Deze reis is inclusief:

 • overtocht Rostock-Trelleborg en Göteborg-Kiel met Stena Line voor 1 auto en inzittenden
 • verblijf aan boord in een 2-persoonsbuitenhut met stapelbed op de heenreis en een 2-persoonsbinnenhut met stapelbed op de terugreis
 • 11 nachten verblijf in een kamer met bad en/of douche en toilet
 • ontbijt
 • uitgebreide reisbeschrijving
 • reisgids
 • wegenkaart

Highlights van deze reis:

 • Compleet met Stockholm en Göteborg
 • Gunstig gelegen hotels in stad of rustige locatie
 • Unieke scherenkust en Siljanmeer

Bekijk hier de Reisdetails

Wie van water, natuur en cultuur houdt, kan niet om deze reis heen. Al deze aspecten komen in de hotelrondreis Tommie ruimschoots aan bod. Je ontdekt de unieke scherenkust van Zuid-Zweden. Daarna verblijf je drie dagen in Stockholm en kun je genieten van de oude binnenstad met de vele smalle straatjes en historische gebouwen. Onderweg reis je door het glasdistrict en de streek van de Dalapaardjes. De zuidkust is minder ruig en daarom bij uitstek geschikt voor een bezoek aan het strand.

Dag 1: Overtocht Rostock-Trelleborg met Stena Line
Overnachting aan boord.

Dag 2 en 3: Kalmar. 
Circa 360 km

Je rijdt door Blekinge ‘de tuin van Zweden’ naar Kalmar aan de oostkust. Het oude Kalmar staat bekend om zijn imposante Kalmar Slot, een bezoek mag je natuurlijk niet overslaan. Breng ook een bezoek aan het Glasriket, in deze regio zijn veel glasblazerijen te bezoeken. Of steek de brug over naar het eiland Öland, waar nog runenstenen en oude Vikinggraven te vinden zijn. Ook vind je hier het zomerverblijf van de koninklijke familie, het Solliden Slot.

Dag 4: Linköping. 
Circa 235 km
Vandaag rijd je via Oskarshamn en Västervik langs de unieke Zweedse scherenkust met zijn talloze rotseilandjes en vervolgens door naar het levendige Linköping. Hier kun je een bezoek brengen aan het openluchtmuseum Gamla Linköping.

Dag 5 t/m 7: Stockholm. 
Circa 200 km
Je hebt volop tijd om van de groene en waterrijke stad Stockholm te genieten. Er zijn hier unieke musea zoals het Fotografiska, het Nobelmuseum, het Vasamuseum en Skansen. Sla de mooie oude binnenstad, Gamla Stan, niet over. ‘s Avonds kun je heerlijk eten in één van de vele restaurants.

Dag 8 en 9 Rättvik. 
Circa 295 km
Vandaag ga je naar Rättvik aan het Siljanmeer. Dit gebied staat bekend om zijn vele tradities en natuurlijk de rode Dalapaardjes die in Nusnäs handgemaakt worden. In Orsa kun je het roofdierenpark bezoeken of naar Tomteland gaan voor een zomerse ontmoeting met de Kerstman. Maak een reservering voor een concert in het Dalhalla, een openluchttheater in een voormalige kalksteengroeve. hier treden in de zomermaanden grote artiesten op.

Dag 10 en 11: Örebro. Circa 220 km
De route voert je vandaag naar Örebrö bij Hjälmaren in de regio Bergslagen. Onderweg kom je langs Sunne, bezoek hier het geboortehuis van de schrijfster Selma Lagerlöf. Bezoek in Örebro het indrukwekkende gelijknamige slot, of ga lekker de natuur in en maak een wandeling in het Garphyttan Nationaal Park.

Dag 12: Göteborg. 
Circa 280 km
Göteborg ligt aan het Kattegat en is van oudsher een handelsstad. In de wijk Nordstan liggen de winkelstraten met internationale allure: Drottinggatan en Kungsgatan. In de oude wijk Haga vind je de tradionele Zweedse winkels en de meest uiteenlopende boetieks. In Fiskekyrkan is sinds 1874 de dagelijkse vismarkt, maar ook de nieuwe opera is een bezoek waard. In het Trädgårdsföreningen is een mooie botanische tuin. Geniet aan het eind van de dag van een drankje op één van de vele terrasjes.

Dag 13: Overtocht Göteborg-Kiel met Stena Line
Overnachting aan boord.

Dag 14: Aankomst in Kiel

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs