Deze reis is inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam-Rovaniemi
 • Huurauto
 • 14 overnachtingen
 • Uitgebreide reisbeschrijving

Highlights van deze reis:

 • Noordkaap
 • Lofoten
 • Fins en Zweeds Lapland
 • Verblijf in originele vissershuisjes

Bekijk hier de Reisdetails

Tijdens deze fly & drive kom je langs alle hoogtepunten van Noord-Scandinavië, zonder dat je lange rijafstanden hoeft af te leggen. Je vliegt aan op de luchthaven van Rovaniemi in Fins Lapland, vanwaar je per huurauto verder gaat. Onderweg komt je in het ruige arctische landschap veel rendieren tegen. Geniet op de Lofoten en Vesterålen van de kleurrijke vissersdorpjes en de schitterende natuur. Op weg naar de Noordkaap zul je ervaren hoe het landschap steeds onherbergzamer wordt. Bezoek absoluut de Noordkaap, hier kun je de middernachtzon aanschouwen. Een unieke ervaring!

Dag 1: Vlucht Amsterdam-Rovaniemi met Finnair
Nadat je de huurauto hebt opgehaald, kun je bij voldoende tijd de kerstman nog een handje gaan schudden in Santa Claus Village. Breng hem een bezoekje in zijn Santa Claus Village. Geniet bovenaan de heuvel Ounasvaaran van het uitzicht over uitgestrekte bossen en de middernachtzon.

Dag 2: Saariselkä
Richting het noorden kom je langs Tankavaara, waar in vroegere tijden gezocht werd naar goud. In de omgeving van Saariselkä kun je naar het Urho Kekkonen Nationaal Park om een wandeling te maken naar de heuveltop Killopää voor een mooi weids uitzicht over de beboste heuvels. 

Dag 3 en 4: Skarsvåg, Kirkeporten Hytter
Terwijl je noordwaarts rijdt door Finnmark worden de bomen schaarser en het landschap verandert in kale toendra. ’s Avonds bezoek je natuurlijk de Noordkaap. Het entreeticket (niet inbegrepen) is twee dagen geldig, waardoor je twee kansen hebt om de middernachtzon te aanschouwen. Indien je graag actief bent is een wandeling naar Kirkeporten een aanrader. Voor een meer uitdagender wandeling is de route naar het meest noordelijke punt Knivskjelodden een optie.

Dag 5: Alta, Alta Strand Apartments
Ten zuiden van Alta stroomt de rivier de Altælva door een beboste kloof met mooie watervallen. In de omgeving zijn rotstekeningen gevonden van duizenden jaren oud. Deze zijn te bezichtigen in het Alta Museum.

Dag 6 en 7: Krokelvdalen, Skittenelv Camping
Vandaag reis je via 2 veerverbindingen naar Krokelvdalen in de omgeving van Tromsø. Van Olderdalen naar Lyngseidet en van Svensby naar Brikveidet. Breng een bezoek aan de gemoedelijke universiteitsstad met interessante musea en goede restaurants. Voor een verbluffend uitzicht op de stad en de bergachtige omgeving neem je de kabelbaan Fjellheisen naar de top van Storsteinen.

Dag 8 en 9: Bø i Andøy, Marmelkroken
Via het eiland Senja en de ferry Gryllefjord-Andenes bereik je het walviscentrum van Noorwegen. Maak zeker een excursie om deze machtige zoogdieren te aanschouwen. Voor liefhebbers van vogels is een RIB-boot safari naar papegaaiduikers op het eiland Bleiksøya een aanrader. Langs de westkust van het eiland Andøya loopt een ‘nasjonal turistveg’ die het prachtige contrast tussen oceaan en de puntige kustlijn laat zien.

Dag 10 en 11: Svolvær, Svinøya Rorbuer
Na de Vesterålen wordt het landschap zo mogelijk nog spectaculairder. Je verblijft twee nachten op de Lofoten. Geniet deze dagen van de schitterende natuur, de sfeervolle vissersdorpjes en de leuke bezienswaardigheden zoals het zeeaquarium in Kabelvåg.

Dag 12: Ballangen, Ballangen Camping
Met de veerboot van Svolvær-Skutvika bereik je het vasteland en vervolgt je reis naar Ballangen. Onderweg passeer je de Tysfjorden. Het is ook mogelijk om via Lødingen en Bognes te reizen. In de omgeving van Ballangen vind je de Stetind berg, de nationale berg van Noorwegen met een karakteristieke punt. Of bezoek het plaatsje Narvik, waar je met een kabelbaan naar 656 meter hoogte op kunt voor een uitzicht op de Ofotfjord, het stadje en de omliggende bergen.

Dag 13: Kiruna, Camp Ripan
Vandaag rijd je langs het Torne Träsk meer en het Abisko Nationaal Park naar het oosten. Kiruna staat bekend om zijn ertsgroeven.

Dag 14: Rovaniemi, Lapland Ounasvaara Chalet
Vandaag reis je weer terug naar Rovaniemi, waar je bijvoorbeeld het Artikum Museum kunt bezoeken.

Dag 15: Vlucht Rovaniemi-Amsterdam met Finnair
Je levert de auto in op de luchthaven en vliegt via Helsinki terug naar Nederland.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs