Deze reis is inclusief:

 • Vliegreis
 • 12 overnachtingen
 • Diverse maaltijden
 • 10x safari-activiteiten
 • Nederlandstalige routebeschrijving

Highlights van deze reis:

 • Madikwe Game Reserve
 • Waterberg regio
 • Tzaneen
 • Kruger National Park
 • Panorama Route
 • Nkomazi Game Reserve

Bekijk hier de Reisdetails

Een bijzondere rondreis in het noorden van Zuid-Afrika voor mensen die van safari en natuur houden. Je verblijft in mooie safari lodges in het Madikwe Game Reserve op de grens met Botswana, de mooie Waterberg regio, maar uiteraard ook het Kruger National Park. Prachtige vergezichten in de Magoebaskloof bij Tzaneen en in de Panorama regio maken deze reis zeer afwisselend en divers. Je sluit deze rondreis af in het prachtige en onbekende Nkomazi Game Reserve, mede daardoor des te mooier en bijzonderder.

Dag 1: Amsterdam – Johannesburg
Je vliegt vandaag van Amsterdam naar Johannesburg, waar je één nacht verblijft. Wanneer je kiest voor een vlucht van de KLM kom je in de avond op dag 1 aan in Johannesburg. Wanneer je kiest voor British Airways dan kom je de volgende ochtend op dag 2 in Johannesburg aan. Met deze optie is de reis dus 1 dag langer.

Dag 2-3: Johannesburg – Madikwe Game Reserve (ca. 350 km)
We raden aan vroeg op pad te gaan naar jouw eerste safari bestemming: Het Madikwe Game Reserve. Het 75.000 hectare Big Five wildpark bestaat uit zowel Bosveld als Kalahari wat inhoudt dat zanderige open vlaktes zich afwisselen met graslanden. Het park is door Operatie Phoenix in 1991 tot stand gekomen, de grootste dierenverhuizing tot dan toe. In het kader van dit programma zijn verschillende soorten wilde dieren, waaronder de big 5, maar ook nijlpaarden, zebra’s, waterbokken, blauwe gnoes, hartebeesten, vele boksoorten, giraffen, struisvogels, cheetahs en hyena’s in het gebied uitgezet. Daarnaast leven hier boksoorten die in andere parken niet of sporadisch voorkomen. Het gaat dan om soorten die juist in de drogere en Kalahari-achtige omstandigheden kunnen gedijen. Je verblijft hier op basis van vol pension en je hebt tweemaal daags een safari inclusief.

Dag 4-5: Madikwe Game Reserve – Waterberg (ca. 320 km)
De regio Waterberg is een uitgestrekt stuk natuur dat is uitgeroepen tot een beschermd biosfeerreservaat door UNESCO. Het is hier zo mooi en het landschap is zo gevarieerd dat Waterberg wel vaker het best bewaarde geheim van Zuid-Afrika wordt genoemd. Meerdere rivieren doorkruisen het gebied en stromen dan over in de Limpopo rivier. De rivierbeddingen hebben een groenere vegetatie en trekken verschillende diersoorten. De zandstenen bergen kunnen veel vocht opnemen en dienen zo als waterreservoir voor grondwater. Hieraan dankt het gebied ook zijn naam “Waterberg”. Vooral de eerste bewoners van dit gebied, de San, maakten hier gebruik van. In de Waterberg regio vind je o.a. een enorm aantal soorten antilopes, elanden, kudu’s, giraffes en zebra’s maar ook meer dan driehonderd vogelsoorten, zoals een aantal indrukwekkend grote gieren. Je verblijft hier twee nachten op basis van half pension inclusief eenmaal daags een safari.

Dag 6: Waterbeg – Tzaneen (ca. 265 km)
Vanuit jouw verblijf in de Waterberg reis je vandaag door naar het plaatsje Tzaneen, de op één na grootste plaats van de provincie Limpopo. In de buurt bevinden zich interessante archeologische vindplaatsen, gigantische baobab bomen en natuurreservaten. Dankzij de ligging nabij de schitterende Magoebaskloof en de Valley of the Olifants, biedt Tzaneen overal waar je kijkt een prachtig panorama. In de subtropische omgeving groeien vooral veel mango’s, citrusvruchten en avocado’s. Je verblijft hier één nacht.

Dag 7-8: Tzaneen – Phalaborwa (ca. 115 km)
Jouw volgende bestemming is het plaatsje Phalaborwa, één van de toegangspoorten tot het Kruger National Park. Dankzij de grote variëteit aan wildlife, uitgestrekte savannes en een lange geschiedenis is het Krugerpark de meest bezochte attractie van Zuid-Afrika. En met recht, want dit wildpark is één van de mooiste en grootste safariparken van de hele wereld. Het park is maar liefst 352 kilometer lang, gemiddeld 60 kilometer breed en beslaat bijna 19000 km2. De meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar gaan op zoek naar de Big 5 (de leeuw, olifant, buffel, (zwarte)neushoorn en luipaard), nijlpaarden, antilopen, giraffen, impala’s, zebra’s, gemsbokken en nog veel meer. In totaal zijn er meer dan 147 soorten zoogdieren, 507 soorten vogels, 120 soorten reptielen, 52 soorten vissen en 35 soorten amfibieën. Het Kruger National Park heeft een lange geschiedenis. 25.000 jaar geleden leefden hier de San, ook wel Bosjesmannen genoemd. Zij lieten indrukwekkende rotstekeningen achter die onder andere te bezichtigen zijn bij Masorini en Thulamela. Aan het einde van de 19e eeuw werd door de Zuid-Afrikaanse regering, toen de Volksraad, de noodzaak ingezien om de natuur te beschermen. De Volksraad verbood onder leiding van Paul Kruger de jacht tussen de rivieren Sabie en de Crocodile in het zuiden van het huidige Kruger National Park. Je verblijft hier twee nachten in een mooie lodge, gelegen net buiten het park. Je kunt uiteraard zelf op pad gaan in het Kruger National Park of ter plaatse een georganiseerde safari boeken.

Dag 9-10: Phalaborwa – Hazyview (ca. 165 km)
Vandaag rijd je verder naar de Panorama regio. Onderweg naar het plaatsje Hazyview kun je de prachtige Panoramaroute bezoeken. Een prachtige dagtocht langs o.a. God’s Window, Bourke’s Luck Potholes, de Drie Rondavels en de Blyde River Canyon. Je zult genieten van de prachtige vergezichten, spectaculaire watervallen en de vriendelijke bevolking. Je kunt er tevens voor kiezen om ook vanuit Hazyview nog een bezoek te brengen aan het Kruger National Park.

Dag 11-12: Hazyview – Nkomazi Game Reserve (ca. 180 km)
Jouw laatste bestemming is het Nkomazi Game Reserve, gelegen in het prachtige gebied dat bekend staat als de Makhonjwa Bergen. Nkomazi, dat “plaats van het water” betekent, is geheel teruggebracht in originele staat en door de terugkeer van de wilde dieren naar deze regio zijn ze nu weer in overvloed aanwezig. Hier geniet je van alles wat de natuur te bieden heeft: beboste valleien, watervallen, indrukwekkende bergen en weelderige savannes. Je verblijft hier in een luxe safari lodge inclusief alle maaltijden en dagelijks twee gamedrives. Een waardige afsluiting van deze bijzondere rondreis.

Dag 13: Nkomazi Game Reserve – Johannesburg (ca. 315 km)
Vandaag reis je terug naar Johannesburg, waar deze rondreis eindigt. In de avond vlieg je terug naar Amsterdam. Wanneer je hebt gekozen voor een vlucht met British Airways dan is jouw terugvlucht op dag 14. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om deze rondreis te verlengen met één van onze diverse combinatie mogelijkheden.

Dag 14: Amsterdam
Je komt aan op de luchthaven van Amsterdam. Wanneer je terugvliegt met British Airways kom je op dag 15 aan in Amsterdam.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs