Deze reis is inclusief:

 • Overtocht Rostock-Trelleborg en Göteborg-Kiel
 • Verblijf aan boord in een binnenhut
 • 12 nachten verblijf in kampeerhutten
 • Uitgebreide reisbeschrijving

Highlights van deze reis:

 • Kampeerhut in de bossen of aan het meer
 • Kanovaren
 • Fietsen
 • Elanden en bevers
 • Bezoek Stockholm

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Overtocht Rostock-Trelleborg met Stena Line
Overnachting aan boord.

Dag 2 en 3: Unnaryd, Jalluntofta Camping
Jalluntofta is mooi gelegen aan een meer in de provincie Halland in de regio Smaland. Vanuit hier kun je gaan kanoën op het meer of een dagtocht maken naar het Store Mosse Nationaal Park of naar het attractiepark en wildwestdorp High Chaparral. Ook leuk is het om een dag naar Halmstad te gaan, een gezellige badplaats met prachtige stranden en een gezellig stadshart. Of breng een bezoek aan Almhult. Dit is de plaats waar de oprichter van IKEA, de Zweed Ingmar Kamprad, in 1953 zijn eerste meubeltoonzaal opende.

Dag 4 en 5: Tidaholm, Hokensas Camping
Op weg naar Tidaholm is het de moeite waard om de omweg via Vaxjo te rijden. Tussen Vaxjo en Kalmar bevindt zich namelijk het Glasriket met zijn vele glasblazerijen en bijzondere glaswinkeltjes. Aangekomen in Tidaholm bevind je je midden in de Zweedse wildernis met uitstekende wandelmogelijkheden en wildsafari’s. Het Nationale Park Tiveden en het natuurreservaat Hökensas liggen om de hoek. Maak ook een dagtochtje naar het Vatternmeer, naar het dorpje Granna. Hier kan je zien hoe de Zweedse zuurstokken, Polkagrisar, worden gemaakt.

Dag 6 en 7: Vingaker, Hjalmargarden
Neem op een wonderlijke manier afscheid van Smaland door te stoppen bij de Taberg (343m). Deze ertsberg biedt na een wandeling een fantastisch panorama, maar je kunt ook een rondleiding boeken door de oude mijngangen. Reis je via het Vätternmeer, breng dan een bezoek aan het St. Brigitta’s klooster in Vadstena. Vingaker ligt aan de zuidkant van het Hjalmarenmeer. Je kunt leuke dagtochten maken naar een van de vele kastelen als het Gripsholm Slott of het Orebro Slott.

Dag 8 en 9: Galo, Galo Havsbad Camping
Volg de weg langs de zuidkust van het Malarenmeer en maak een stop in Mariefred, een mooi historisch dorp, voordat je doorrijdt naar Galo. Het vakantiepark ligt op een landtong, op loopafstand van een zandstrand. Op camping worden activiteiten voor kinderen georganiseerd en kunt een kano huren om langs de scherenkust te peddelen. Vanaf Galo is het een half uur rijden naar de hoofdstad Stockholm, een uitgelezen kans om een bezoek te brengen aan deze afwisselende stad.

Dag 10 en 11: Malung, Malung Camping Bullsjon
Een lange route door het binnenland brengt je in Malung. Rondom Malung liggen de bossen en bruisende rivieren van de regio Dalarna. Je kunt ook leuke dagtochten ondernemen naar het Orsa Roofdierenpark, Tomteland of het waterpretpark Leksand Sommerland.

Dag 12 en 13: Saffle, Duse Udde Camping
Je sluit de reis af op Duse Udde Camping, wat aan de noordkust van het grote Vanern meer ligt. Dit gebied, dat zeer typerend is voor Zweden, bestaat uit schitterende meren, diepe bossen en uitgestrekte heidevelden. Op de camping zijn kano’s en waterfietsen te huur.

Dag 14: Overtocht Goteborg-Kiel met Stena Line

Dag 15: Aankomst in Kiel

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs