoogste café ter wereld is inclusief.
Dag 11 en 12: Drakensbergen – East London
Afstand route: circa 540 km
Vandaag is het vroeg uit de veren voor de mooie maar lange rit naar de nog ongerepte en weinig bezochte Oost-Kaap provincie. Je treft hier een authentiek landschap met vruchtbare valleien, waar de met riet bedekte hutten van de Xhosa verspreid liggen. In Qunu, de plaats waar Nelson Mandela geboren werd, opgroeide en nu ook begraven ligt, breng je een bezoek aan het museum dat aan hem gewijd is. De komende 2 nachten verblijf je in de kustplaats East London. Je kunt er heerlijk uitwaaien op het strand en prachtige wandelingen maken. Diverse safari activiteiten kun je hier ter plaatse reserveren. Kortom een plek om het echte vakantiegevoel te ervaren.
Dag 13: East London – Cape St. Francis
Afstand route: circa 390 km
Vandaag rijden we door langs de kust via de ‘Friendly City’ Port Elizabeth naar het begin van de beroemde tuinenroute. Je verblijft hier één nacht in het mooie kustdorpje Cape St. Francis. Je kunt hier een pinguïn opvangcentrum en een lokale township bezoeken.
Dag 14 en 15: Cape St. Francis – Knysna
Afstand route: circa 200 km
De Tuinenroute is één van de bekendste streken van Zuid-Afrika. Onderweg door dit landschap van baaien, groene heuvels, rotsen en bossen stoppen we bij het schitterende Tsitsikamma National Park. Bij het plaatsje Plettenberg Bay is het mogelijk een boottocht over de ocean te maken, waar je van juli tot december ook walvissen kunt spotten (ter plaatse extra te reserveren). Je verblijft twee nachten in het sfeervolle kuststadje Knysna. Optioneel kun je hier een cruise over de lagune maken (excursiepakket). Je kunt hier verder op eigen gelegenheid lekker winkelen in de Waterfront, wandelen langs het water of een bezoek brengen aan het Featherbed Nature Reserve (ter plaatse extra te reserveren).
Dag 16: Knysna – Oudtshoorn
Afstand route: circa 120 km
Via de prachtige Outeniqua pas kom je aan in de struisvogelhoofdstad van Zuid-Afrika. Je bezoekt een struisvogelboerderij en leert alles over deze ‘volstruise’. Je kunt tevens de Cango Caves ontdekken (excursiepakket) of tijdens een tocht over de Swartberg Pass van een traditionele Zuid-Afrikaanse maaltijd genieten (ter plaatse extra te reserveren).
Dag 17 en 18: Oudsthoorn – Wijnlanden
Afstand route: circa 390 km
De prachtige Route 62 brengt je vervolgens naar Robertson, waar je een stop maakt bij een brandewijnstokerij. In Stellenbosch, het hart van de wijnlanden, waar je twee nachten verblijft, zie je de fraaie, in Kaap-Hollandse stijl gebouwde huizen en breng je uiteraard een bezoek aan een wijnboerderij. Je leert alles over de beroemde Zuid-Afrikaanse wijnen, neemt deel aan een proeverij en je krijgt een rondleiding door de wijnkelders. Aanrader: ontdek het wijngebied per fiets (ter plaatse extra te reserveren).
Dag 19 t/m 21: Wijnlanden – Kaapstad
Afstand route: circa 50 km
Kaapstad, de oudste stad van Zuid-Afrika, is voor velen de mooiste stad ter wereld en dit ga je de komende dagen zelf ervaren! Je verblijft hier twee nachten. Je bezoekt o.a. het Kaapse schiereiland met Kaap de Goede Hoop, Simon’s Town, de pinguïns bij Boulders Beach en de botanische tuinen van Kirstenbosch. Natuurlijk krijg je volop de tijd om Kaapstad op eigen gelegenheid te verkennen. Op de laatste dag kun je er nog voor kiezen om de Tafelberg en Robbeneiland te bezoeken (ter plaatse extra te reserveren). Je wordt in de avond naar de luchthaven van Kaapstad gebracht voor de terugvlucht naar Nederland.
Dag 22: Amsterdam
Je komt aan op de luchthaven van Amsterdam.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs